Versetul zilei

17 septembrie 2012

Poti fi chiar tu acest om !

Caut printre ei un om care să înalţe un zid şi să stea în mijlocul spărturii înaintea Mea pentru ţară, ca să n-o nimicesc; dar nu găsesc niciunul!
Ezechiel 22:30
Si astazi Dumnezeu cauta oameni !
Ce fel de oameni cauta Dumnezeu?
Oameni care zidesc, oameni care mijlocesc si cauta oameni diferiti.
Dumnezeu a creat totul, noi nu putem creea...dar putem zidi. Actul zidirii incepe in momentul in care intelegem viziunea lui Dumnezeu. Putem incepe sa zidim in familiile noastre, in biserica in care suntem, in societatea in care traim.Tot mai mult intalnim in jurul nostru oameni care nu fac altceva decat, darama.
Darama ceea ce Dumnezeu  a creeat.
Auzim  diferite proiecte de legi care merg spre aprobare, si sunt chiar aprobate.
Legalizarea avortului, casatoriile persoanelor de acealasi sex, legalizarea prostitutiei, legalizarea consumului din categoria usoara de droguri, si ...nu mai stiu cate.... Toate acestea sunt o uraciune inaintea lui Dumnezeu si bietii oameni aproba....darama ceea ce Dumnezeu a creeat.
Noi ca si crestini...ce facem? Suntem chemati sa ridicam ziduri, suntem chemati sa mijlocim, dar inainte de a ridica altare in alta parte, trebuie sa ridicam altare in casa noastra. Altare unde sa mijlocim zi si noapte alaturi de sotia noastra, alaturi de sotul nostru alaturi de cei din casa. Mijlocirea Il aduce pe Dumnezeu acolo unde noi nu putem face nimic.
Viata noastra se afla la doua extreme: binecuvantare si blestem.Ca Dumnezeu sa nu nimiceasca, este nevoie macar de un om, dar ca sa binecuvinteze din plin este nevoie de toti.
Sa ne amintim de Avraam, Moise, Daniel, oameni care au mijlocit inaintea Domnului.
Sunt exemple de familii, biserici unde sunt calcate poruncile Domnului si vedem ca nu sunt nimicite....De multe ori ne intrebam de ce..?...Pentru ca acolo este cu siguranta un sfant care mijloceste, si din pricina acestuia Dumnezeu se indura.Dar in acelasi timp vedem ca nici nu sunt binecuvantati din plin...Nu sunt, pentru ca binecuvantarea vine acolo unde este este sfintire.
Suntem chemati sa fim diferiti...Intr-o lume plina de pacat, noi suntem chemati sa ne pastram curati, intr-o lume care zace in intuneric, noi suntem chemati sa stralucim.
Avem nevoie de curaj pentru a zidi si  credinta pentru a putea mijloci.
Doamne da-ne aceste doua calitati !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu