Versetul zilei

25 aprilie 2013

Crucea, o necesitate!

Nimanui nu ii place o viata plina de necazuri si suferinta.Si totusi...pe pamant avem parte.
Multi isi pun intrebarea: "daca sunt crestin, de ce imi da Dumnezeu necazuri si suferinta?"
Una din poruncile Domnului Isus: "calcati pe urmele mele".
Acum stim de ce avem parte de suferinta?
Viata Domnului Isus a fost o viata plina de suferinta.In special in aceste zile toata atentia intregii lumi este indreptata spre evenimentele petrecute la Golgotha cu mii de ani in urma.Nu sunt doar povesti...nu este un mit...sunt suferinte care au existat in realitate.Crucea Domnului Isus este cea mai mare dovada ca a existat o inviere. Dovada ca El a murit crucificat si a treia zi a inviat.
Daca nu ar fi existat o inviere, astazi nimeni nu ar mai fi vorbit de invierea lui Isus.
Era necesara aceasta suferinta, pentru ca prin suferintele Domnului Isus am capatat iertare.
Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi.
Tamaduiti...de ce..?
Tamaduiti  fizic poate, dar tamaduiti spiritual, si aceasta este cea mai importanta tamaduire.Suferinta fizica este trecatoare, la fel ca si tamaduirea, dar tamaduirea spirituala...de pacate este cea mai importanta, si asta nu o poate face nimeni si nici oricum....ci doar Domnul Isus prin sangele Sau. 
Nimanui nu ii place suferinta...La fel si Domnul Isus a indraznit sa ceara Tatalui acest lucru, sa-l scape de aceasta suferinta.
„Tată, dacă este cu putinţă, depărtează de la Mine paharul acesta! Totuşi nu cum voiesc Eu, ci cum voieşti Tu.” Matei 26:39
Nu a fost cu putinta acest lucru! Trebuia platit un pret...iar acest pret l-a platit FIUL SAU.
Glorie LUI!
Noi nu sarbatorim crucea...ci pe CEL care a murit pe cruce.Sangele LUI fara cusur a fost pretul platit, ca eu si tu sa putem avea viata.
Ceea ce trebuie sa stii dragul meu, care nu Il cunosti pe Acest ISUS...sangele Lui si astazi are aceeasi putere de tamaduire si pentru tine.Astazi ai aceasta ocazie in care poti fi salvat si iertat.
Indiferent cat de multe si mari pacate ai facut....sangele LUI are aceasta putere de a curata  si viata ta.
Si-acum revin la intrebarea de mai sus. De ce avem parte de suferinta?
Pentru ca  Domnul Isus a cunoscut suferinta ! 
Şi la aceasta aţi fost chemaţi; fiindcă şi Hristos a suferit pentru voi şi v-a lăsat o pildă, ca să călcaţi pe urmele Lui.  „El n-a făcut păcat, şi în gura Lui nu s-a găsit vicleşug"
Când era batjocorit, nu răspundea cu batjocuri; şi, când era chinuit, nu ameninţa, ci Se supunea dreptului Judecător.El a purtat păcatele noastre în trupul Său, pe lemn, pentru ca noi, fiind morţi faţă de păcate, să trăim pentru neprihănire; prin rănile Lui aţi fost vindecaţi.


 

Un comentariu:

  1. Am inteles un lucru minunat saptamana aceasta: Crucea nu este sotul meu care ma supara, copilul meu care nu ma asculta, boala, necazurile, incercarile etc., ci cand voia mea este intersectata de voia lui Dumnezeu si voia Lui biruieste voia mea.
    Renuntarea la voia mea nu este usoara dar este absolut necesara ca sa ajung sa accept voia Lui si sa ma bucur de voia Lui cea buna, placuta si desavarsita.
    ana
    anatatarandras.com

    RăspundețiȘtergere