Versetul zilei

9 februarie 2011

Nadejdi înselatoare...?????

    In ziua cand ne-am hotarat sa ne predam viata Domnului,fiecare din noi am ales un drum nou,am ales sa ne urcam in trenul care ne duce spre TARA CEREASCA.
    Am pornit cu aceasta nadejde noua la drum  exact cum spune ap. Pavel catre Filipeni in cap.3..."alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus".
    Fiecare din noi traim cu aceasta nadejde, ca intr-o zi vom fi impreuna cu Domnul,ca vom petrece vesnicia alaturi de EL si impreuna ne vom bucura de tot ceea ce El ne-a pregatit,si cred ca este cel mai minunat lucru si asteptam cu nerabdare aceasta zi.
    Dar stau si ma intreb.... ce se va intampla  daca toate acestea nu sunt decat niste nadejdi inselatoare,care nu vor duce la nimic....?
   Inainte de toate as vrea sa ne uitam in Scriptura in cartea Ieremia  capitolul 7  vers.7 si 8
"....numai aşa vă voi lăsa să locuiţi în locul acesta, în ţara pe care am dat-o părinţilor voştri, din veşnicie în veşnicie
Dar iată că voi vă hrăniţi cu nădejdi înşelătoare, care nu slujesc la nimic."
atentie....NADEJDI INSELATOARE CARE NU DUC LA NIMIC !?
De ce nu duc la nimic...????...pentru ca:
1.Traim dupa impulsul firii (vers.9)
Cum? Furaţi, ucideţi, preacurviţi, juraţi strâmb, aduceţi tămâie lui Baal, mergeţi după alţi dumnezei pe care nu-i cunoaşteţi!...
2.Savarsim uraciunile lumii (vers. 10)
Şi apoi veniţi să vă înfăţişaţi înaintea Mea, în Casa aceasta peste care este chemat Numele Meu şi ziceţi: ,Suntem izbăviţi!'... ca iarăşi să faceţi toate aceste urâciuni!
3.Facem din Casa Domnului o pestera de talhari (vers. 11)
Este Casa aceasta peste care este chemat Numele Meu, o peşteră de tâlhari înaintea voastră?' ,Eu însumi văd lucrul acesta, zice Domnul!"
4.Suntem plini de rautate (vers. 12)
Duceţi-vă dar la locul care-Mi fusese închinat la Silo, unde pusesem să locuiască odinioară Numele Meu, şi vedeţi ce i-am făcut, din pricina răutăţii poporului Meu Israel!
5.NU ascultam de Domnul (vers. 13)
"Şi acum, fiindcă aţi făcut toate aceste fapte, zice Domnul, fiindcă v-am vorbit dis-de-dimineaţă, şi n-aţi ascultat, fiindcă v-am chemat şi n-aţi răspuns...
Ce fel de nadejde ai tu dragul meu?
Cu ce fel de nadejde traiesc eu?
Ce se va intampla daca o viata ne-am mintit pe noi insine..?...pentru ca pe Dumnezeu nu avem cum sa il mintim!!!
Ce vom face daca suntem si noi printre acesti oameni care traiesc dupa bunul plac?
Un singur raspuns are Domnul pentru noi in vers. 19-20
"Pe Mine Mă mânie ei oare? zice Domnul; nu pe ei înşişi, spre ruşinea lor?
De aceea, aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: ,Iată, mânia şi urgia Mea se vor vărsa peste locul acesta, peste oameni şi dobitoace, peste copacii de pe câmp şi peste roadele pământului; şi va arde, şi nu se va stinge."
..iar in vers. 15 spune :
Şi vă voi lepăda de la Faţa Mea, cum am lepădat pe toţi fraţii voştri, pe toată sămânţa lui Efraim!"
     Ma rog Domnului sa ne dea intelepciune ,pentru a ne  face o cercetare a vietii noastre si fie ca viata noastra sa nu o  traim cu  aceste nadejdi inselatoare ...PENTRU CA NU DUC LA NIMIC.....cu atat mai putin la destinatia spre care am pornit.
....iar daca trenul in care te-ai urcat sa te duca acolo....si-a schimbat destinatia....vezi ca urmeaza prima gara sau poate fi  doar o halta...nu rata ocazia...COBOARA DIN EL....SI CAUTA TRENUL POTRIVIT CARE DUCE SPRE  PATRIA CEREASCA.
                             Fiti binecuvantati de Domnul !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu