Versetul zilei

26 decembrie 2013

Ce efect au avut sarbatorile asupra ta?

Privim in urma si parca nu ne vine sa credem ca s-au dus si aceste zile de sarbatoare.Le-am asteptat cu atata drag, unii poate cu atata pregatire, pentru altii poate aceste sarbatori au lasat o gaura mare in buget, insa nimic din toate acestea nu au o importanta majora. Cel mai important lucru este,
 "cu ce am ramas dupa aceste sarbatori si ce efect au avut asupra noastra?"
Fiecare poate s-a lasat cuprins de febra acestor sarbatori, unii poate s-au ingrijit numai de trup, unii poate au fost mai grijulii si cu sufletul, insa pentru aceasta ultima categorie am o intrebare, daca am cautat sa hranim si sufletul mergand poate la o catedrala sau la alt locas de inchinare, cu siguranta L-am cautat pe Dumnezeu.
Ei bine, a avut loc aceasta intalnire cu Cel care este Stapanul Universului, sau a fost doar un exercitiu de rutina care face parte din programul de sarbatori?
Intalnirea cu Dumnezeu provoaca schimbari!
Daca citim Geneza 32, vedem ca este descrisa lupta dintre Iacov si ingerul Domnului care de fapt era  chiar Dumnezeu.
vers.24-32
"Iacov însă a rămas singur. Atunci un om s-a luptat cu el până în revărsatul zorilor. Văzând că nu-l poate birui, omul acesta l-a lovit la încheietura coapsei, aşa că i s-a scrântit încheietura coapsei lui Iacov pe când se lupta cu el. Omul acela a zis: „Lasă-Mă să plec, căci se revarsă zorile.” Dar Iacov a răspuns: „Nu Te voi lasă să pleci până nu mă vei binecuvânta.”Omul acela i-a zis: „Cum îţi este numele?” „Iacov”, a răspuns el. Apoi a zis: „Numele tău nu va mai fi Iacov, ci te vei chema Israel; căci ai luptat cu Dumnezeu şi cu oameni şi ai fost biruitor.” Iacov L-a întrebat: „Spune-mi, Te rog, numele Tău.” El a răspuns: „Pentru ce Îmi ceri numele?” Şi l-a binecuvântat acolo. Iacov a pus locului aceluia numele Peniel; „căci”, a zis el, „am văzut pe Dumnezeu faţă în faţă şi totuşi am scăpat cu viaţă.” Răsărea soarele când a trecut pe lângă Peniel. Însă Iacov şchiopăta din coapsă. Iată de ce, până în ziua de azi, israeliţii nu mănâncă vâna de la încheietura coapsei; căci Dumnezeu a lovit pe Iacov la încheietura coapsei în vână"
Israel inseamna- "Cel ce lupta cu Dumnezeu"
Peniel inseamna-"Fata lui Dumnezeu"

In urma acestei intalniri Iacov nu a mai fost acelasi.
Vers. 31 "Iacov şchiopăta din coapsă"
De fiecare data cand pasea  Iacov, atat el isi amintea, cat si cei din jurul lui stiau ca acest om a intalnit pe Dumnezeu.
 Daca in aceste zile ai mers sa te intalnesti cu Dumnezeu  e foarte bine, dar si mai bine este daca locul unde ai mers a fost un Peniel si pentru tine. 
Daca totul a fost facut din rutina si schimbarea nu s-a produs, daca ai plecat tot asa cum ai venit, atunci totul este in zadar.
Intalnirea cu Dumnezeu  provoaca schimbare, iar aceasta schimbare o vezi tu, o vad cei din jurul tau, o vede oricine.

Vezi in tine vreo schimbare? Cei din jurul tau vad ca te-ai schimbat, sau esti acelasi...?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu