Versetul zilei

7 iunie 2013

TOTI ...si totusi MULTI !

Ieri am inteles un lucru pe care nu am reusit sa il inteleg in totalitate "niciodata".Multumesc Domnului ca in ciuda incercarilor si in ciuda gandurilor pe care diavolul incearca sa le strecoare in mintea mea, totusi Duhul LUI este mai puternic si imi da biruinta. Slava LUI !
Cand spun asta, ma refer la gandurile care imi vin intotdeauna in minte, inainte de a merge la biserica, si trebuie sa recunosc ca inca mai vin asemenea ganduri, ba vine o stare de inconfort, ba vine un duh de somnolenta, ba vin grijile Martei pe cap, ba trebuie sa ajung nu stiu unde....vin ganduri ...si  iarasi vin...si asta mai ales joi cand trebuie sa merg la adunare.Si ieri, inca de la birou am patit la fel, am plecat spre casa si uitandu-ma la ceas, am zis in sinea mea....nu merg azi la biserica....am sa ma culc ca sunt foarte obosita.Vremea era asa cum era...ploua de zor... si acest timp chiar era prielnic sa ma arunc sub plapuma...insa am ajunsa acasa si Duhul Domnului m-a cercetat.
 Poate va intrebati cum....? Simplu ! 
Mi-a venit fulger in minte, un gand. 
Daca vine Domnul sa Ii ia pe ai Sai....eu unde sunt...acasa..?
M-au trecut fiorii, am inceput sa ma imbrac si pe ultima suta de metri, pentru ca oricum iesisem tarziu de la birou....am alergat la biserica si multumesc Domnului ca am avut numai  de castigat.Nu a venit Domnul sa ne ia, insa a venit sa se intalneasca cu noi.
Ajunsa la biserica...care credeti ca  era subiectul mesajului....ISPITA. 
Ispitele si incercarile din viata noastra de zi cu zi. Si de ce sa nu recunoastem, traim toti intr-o lume a tentatiilor si o presiune a incercarilor care ne coplesesc. Chiar gandul meu de ieri...a fost o ispita. O ispita care bineinteles nu vine de la Dumnezeu, pentru ca in Iacov 1: 13 scrie:
Nimeni, când este ispitit, să nu zică: „Sunt ispitit de Dumnezeu.” Căci Dumnezeu nu poate fi ispitit ca să facă rău, şi El însuşi nu ispiteşte pe nimeni.
Dumnezeu ingaduie incercarea, dar nu El ispiteste.Ispita are doua directii, daca pot spune asa: tentatia si atractia spre pacat care este in firea omului pana la moarte si mai este o ispita care apare prin tot felul de incercari, incercarea  fidelitatii, incercarea credintei sau a rabdarii noastre.
Acum depinde de noi cat de mult ne lasam atrasi sau dominati de aceste ispite, pentru ca ele vin si nu suntem scutiti niciodata. Desi armele cu care trebuie sa ne luptam in aceasta privinta este rugaciunea si postul, trebuie sa recunoastem ca atunci cand postesti, si te rogi, parca mai mult ca niciodata se abat asupra ta ispitele.
Si nu cred ca numai eu patesc....sau....ma insel?
 Dar alta era idee pe care vroiam sa o scriu, pentru ca am zis la inceput ca am inteles un lucru pe care nu l-am inteles prea bine niciodata.
Saptamana trecuta era in tara venita o sora draga din Italia, si mi-a ramas in minte una din intrebarile ei, ea fiind noua in credinta, de doar trei luni este intoarsa la Domnul, dar mi-a pus o intrebare si i-am dat un raspuns la care poate nu s-ar fi asteptat: "este posibil ca intre credinciosi sa fie soti care isi bat sotiile"(asta sa nu creada cineva ca s-ar intampla la ea in casa...nicidecum pentru ca sora nu are sot).Eu i-am dat un raspuns pe care poate nu il astepta, dar din pacate un raspuns real "DA, exista", si ea nu intelegea cum este posibil asa ceva.
Da intr-adevar....cum e posibil sa fii Copil de Dumnezeu  si totusi sa te comporti ca unul care habar nu are de Dumnezeu, ca unul care nu cunoaste poruncile LUI ?
In textul citit aseara am inteles, de ce m-ai exista asemenea oameni.
1 Corinteni  10: 1-33
Fraţilor, nu vreau să nu ştiţi că părinţii noştri toţi au fost sub nor, toţi au trecut prin mare, toţi au fost botezaţi în nor şi în mare, pentru Moise toţi au mâncat aceeaşi mâncare duhovniceascăşi toţi au băut aceeaşi băutură duhovnicească, pentru că beau dintr-o stâncă duhovnicească ce venea după ei; şi stânca era Hristos.Totuşi cei mai mulţi dintre ei n-au fost plăcuţi lui Dumnezeu, căci au pierit în pustiu.

Toti mergem la biserica, toti ne numim crestini, toti auzim Cuvantul, toti slujim intr-un fel sau altul, toti ne rugam...si totusi, iata ca multi nu sunt pe placul Domnului. 
Cu ceva timp in urma in puneam astfel de intrebari....cum este posibil? Iata ca am inteles azi, ca este posibil. Este posibil sa porti numele de crestin, si sa furi, sa minti, sa curvesti, sa urasti, sa te comporti cu sotia sau cu sotul ca o bruta. Este posibil sa asculti in fiecare duminica Cuvantul lui Dumnzeu, si totusi sa nu pazesti nimic din ceea ce auzi. Este posibil sa stii ca Dumnezeu este Cel care iti poarta de grija...si totusi sa uiti sa Ii multumesti.
Cei din afara, nu inteleg acest lucru, si daca de multe ori auzim ca ni se spune ca "X" sau "Y" face cutare lucru, de fiecare data am incercat sa musamalizam, sa acoperim, sau sa justificam intr-un fel sau altul pacatul acelei persoane, nici nu stiu care este expresia potrivita, insa Biblia ne arata clar ca sunt oameni de acest fel chiar printre crestini.
In vers.8 scrie: Să nu curvim, cum au făcut unii din ei, aşa că într-o singură zi au căzut douăzeci şi trei de mii, si iata  ca desi au facut parte din poporul ales de Domnul...iata ca au curvit.
Si azi la fel ca in poporul Israel, desi  se numesc crestini....iata ca ei curvesc, se inchina la idoli, ispitesc pe Domnul....si ei fac parte din acei TOTI, care merg la biserica....insa multi, spune Scriptura nu sunt pe placul LUI. Interesant ca din acei TOTI, Biblia nu spune" sunt unii care nu plac Domnului"....ci spune" multi nu plac Domnului".
 Astazi Dumnezeu vrea sa ne facem o analiza a vietii noastre si sa vedem din ce categorie facem parte.
Cu siguranta facem parte din  acei "TOTI", insa ma rog Domnului sa nu facem parte si noi din aceea categorie de "MULTI".

"Doamne , lasa in noi o constiinta treaza in permanenta si un duh de veghere asupra cailor noastre si asupra faptelor noastre.Lasa in noi o dorinta sa fim intotdeauna din aceea categorie a celor putini si nu a celor multi, pentru ca si pe calea pierzarii sunt multi, ori pe calea catre cer sunt putin.Chiar daca vom ramane singuri pe cale, nu conteaza...alaturi de noi este Domnul !"


Un comentariu:

  1. Evrei 13:4

    Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea, şi patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari şi pe preacurvari.

    RăspundețiȘtergere