Versetul zilei

8 decembrie 2010

Semnificația Crăciunului

  Pentru că suntem în preajma Naşterii Domnului sau a "Crăciunului" şi stând de vorbă cu mai mulţi fraţi în credinţă vizavi de această sărbătoare a Crăciunului şi semnificaţia ei pentru noi creştini cei din ziua de azi....am constatat că părerile sunt destul de împărţite.Aş vrea pe această cale să vă provoc la o discuţie pe acestă tema,în care îmi doresc ,atât eu cât şi alţii să aflu părerea despre acestă sărbătoare şi însemnătatea ei..cu atât mai mult dacă vine din partea unui teolog.
  Vizionând mai multe emisiuni,aflând pregătirile care se fac pentru această sărbătoare,discuţiile care se poartă pe diferite căi....mă fac să cred că Moş Crăciun la detronat pe ISUS HRISTOS.Şi o spun cu toată convingerea ....văzând pe ce se pune accent mai mult,şi aici mă refer la noi creştini.Totul...până şi cântările de Crăciun  au în textul lor  " iarnă albă","păstori","zăpadă""noapte sfântă","crăciun","ajun"..orice altceva...dar numele ISUS este folosit tot mai rar....şi asta mă face să cred că Isus e scos din ecuaţie....
  Cineva .. mărturisea duminică... "mi s-a propus să fiu promovat ca şi cântareţ la tv cu un videoclip de colindă..m-am bucurat mult....şi am aşteptat să fiu chemat...într-adevar , am fost...dar mi s-a pus condiţia.....SĂ NU FOLOSESC în cântările mele cuvântul "ISUS"...deoarece este un nume violent....Slavă Domnului...foloseşte în continuare acest cuvânt ISUS...şi promovarea a fost făcută de Dumnezeu..nu de un canal tv.

  Fiecare priveşte din punctul lui de vedere şi conform ideilor pe care le are în această privinţă.
Mai jos o sa redau o parte dintr-o discuţie avută de curând cu un frate, în care işi punea atât lui..cât şi mie...şi altora ....aceste întrebări.


"  Cu greu îmi adun gândurile şi mai greu să pun ordine în ele şi în ceea ce vreau să spun,mai ales că nu vreau să jignesc pe nimeni cu atât mai puţin pe Domnul nostru şi al familiei mele.
   De ce oare primii crestini- şi eu cred că aceia au fost autentici -nu aveau ca zi de închinare a Naşterii Domnului 24 decembrie?
La fel Cuvântul nu ne dă de înţeles că ar fi o zi cunoscută cu o dată precisă....şi atunci eu mă întreb.... noi după cine mergem?...după hotărârea lui Constantin Cel Mare la anul 325?
   Această zi  ca dată şi sărbătoare este falsă, şi cu un trecut idolesc....??????
Noi ne luăm astfel după "religia majoritară"şi...."nu vreau să supărăm" pe aceia care în Ziua Domnului ară,seamănă,beau,etc.,dar dacă e vorba de vreun sfânt.......sf.Paraschiva sau Petru,sau Gheorghe ..şi cade aceasta zi  peste săptamâna,atunci da......aia-i sărbătoare  şi este ţinută cu sfinţenie,şi bineânteles că am început să  o,,ţinem"şi noi [adică nu lucrăm să ne vadă ..că se supăra şi-i deranjăm].
Dacă suntem aşa de credincioşi şi nu avem nici o legătură cu"serbarea lor",de ce ne cumpărăm haine noi,multă mâncare,o multime de cadouri,şi nu ţinem sărbătoarea aceasta în post,în smerenie,în facerea de bine,în vizitarea bătrânilor şi a bolnavilor?
Ce ne face să mergem aşa ca oile după nişte"OBICEIURI?"
Ne mulţumim cu răspunsul că noi ne adunăm în Numele Domnului?
De ce odată cu,,ei" într-o zi cu sărbătoare ...şi aici aş dori să îmi da-ţi pagina unde scrie în Scriptură?
Cu ce sintem noi,baptisti de azi mai crestini decit primii crestini in ce priveste aceasta sarbatoare (pagina) ...?Mă văd nevoit să îmi pun serioase întrebări la adresa celor ce ţin frâiele creştinilor neo-protestanţi ,pe care nu îi vâd făcându-şi probleme,sau punând spre rezolvare în discuţie în interiorul"nostru"ce facem mergem cu Constantin Cel Mare sau cu creştinii primari pe care ii ridicăm în,,slăvi" în F.Apostolilor 2.3,4,şi în multe alte rânduri, dar cu această ocazie îi trecem în umbră?
Domnul Isus să ne lumineze,mă gândesc că dacă ar fi vrut să-i "ţinem" ziua  ne-ar fi spus-o în Scriptură ,aşa cum ne-a fost lăsat să ştim data exactă a Mortii şi Învierii pe care nu o ţinem tot de,,frica majoritaţii" -de parcă protestanţi s-ar trage din ei,nu din catolici. Păi de ce nu ţinem Paştele odată cu Mozaicii?
NU  ştiu nici,,ăia"data cea bună?
Cum să fii lumină când noi stăm ascunşi în întunerec?Ai noştri din S.U.A ţin Paştele şi cu noi[ortodocsi]şi după o saptămână cu catolicii.Păi de câte ori a murit Domnul Nostru? "

Sunt întrebări pe care le-am auzit din gura mai multor persoane vizavi de această sărbătoare.
Mi-ar plăcea să cunosc şi alte păreri ,de-aceea aştept răspunsurile dumneavoastră.Este doar un punct de vedere...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu