Versetul zilei

1 ianuarie 2016

Hrana ta zilnica!

1 IANUARIE
Psalmul 90

Un an care începe este un moment prielnic pentru a face bilanţul. Privind în urmă, cel credincios poate striga cu recunoştinţă: „Doamne, Tu ai fost locuinţa noastră..." (v. 1).
 Ce bucurie şi ce siguranţă pentru cel credincios să-L aibe pe însuşi Dumnezeu ca „stâncă de locuit' (Psalmul 71.3) Privind spre prezent, el măsoară scurta durată a existenţei sale pământeşti — optzeci de ani pentru cei mai tari - înainte să se facă auzită pentru fiecare porunca reîntoarcerii în ţărână. Ş îi cere lui Dumnezeu să-1 înveţe să-şi numere zilele, pentru a căpăta o inimă înţeleaptă (v. 12). Înţelepciunea, potrivit cu Efeseni 5.15,16, ne va ajuta să folosim ocazia (să răscumpărăm timpul, să-1 punem în valoare; vezi şi Coloseni 4.5).
 Dar aceşti ani care trec şi vin, să nu-i irosim, ci să-i folosim pentru Domnul (v. 9)!
Această „rugăciune a lui Moise, omul lui Dumnezeu", va fi în gura Israelului pocăit în zilele din urmă. Răscumpărații Domnului Isus însă, care-I cunosc infinita dragoste, pot cere încă de acum: „Satură-ne dimineaţa (adică la tinereţe) de bunătatea Ta, ca să cântăm de veselie şi să ne bucurăm toate zilele noastre” (v. 14).
 Aceasta să fie şi rugăciunea noastră în pragul acestui nou an!

Un comentariu:

  1. Monna draga iti multumesc de vizita si iti doresc un Nou An binecuvantat cu bucurii ceresti si desfatari vesnice!Fii binecuvantata!

    RăspundețiȘtergere