Versetul zilei

14 august 2012

Hrana ta zilnica !

14 August Numeri 11.1-9
În nerecunoştinţa lui, poporul a cârtit, iar Domnul i-a pedepsit. Dar lecţia n-a fost suficientă. Pofta, condamnată prin cea de-a zecea poruncă a Legii, se aprinde în inimile „adunăturii de oameni" (această mulţime de oameni care părăsise Egiptul împreună cu Israel - Exod 12.38). 
Unde sunt alimentele pe care le mâneam în Egipt „pe nimic" (pe degeaba)?
 Sărmanii oameni uitaseră cărămizile, paiele şi cât de scump îi punea asupritorul să plătească pentru puţinul pe care li-1 da!
 Această hrană din Egipt: praz, ceapă, usturoi ..., are mai ales un miros puternic şi stimulează pofta, dar nu este hrănitoare, uneori fiind chiar indigestă. Cu ce-şi hrănesc intelectul oamenii din lume? Ce lecturi şi spectacole adesea îndoielnice ... atrăgătoare pentru carne, dar nefolositoare sufletului, chiar din contră!
Israel îşi amintea atunci de aceste lucruri pentru câ mana îşi pierduse pentru ei gustul delicios de prăjitură cu miere (Exod 16.31). Ajunsese să le pară o „turtă cu untdelemn", pe care mai târziu aveau s-o numească „această pâine proastă" (21.5). 
Dragi prieteni, dacă suntem ispitiţi de delicatesele acestei lumi, să ne punem fiecare întrebarea: «Nu se întâmplă oare acest lucru deoarece Cuvântul şi-a pierdut gustul pentru mine?» „Cine vine la Mine nicidecum nu va flămânzi''' (loan 6.35), a promis Domnul Isus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu