Versetul zilei

4 august 2015

Vom sta in picioare, doar daca vom cunoaste puterea LUI!

Multe planuri isi face omul si in inima sa, se nasc multe dorinte. Daca stam de vorba cu cineva sau privim chiar la noi insine, vom vedea ca ne-am facut fiecare un plan de viitor, desi noi facem planuri, insa hotararea e a Domnului si aceea se va implini. El are un plan facut pentru fiecare, El il cunoaste, il stie, noua nu ne ramane decat sa ne incredem in El. Sa credem ca tot ceea ce El face, face bine si nu greseste niciodata. Dar daca pe plan pamantesc ne-am creat o agenda cu ceea ce trebuie sa facem, oare nu trebuie si in viata spirituala la fel?
Pavel si-a facut si el un plan, a avut si el o dorinta si aceasta dorinta  trebuie sa se nasca si in inima noastra:
"Şi să-L cunosc pe El şi puterea învierii Lui şi părtăşia suferinţelor Lui şi să mă fac asemenea cu moartea Lui" Filipeni 3:10
Intr-o astfel de vreme este atat de important sa-l cunoastem pe El, sa cunoastem puterea Lui!
Poate ca multi  spun, "oh, dar eu sunt crestin, stiu cine este Isus".
Numai ca, a stii doar despre El, doar din carti sau ca ni se vorbeste despre El, e una...insa a-L cunoaste noi personal si a-I cunoaste puterea, e alta.
Traim vremuri tare tulburi si Scriptura ne spune ca in zilele din urma vor veni vremuri grele si le simtim din ce in ce mai mult, iar asta nu face altceva decat ne confirma ca este timpul din urma. Dar ca sa rezistam avem nevoie de a-L cunoaste si a-I cunoaste puterea. Biserica are nevoie de oameni care au o minte innoita, de oameni care inteleg lucrurile lui Dumnezeu. Ori daca vom cauta sa intelegem lucrurile lui Dumnezeu cu mintea, nici o sansa, pentru ca lucrurile Lui se inteleg cu inima.
"Vreau sa-L cunosc pe El si puterea Lui", iar asta implica  dorinta puternica.
Dumnezeu se lasa descoperit, trebuie doar sa-L cautam.
Ca sa-L cunoastem trebuie sa facem mai mult, avem nevoie de-o abandonare a lumii cu tot ceea ce ea ofera, avem nevoie de a renunta la lucrurile inutile din viata noastra, lucruri care ne tin departe de a-I cunoaste puterea, avem nevoie de a renunta sa mai fim oameni  "religiosi", avem nevoie de o innoire a mintii. Niciodata traditiile nu ne vor ajuta in acest sens, trebuie sa fim oameni cu  inima deschisa  si pregatita pentru a primi revelatia Lui. 
Cu siguranta daca as cunoaste planul pe care il are cu privire la viata mea, si sa-i cunosc doar finalul... m-as speria, de-aceea Dumnezeu ni-l descopera treptat. Eu trebuie doar sa am inima deschisa  pentru a primi, trebuie ca mintea mea sa fie umpluta cu promisiunile Lui.
Cea mai mare parte a vietii noastre nu o petrecem vorbind unii cu altii, ci vorbind noi cu noi insine.
Nu-i asa ca incepand din zori si pana in noapte, ne vorbim noua insine, prin gandurile noastre?
Ce ne spunem? Incurajari din Scriptura sau lasam ca teama si ingrijorarea sa ne cuprinda?
In Cuvantul Lui  avem atatea promisiuni, atatea versete care, daca le-am rosti zilnic am vedea intr-adevar puterea Lui, pentru ca Cuvantul este plin de putere.
Avem nevoie sa-I cunoastem puterea daca vrem sa ramanem in picioare in vremurile care  vor urma. Daca nu vom cunoaste puterea Lui, nu vom face fata presiunii si atacurilor celui rau.

Doamne ajuta-ne sa ne deschidem inima si pune in noi dorinta de a Te cunoaste cu adevarat!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu