Versetul zilei

4 aprilie 2013

O stire ...interesanta !

Nu stiu daca am vazut bine sau nu....dar cred ca stirea este cat se poate de reala. Citind o stire am ramas mai mult decat socata, si m-am intrebat...
Doamne, unde am ajuns....?
 Stirea  care m-a socat, am preluat-o din adevarul.ro.

Biserica Baptistă din Ocna Mureş a aplelat la Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă Alba pentru a-şi găsi doi pastori (preoţi) pe care să-i angajeze pe o perioadă nedeterminată.
Reprezentanţii Asociaţiei „Casa Tâmplarului“ care patronează Biserica Baptistă din oraşul Ocna Mureş, judeţul Alba, au anunţat Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă Alba că au vacante două posturi de pastori (preoţi).
Potrivit reprezentanţilor AJOFM, unul dintre posturi este normat la opt ore, iar cel de-al doilea la patru ore. Remuneraţia oferită celor interesaţi tinde spre un salariu mediu, la care se adaugă bonurile de masă.
În Alba, sunt disponibile acum prin AJOFM, în jur de 100 de locuri de muncă. Oferta angajatorilor prin Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă Alba se adresează în special celor care au pregătire în industria textilă şi muncitorilor necalificaţi.
Cele mai multe şanse de angajare sunt la Sebeş pentru cusători şi muncitori, şi la Câmpeni, unde angajatorii caută confecţioneri de îmbrăcăminte şi muncitori necalificaţi în industria textilă. Acum, în evedenţele AJOFM sunt în jur de 12.500 de şomeri.

Acuma stau si ma intreb, a fi pastor este o chemare sau o meserie...?
Ne intrebam de multe ori de ce starea unor biserici  a ajuns unde a ajuns....?
Ne intrebam de ce unii crestini sunt doar crestini doar pe un registru?
Nu mai imi pun asemenea intrebari...pentru ca  citind aceasta stire, am gasit raspunsul. Atata timp cat unii pastori isi fac doar meseria, merg la biserica  si urca la amvon, asemeni unui frezor sau strungar la bancul lui de lucru, nu ma mir ca unele biserici sunt tot mai reci si tot mai goale.
Vai de păstorii care nimicesc şi risipesc turma păşunii Mele, zice Domnul”, scrie prorocul Ieremia 23:1, si daca citim tot capitolul ne ingrozim, cu-atat mai mult cei carora le este adresat acest cuvant, ar trebui sa fie...
Ce mare raspundere au pastorii...?
Doamne, da-ne intelepciune si putere sa ne rugam pentru ei, sa isi inteleaga chemarea, daca o au, iar daca nu...si o fac doar...sau din alt motiv, atunci Domnul sa le dea intelepciune si sa isi caute alt job. Biserica este a Domnului si El vrea oameni devotati, dispusi sa sacrifice totul pentru El.
Păstoriţi turma lui Dumnezeu care este sub paza voastră, nu de silă, ci de bunăvoie, după voia lui Dumnezeu; nu pentru un câştig mârşav, ci cu lepădare de sine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu