Versetul zilei

26 noiembrie 2013

Mania lui Dumnezeu !

De dimineata citeam  cateva ganduri din epistola lui Pavel scrisa Romanilor. Dupa ce am citit vreo 3 capitole inainte sa plec la servici, m-am pus si am multumit Domnului pentru Cuvantul pe care ni l-a dat.Sincer suntem binecuvantati sa avem Cuvantul la indemana noastra, este atat de bogat in invataturi si asa de bine este ca de fiecare data suntem incurajati prin el. Am trecut prin atatea situatii diferite in viata, m-am gasit in diferite ipostaze, fie ca eram in necaz sau in bucurie, dar ceea ce am constatat ca indiferent de situatia in care m-am gasit, de fiecare data am fost gasit cuvantul potrivit, am fost incurajata si mangaiata prin versetele pe care le-am citit. Dumnezeu are un cuvant pentru fiecare si a luat in calcul fiecare situatie prin care vom trece.
Citeam  unul din versetele din cap.1:
"Mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer împotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu şi împotriva oricărei nelegiuiri a oamenilor care înăbuşă adevărul în nelegiuirea lor"

Inca din vechime oamenii si-au aratat neascultarea fata de Creatorul Sau. Domnul este un Dumnezeu sfant care nu tolereaza pacatul, nu L-a tolerat nici atunci, nu-L tolereaza nici acum.Mania Lui a fost aratata inca din vremea lui Noe atunci cand, datorita faradelegii lor au fost distrusi prin potop.
Geneza 6:17
Şi iată că Eu am să fac să vină un potop de ape pe pământ, ca să nimicească orice făptură de sub cer, care are suflare de viaţă; tot ce este pe pământ va pieri.
Si astazi Dumnezeu are aceeasi reactie fata de pacat  si este gata sa Isi arate mania fata de omenirea care astazi traieste si se complace in pacat. Faptul ca Dumnezeu a abandonat pe cei rai, pe cei care nu vor sa traiasca sub autoritatea lui Dumnezeu este un semn al maniei LUI.
Si daca citim in continuare in Geneza 6, vom vedea cat de adanca este groapa in care a cazut omenirea si care au fost consecintele neascultarii.
Sentimentul abandonului este ingrozitor si cred ca este groaznic sa simti mania lui Dumnezeu si sa-ti traiesti viata stiind ca esti abandonat, si nu abandonat oricum si de oricine, ci de Cel care te-ar fi putut calauzi  prin pustiul vietii tale si te-ar fi putut salva din orice situatie.
De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăţiei, să urmeze poftele inimilor lor; aşa că îşi necinstesc căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Romani 1:24
Faptul ca "Dumnezeu i-a lasat ", se poate vedea din insasi inclinatia tot mai mare spre cele mai scarboase lucruri si patimi.Aceasta este  dovada parasirii lui Dumnezeu.
Mania Lui se va arata si in viitorul care ne sta in fata, pentru ca El ca judeca fara partinire.
Romani 2:16
Şi faptul acesta se va vedea în ziua când, după Evanghelia mea, Dumnezeu va judeca, prin Isus Hristos, lucrurile ascunse ale oamenilor.
Isus inca mai iarta, inca mai cheama, si inca asteapta.
In Ezechiel  18, cu vers 31-32 scrie:
Lepădaţi de la voi toate fărădelegile prin care aţi păcătuit, faceţi-vă rost de o inimă nouă şi un duh Căci Eu nu doresc moartea celui ce moare, zice Domnul Dumnezeu. Întoarceţi-vă, dar, la Dumnezeu şi veţi trăi.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu