Versetul zilei

8 iunie 2017

Inainte sau după?

"Eu sunt Dumnezeul Cel Atotputernic.Umbla înaintea Mea si fii fără prihană" Genesa 17:1
Ce frumos se prezintă Domnul...
Avraam nu umblase în totul înaintea lui Dumnezeu, ci umbla în urma Lui, era conștient că a greșit și nu dorea să i se facă observație...
Așa cum nu ne place nici nouă, de aceea nu puțini azi umbla în urma Domnului...
Dar a umbla înaintea Lui ...este o chemare Înaltă...de care majoritatea habar nu au, o ignoră si nici nu vor să o afle pentru că trebuie să plăteasca un preț!
Pretul ieșirii din confort!!!
Domnului nu i-a plăcut indoiala lui Avraam si lipsa credinței, nu a așteptat răspunsul Domnului, a luat lucrurile în propriile lui mâini și s-a căsătorit cu Agar.
Dar ...a venit vremea si in dreptul lui Avraam când Domnul îi cerea o stare de curățenie și sfințire mai înaltă, viata lui nu era curată înaintea Domnului, trebuia să se sfințească.

Vrei răspunsuri, vrei împlinire...Curateste-ti viața..."umbla înaintea Domnului" nu în urma Lui!!!
Avraam a primit răspunsul, a primit făgăduința după ce s-a sfintit....
Dar era chemat la un alt nivel de relație, de experiențe mai înalte, mai profunde ...necunoscute de el, erau pentru proslăvirea Numelui lui Dumnezeu!
Cat de necesara este hotărârea de a ne schimba, de a umbla înaintea Lui si nu in urma Lui!
Avraam este Tatăl multor neamuri....a plătit prețul....Cunoașterii, al Chemării!
Sa nu uitam testul credinței lui Avraam!
Sa ne asiguram ca umblam Înaintea Lui ...si nu in urma Lui.
Cui ii spune în Noul Testament ... să umble în urma Lui?
Inapoia mea Satano....
Atentie...
-Pe cine slujim?
-Cum mergem? Inainte sau dupa?
-Cui ne închinăm?

Un comentariu:

 1. În lumea de astăzi se întâmplă zilnic o mulțime de evenimente. Cu unele suntem obișnuiți, altele se văd mai rar, iar unele se desfășoară în premieră. Unele sunt studiate cu atenție, în amănunt, despre altele se știe atât de puțin. Unele sunt originate de om, altele sunt create și puse în funcțiune de Însuși Dumnezeu. Totuși dintre toate, cel mai impresionant si fascinant este atunci când omul și Dumnezeu cooperează. Infinitul și finitul. Spunea cineva că ,,Dumnezeu fără noi poate, dar nu vrea”. Ce Dumnezeu mare avem! Ce frumoasă este slujirea atunci când Dumnezeu își găsește un creștin cu adevărat devotat, care să umble în toate cu El și să nu facă nimic fără El.
  Umblarea cu Dumnezeu înseamnă cultivarea unei vieţi de părtăşie şi comuniune cu EL. Aşa cum le cerea Domnul evreilor în Lev. 26:12:“Voi umbla în mijlocul vostru; Eu voi fi Dumnezeul vostru, şi voi veţi fi poporul Meu”.
  Exemplul tipic de personalitate biblică care a umblat cu Dumnezeu este Enoh: “Enoh a umblat cu Dumnezeu” Gen 5:24. Enoh nu a umblat o zi sau un an cu Dumnezeu ci 300 de ani. Şi ca răsplată a acestui fapt, Dumnezeu l-a strămutat de pe pământ fără să vadă moartea. Enoh umblând zilnic cu Dumnezeu, practic el trăia deja pentru cer, aşa că Dumnezeu l-a luat acasă. Umblarea cu Dumnezeu atrage o abundenţă de comuniune şi părtăşie cu El, astfel:
  - părtăşie intimă şi de lungă durată ca a lui Enoh: “Enoh a umblat cu Dumnezeu trei sute de ani;”
  - o comunicare permanentă - cereri şi răspunsuri referitoare la direcţii în viaţă: “arată-mi calea pe care trebuie să umblu”- spunea David “căci la Tine îmi înalţ sufletul.” Ps 143:8;
  - Umblarea cu Dumnezeu aduce o mare bucurie – Îmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea Feţei Tale sunt bucurii nespuse, şi desfătări vecinice în dreapta Ta. Ps. 16:11;

  "Inima celui drept chibzuieşte ce să răspundă, iar gura celor nelegiuiţi împrăştie răutăţi.
  Domnul se ţine departe de cei nelegiuiţi, dar ascultă rugăciunea celor drepţi

  Urechea care ascultă o dojană folositoare vieţii îşi are locaşul printre cei înţelepţi.
  (Pildele lui Solomon)

  RăspundețiȘtergere