Versetul zilei

26 decembrie 2013

Isus intrupat!

Nu pot sa nu amintesc inca odata motivul pentru care sarbatorim azi.
Desi biblic vorbind, nicaieri nu gasim in Scriptura ca Isus s-ar fi intrupat in luna decembrie, asa cum  nu gasim o referinta biblica lasand o porunca de a sarbatori nasterea Lui, iata ca si noi crestinii serbam si ne bucuram azi de aceasta sarbatoare.
Acum cred ca nu facem un pacat a-L cinsti si a-I inalta cantari de lauda in aceste zile, insa atata timp cat transformam aceasta sarbatoare in satisfacerea propriei noastre firi, atunci e o problema. Trebuie sa recunoastem ca an de an se pierde esenta acestei sarbatori si multi dintre noi poate ne-am aliniat standardelor acestei lumi.
 Serbam ce...? Craciunul ? 
M-am uitat zilele acestea pe unele site-uri ale unor biserici crestine si din pacate intre ceea ce am vazut si am auzit, este o mare neconcordanta. Se predica de la amvoane despre nasterea Domnului si spunem celor care vin la biserica ca noi crestinii nu serbam craciunul, ci serbam Nasterea Domnului.
Oare este adevarat? Serbam pe Isus cum?...in functie de cat este bradul de mare si de impopotonat, in functie de cat este lungimea siragului de lumini..in biserica?
Cred ca incet, incet am unit aceasta sarbatoare cu nelegiuirea.In cartea Isaia scrie,
Urăsc lunile voastre cele noi şi praznicele voastre; Mi-au ajuns o povară, nu le mai pot suferi.
Oare sarbatorile noastre nu au ajuns o povara pentru Domnul?
Isus s-a intrupat in chip de om si a fost nevoie de aceasta intrupare pentru ca Dumnezeu  sa isi arate dragostea pentru noi, pana la capat.
Ioan 3:16
Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, iata  ceva concret.
Fiind cu El in slava cereasca, Fiul Sau a fost trimis pe pamant sa imbrace trup de om, sa devina om ca si noi, sa traiasca printre noi, desi El avea toata slava in cer alaturi de Tatal.
 Prin intruparea Lui,  El ne intelege problemele noastre, ne asculta, ne ajuta si ne salveaza de la moarte.
 Noi sarbatorim, insa nu sarbatorim craciunul, ci pe Isus Cel Intrupat !
Acesta este motivul real al acestei sarbatori!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu