Versetul zilei

1 octombrie 2013

Sa invatam sa ne rugam!

După ce a dat drumul noroadelor, S-a suit pe munte să Se roage, singur la o parte. Se înnoptase, şi El era singur acolo.
Matei 14:23
S-a suit pe munte să Se roage !
Daca  privim in Scriptura, vom vedea ce semnificatie are muntele. In toate cele  patru Evanghelii, vedem ca muntele era locul unde Isus  mergea sa stea in partasie cu Tatal  Lui. Muntele este locul unde Isus s-a retras dupa fiecare intalnire cu ucenicii, dupa fiecare cuvantare unde erau stransi mii de oameni care ascultau invataturile lui Hristos.
Sunt atatea locuri in Scriptura care ne arata acest lucru:
A doua zi dimineaţa, pe când era încă întuneric de tot, Isus S-a sculat, a ieşit şi S-a dus într-un loc pustiu. Şi Se ruga acolo.
Marcu 1:35
În zilele acelea, Isus S-a dus pe munte să Se roage şi a petrecut toată noaptea în rugăciune către Dumnezeu.
Luca 6:12
După ce Şi-a luat rămas bun de la norod, S-a dus pe munte ca să Se roage.
Luca 6:46
Cam la opt zile după cuvintele acestea, Isus a luat cu El pe Petru, pe Ioan şi pe Iacov şi S-a suit pe munte să Se roage. Pe când Se ruga, I s-a schimbat înfăţişarea feţei, şi îmbrăcămintea I s-a făcut albă strălucitoare.
Luca 9:28-29
Sunt doar cateva versete care ne arata cat de importanta este rugaciunea.
Actul rugaciunii in sine, este un act in pe care Isus a pus foarte mare accent. La fel ne invata si pe noi sa facem la fel. Este singura arma cu care putem lupta impotriva celui rau, este singura modalitate prin care avem partasie cu Tatal si Fiul Sau si este singura modalitate prin care aem ocazia si ii putem spune absolut tot. Tot ce ne apasa....
Ii putem aduce laudele noastre, multumirile noastre, cerintele, dorintele, etc.
Este actul cel mai semnificativ in viata de crestin.
Nici nu se poate spune ca suntem crestini daca pentru noi rugaciunea este doar un act pe care il facem doar din cand in cand, doar cand avem nevoie sau pur si simplu doar un ritual. Rugaciunea este esenta din viata de crestin si este calea de comunicare cu Dumnezeu.Putem sa facem orice alt act spiritual, insa daca rugaciunea nu se regaseste in viata noastra spirituala, cred este o problema.Prin rugaciune venim cu incredere la tronul Sau de har. Trebuie sa constientizam cat de vitala este pentru viata noastra.
Prin rugaciune primim binecuvantarile lui Dumnezeu, primim raspunsuri, primim vindecare, pentru ca Isus a spus, daca rugaciunea este facuta cu credinta, vom fi vindecati si eliberati.
Totul este cu putinta celui ce crede!
Numai ca sunt cateva conditii ca rugaciunile noastre sa fie ascultate.

-O inima si o credinta sincera

Dar s-o ceară cu credinţă, fără să se îndoiască deloc: pentru că cine se îndoieşte seamănă cu valul mării, tulburat şi împins de vânt încoace şi încolo. Iacov  1:6
Rugăciunea făcută cu credinţă va mântui pe cel bolnav, şi Domnul îl va însănătoşi; şi, dacă a făcut păcate, îi vor fi iertate. Iacov 5:15

-Facuta in Numele  lui ISUS

"şi orice veţi cere în Numele Meu, voi face, pentru ca Tatăl să fie proslăvit în Fiul.
 Dacă veţi cere ceva în Numele Meu, voi face" Iacov 14:13-14

-Sa fie facuta dupa voia LUI

Îndrăzneala pe care o avem la El este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă.
1 Ioan 5:14

-Sa pazim poruncile Lui

Şi orice vom cere vom căpăta de la El, fiindcă păzim poruncile Lui şi facem ce este plăcut înaintea Lui. 1 Ioan 3:22

-Sa cautam neprihanirea si Imparatia LUI

Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Matei 6:33

-Tot ce vom cere, sa cerem staruitor

Stăruiţi în rugăciune, vegheaţi în ea cu mulţumiri. Coloseni 4:2
Cereţi, şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide.
Căci oricine cere capătă; cine caută găseşte; şi celui ce bate i se deschide. 
Matei 7 :7-8

-Sa fie facuta in mod regulat

Rugaţi-vă neîncetat.  1 Tesaloniceni 5:17

Cand faci toate rugaciunile  cu credinta, sincer, cu staruinta, cand ceri, cand cauti, cand bati si cand toate aceste le faci cu perseverenta si consecventa, este cu neputinta ca Dumnezeu sa nu iti raspunda.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu