Versetul zilei

17 iunie 2013

Ultima suta de metri...

Imi amintesc de un mesaj al fratelui Mihai Sarbu, in care spunea,
 "Ultima suta de metri este intotdeauna cea mai grea"

Mare dreptate avea...!
Astazi suntem pe ultima suta de metri inaintea revenirii Domnului Isus.Alergarea noastra devine din ce in ce mai dificila.Doar cine mai este inca in cursa, simte acest lucru.Cei care au abandonat acest concurs de alergare, si nu putini sunt, nu simt cat de grea este aceasta ultima suta de metri, cat de grea este aceasta batalie, cat de mari sunt atacurile celui rau.
Aceasta suta este plina de obstacole si ma refer strict la alergarea noastra spirituala.Noi alergam spre premiul ceresc, alergam spre a primi cununa chiar din mana Regelui  ISUS HRISTOS, insa pentru aceasta trebuie sa iesim biruitori. Biruitori in orice imprejurare, nu exista rasplata fara lupta!
Duhul Domnului ne instinteaza pe zi ce trece tot mai mult, ca multi crestini vor abandona lupta, dar in acelasi timp ne avertizeaza ca, cei care sunt hotarati sa ramana vor trece prin mari incercari si ispite, pentru ca diavolul lupta ca un leu care cauta pe cine sa inghita.Amintiti-va ce spune Scriptura:
"Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită" 1Petru 5:8

Incercarile sunt ingaduite de Dumnezeu si sunt teste ale credintei  noastre. Ma uit la incercarile din viata mea...si vad ca in fiecare clipa diavolul lupta din toate puterile, dar dau slava Domnului ca din toate ma scoate biruitoare si nu imi este frica de nimic, pentru ca EL este cu mine.
M-am oprit pentru cateva clipe din scris...m-a sunat baietelul meu...si ascultandu-l la telefon..vad ca si la nivelul lui ..sunt ispite.
Fiind ultima saptamana de scoala, activitatile scolare au incetat, in schimb au doar activitati distractive.Ceea ce inseamna...discoteca, banchet...etc. 
Ceea ce am uitat sa va precizez, varsta copilului.....10 ani.
Da, a-ti auzit bine..banchet si nu oriunde...ci la restaurant de 4 stele...discoteca nu oriunde, ci la un club de fite...."park place".Bineinteles ca nu sunt de acord. Cand eram  si eu la scoala vroiam sa merg la asemenea activitati, dar asta undeva prin anii de liceu...insa  mama imi spunea..."locul unde mergi...vine oare si Dumnezeu inauntru cu tine?" Azi ca mama gandesc la fel..si cum este si normal...vreau sa il feresc de toate aceste tentatii, macar atat cat pot.
Bineinteles...azi m-a sunat sa imi spuna ce i-a spus o colega la aflarea vestii ca nu merge maine la discoteca.Am sa redau cateva schimburi din dialogul lor.

Colega: "tu niciodata nu ai venit la discoteca cu noi....de ce nu vii?"
Baietelul meu: "nu vin...nu am ce sa fac acolo...eu sunt pocait!"
Colega: "esti pocait si esti sarac"
Baietelul meu: "fie cum spui...sunt sarac ...DAR CU CARACTER, tu esti bogata si fara"

Iata o tentatie...o ispita...o lupta...dar, dau slava Domnului ca desi este mic...a inteles ca, pentru a fi pe placul Domnului, uneori trebuie sa accepte si umilinta.Poate a fost cam dur cu ea...dar el a aratat ca nu va ceda.
Cred ca trebuie sa invatam sa fim si noi ca niste copilasi....!

"Ultima suta de metri este intotdeauna cea mai grea", lupta e grea...dar rasplata este mare !



2 comentarii:

  1. Asa este Mona,este tot mai grea lupta, dar nu trebuie sa uitam nici o clipa ca " Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce priveşte viaţa şi evlavia" ca asa cum spui si tu " pentru ca încercarea credinţei voastre, cu mult mai scumpă decât aurul care piere, şi care totuşi este încercat prin foc, să aibă ca urmare lauda, slava şi cinstea, la arătarea lui Isus Hristos"
    Si de asta santem noi sa ne incurajam , si slava Domnului chiar si aici pe internet putem face acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iri nu stiu cum este la altii...dar eu asa simt, si ma rog Domnului ca toti cei care trec prin aceste incercari, Domnul sa le dea biruinta!

      Ștergere