Versetul zilei

6 martie 2014

Dupa fapta si rasplata!

Nu sunt microbista, nu ma dau in vant dupa o echipa anume, insa nu pot sa nu fiu la curent cu ceea ce se intampla printre mai marii fotbalului romanesc.Nu pot sa zic ca ma bucur, pentru ca nici macar de nenorocirea vrajmasilor nu trebuie sa ne bucuram, cu-atat mai putin cu cat acesti oameni mie nu mi-au facut nimic rau. Insa n-as putea sa nu ma gandesc la ei cu mila, si ma rog ca in aceasta situatie, pentru ca tot au timp de-aici incolo, sa reflecteze mai mult la viata lor si sa isi puna cateva  intrebari.
 Simt mila dintr-o anumita privinta...
Cine si-ar fi inchipuit totusi ca pana in final, interminabilele procese si nenumaratele amanari se vor incheia totusi cu asemenea decizie, "condamnare cu executare" si nu unul...ci toti.
Acum nu stau eu sa analizez fraudele si evaziunile lor, insa nu pot sa nu imi amintesc modul in care au privit lumea de rand.Ei cu banii, noi cersetori, ei  undeva"SUS", noi jos..."pleava societatii". Noi...muritori de rand, ei crezand ca sunt "vesnici". Cam asa eram considerati...
Imi amintesc una din rabufnelile lui Giovani Becali  la proces in sala de judecata:
Doamna judecătoare, pe dumneavoastră v-a trimis Ceauşescu? Vă credeţi instanţa supremă? Mie nu-mi e frică. Să vă ferească Dumnezeu să ajungă familia mea să coducă ţara asta. Cu biciul o să o conducă!'', a strigat Giovani Becali în sala de judecată.

Nu am sa stau sa insir multimea declaratilor caraghioase si fara scrupule  facute de-a lungul timpului de multi dintre acesti oameni care au crezut ca ei au inventat lumea si au tiparit primul ban.
Este greu pentru ei acum, de la un mod de viata trait in lux si bogatie, de la rolls royce si caviar sa ajunga dupa gratii asemeni oamenilor de jos. Repet, nu ma bucur de suferinta prin care trec ei acum, insa fiecare din noi trebuie sa stim un lucru:
"daca aici pe pamant exista legi si ni se cere sa le respectam, oare Divinitatea  nu are legile si pedepsele Sale?"
Fiecare fapta  are si rasplata, fie ca e buna, fie ca e rea, tot asa si rasplata va fi in functie de faptele noastre.
Nu poti sa traiesti o viata calcand  pe cadavre doar ca sa iti atingi scopul. 
Nu poti sa inseli, sa minti, sa furi, sa   faci tot ceea ce iti trece prin minte fara sa tii cont de ranile pe care le provoci celor de langa tine, nu poti sa faci toate aceste lucruri si la final sa ai aceeasi soarta ca si acel are toata viata a trait sacrificandu-se pe el pentru altii, traind curat, fara minciuna, fara hotie, etc.
Daca pe pamant printre oameni, se face dreptate, chiar daca  mai tarziu....credem noi oare ca Dumnezeu care este Sfant, Sfant, Sfant nu va face dreptate El printre noi, creatia mainilor Sale?
Eu sunt convinsa ca DA!
Dumnezeu va judeca orice fapta pe care am facut-o, fie la intuneric, fie la lumina, fie ca a fost sau va fi descoperita  sau... poate ca nu va fi descoperita niciodata aici pe pamant, insa in evidentele lui Dumnezeu ea este contabilizata.
De-aceea sa nu ne inselam singuri  nimic nu va ramane ascuns.
Astazi, inca avem ocazia de a indrepta toate lucrurile cu care nu suntem in randuiala fata de semeni  si fata de Dumnezeu. Nu trebuie sa asteptam pedeapsa, pentru ca daca pedepsele pamantesti sunt dureroase desi sunt temporare, oare cum va fi pedeapsa lui Dumnezeu  care este vesnica.....?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu