Versetul zilei

10 mai 2013

Dragoste si pasiune !

Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi.
Romani 5:8 
Ce mare dragoste a trebuit sa aibe Dumnezeu fata de noi, incat sa isi dea Unicul FIU?
Sa iubesti pe cineva fara sa aibe vreun merit, sa iubesti neconditionat, sa iubesti chiar daca stii ca s-ar putea sa nu ti se raspunda la fel, sa iubesti.....pur si simplu! Dragostea aceasta este manifestata doar de Dumnezeu, si este o dragoste agape.O dragoste care a fost gata sa sacrifice si sa jertfeasca totul...pana si pe Fiul Sau!
Omul, desi este creatura mainilor Sale, nu poate sa dovedeasca o asemenea dragoste.Atunci cand Dumnezeu ne-a cerut sa ne intoarcem la dragostea dintai....stia de ce ne cere...
Dragostea dintai este un amestec din doua componente importante: dragoste si pasiune.
Dar in primul rand sa vedem cateva diferente dintre dragoste si pasiune, pentru ca nu sunt una si aceeasi.E nevoie de amandoua, insa nu sunt identice.
Dragostea este o stare de traire pe lunga durata, pe cand pasiunea este o stare existenta si trecatoare.
In momentele de cumpana in care trebuie sa iei decizii pe loc, pasiunea  te face sa te gandesti doar la tine, la confortul tau, la interesul tau, pe cand dragostea pune binele celuilat mai presus de toate.
Pasiunea, cand da celui de langa el ceva, incearca  mai intai sa negocieze, pe cand dragostea nu pretinde si nu negociaza nimic
Atunci cand ai dragoste esti mai calculat, pe cand in pasiune , se spune ca trebuie sa ai un gram de nebunie.Ori Dumnezeu ne cere acest lucru..."nebuni pentru Hris.tos", iar dragostea dintai are aceste doua ingredinente
Dragostea dintai este ceea ce cauta Dumnezeu la noi, numai ca diavolul incearca sa fure unul din aceste ingrediente, si cel mai adesea fura pasiunea pentru Hristos.Vedem de multe ori crestini care, desi sunt implicati in slujire, totusi vedem ca slujirea lor este ineficienta, si ne intrebam de ce?
Raspunsul este unul singur: a disparut pasiunea pentru Hristos.
Pasiunea pentru Hristos este adesea inlocuita cu popularitatea si atunci cand este inlocuita cu popularitatea, pierzi adevarul lui Hristos.
Facem evanghelizari, chemam prieteni sa vina la biserica, dar este important ce vad acei oameni cand vin in acel loc.Il vad pe Hristos sau vad doar niste oameni? Simt cercetarea  Duhului Sfant sau vad doar un simplu spectacol produs de niste oameni profesionisti?
Indiferent cat de "profi" esti, indiferent cate diplome ai, fara Hristos totul este in zadar. In primul rand pentru ca ceea ce facem nu este pentru oameni, ci pentru Dumnezeu, si inainte de a deschide noi, gura, Dumnezeu deja cunoaste totul.De-aceea este important ca dragostea noastra sa fie impletita cu pasiune pentru Cel care ne-a creat.
 Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu