Versetul zilei

6 august 2016

Ce ceri, ce cauti si pentru ce bati?

  • M-am pus sa citesc un indemn din Scriptura si ochii mi s-au abatut asupra acestui text din Matei,
  • Cereţi, şi vi se va da; căutaţi, şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide.
  •  Căci oricine cere capătă; cine caută găseşte; şi celui ce bate, i se deschide.
  •  Cine este omul acela dintre voi care, dacă-i cere fiul său o pâine, să-i dea o piatră?
  •  Sau, dacă-i cere un peşte, să-i dea un şarpe?
  •  Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru, care este în ceruri, va da lucruri bune celor ce I le cer!
  •  Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel; căci în aceasta sunt cuprinse Legea şi Prorocii.
  • Matei 7:7-12
Cred ca ne place tuturor promisiunea pe care am primit-o de la Domnul Isus in acest text din Matei, sa ceri si sa primesti, sa cauti si sa gasesti, sa bati si sa ti se deschida.
Doamne cat de minunat este...!
 Nu este specificat in acest text care este domeniul la care se refera Domnul Isus si poate ca ne intrebam care este, cereri pe plan pamantesc sau cereri pe plan spiritual?
De vreme ce nu este specificat domeniul eu cred ca promisiunea este valabila atat pe plan pamantesc, cat si pe plan spiritual, dar atata timp cat cererea, cautarea si insistenta noastra la Tronul lui Dumnezeu este dupa voia Lui.
Cele trei verbe: a cere, a cauta si a bate implica insistenta si perseverenta.
Cere si vei capata!
Nimeni nu cere ceva fara sa aibe nevoie de acel lucru. Daca ceri Domnului mantuirea copiilor tai, cu siguranta constientizezi nevoia lor de Dumnezeu, constientizezi ca fara El ei nu vor putea avea izbanda in nimic, nu vor avea parte de mantuire, cu alte cuvinte viata lor nu are sens fara Hristos. 
Tu poti cere si un milion de dolari, insa daca acel milion il ceri cu scopul de a risipi si acel milion nu-L va onora pe Dumnezeu, atunci sa fii sigur ca nu-l vei primi.
Cautati si veti gasi!
Fiecare pamantean cauta ceva, iar cautarea noastra este permanenta. Omul cauta faima, cauta avere, cauta fericire, cauta liniste si multe alte lucruri.
Daca ne uitam in Matei 6 vers. 33, Cuvantul spune:
”Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra”
Cautarea noastra trebuie sa aibe o prioritate, intai Voia lui Dumnezeu si pe urma restul. 
Dar de ce sa caut eu restul, daca Dumnezeu imi garanteaza ca voi primi celelalte lucruri ca bonus?
Nu ne ramane decat sa cautam sa ramanem in voia Lui, sa ramanem in ascultare, sa pazim poruncile date de El, iar de celelate lucruri se va ocupa Hristos.
Accepta omul aceasta oferta...? NU! Nu toti!
Nu, pentru ca omul nu este multumit cu cat ofera Dumnezeu ”celelate lucruri”.
Intr-adevar El ofera atat cat stie ca avem nevoie, iar daca ne ofera uneori mai mult sa nu o luam ca pe un merit deosebit, ci mai degraba ca pe un test. Ne da mai mult si urmareste  ce vom face cu acest belsug, ce vom face cu surplusul pe care il avem.
Problema este ca testul este picat de foarte multi, dar si cei care nu sunt in examen...tot  raman corigenti la acest capitol, asta pentru ca nu sunt multumiti cu oferta lui Dumnezeu si alearga dupa mai mult. Mai mult si mai mult...dar nu mai mult dupa Imparatie ci dupa lucruri fara de valoare in Imparatie. Poate ca Dumnezeu hotaraste ca ai destul o bicicleta sau o Dacia, tu in schimb vrei BMW. Dumnezeu nu onoreaza pretentiile noastre cu ”fite”, El onoreaza nevoile.
Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra”
Bateti si vi se va deschide!
Atunci cand vrei ceva si  mergi la cineva, cu siguranta nu bati o data si pleci de la usa si nici nu bati incet incat sa nu te auda, cu siguranta bati insistent si bati tare.
La usa Tronului lui Dumnezeu mergem cu nevoile noastre. Nu intotdeauna se deschide usa la prima bataie si asta inseamna ca nu primim raspunsul imediat, de-aceea e nevoie de insistenta.
Sa nu ne imaginam ca in spatele Tronului este un ”batranel surd care abia mai misca” si nu aude bataile noastre...Nicidecum!
Dumnezeu este Suveran si sta pe Tron, este Acelasi din vesnicie in vesnicie si nu este schimbator.
 El aude glasul strigatului nostru dar El hotaraste cand ne raspunde si daca ne raspunde. Uneori chiar si prin faptul ca nu ne raspunde...este tot un raspuns. De-atatea ori am vazut cat de bine a fost ca nu mi-a raspuns Dumnezeu la toate cererile mele...si nu pot decat sa-I multumesc ca asa a gasit cu cale.
Cere, cauta si bate si daca toate acestea sunt dupa Voia lui Dumnezeu, cu siguranta vei primi raspuns.
O dupa-amiaza binecuvantata cu Domnul!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu