Versetul zilei

25 februarie 2013

Hrana ta zilnica !

25 Februarie
1 Samuel 10.13-27
Acum, după ce Dumnezeu i-a făcut cunoscut împăratul pe care îl va da poporului Său, Samuel strânge pe Israel pentru a-L prezenta. Dar trebuie să arate că această alegere vine cu adevărat de la Domnul; de aceea va confirma înaintea întregului popor prin tragere la sorţi. Saul este ales şi poporul îl aclamează cu un strigăt puternic: „Trăiască împăratul!" Zi de sărbătoare şi de bucurie? 
Ah, mai degrabă este o zi tristă în istoria lui Israel!
 „Voi aţi lepădat astăzi pe Dumnezeul vostru" - le spune profetul (v. 19). Scena aceasta ne poartă de-a lungul multor secole, mai târziu, spre un moment când acelaşi popor IL va respinge pe Fiul lui Dumnezeu, spunându-i lui Pilat: „Nu avem împărat decât pe Cezarul!" (Ioan 19.15); sau, din nou, cum este scris în Luca 19.14, „Nu vrem ca acesta să împărătească peste noi". Israel IL va înălţa pe Mesia al său nu pe un scaun de domnie, ci pe o cruce purtând următoarea inscripţie: „Isus din Nazaret, regele iudeilor". Dar acest Rege, care a fost atât de dispreţuit, insultat şi încoronat cu spini, va apărea în curând ca „împăratul gloriei" (expl: Psalmul 24), nu doar ca Mesia al lui Israel.
A spune NU lui Dumnezeu înseamnă a da dovadă de o îndrăzneală fără seamăn. De trei ori poporul a pronunţat acest mic cuvânt (8.19; 10.19; 12.12).
 Nu sunt şi pentru noi atâtea moduri şi ocazii în care riscăm să procedăm la fel?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu