Versetul zilei

17 mai 2012

Credinta !

Credinta pe care o avem aici pe pamant... va determina destinul  nostru de maine !
De multe ori tratam cu prea mare superficialitate credinta noastra, dar in functie de credinta pe care o avem...dam si roade. O credinta buna , la vremea potrivita va da si roade bune .
Desi  toti oameni sunt, sau cel putin par identici la prima vedere, totusi exista o mare diferenta intre ei. 
Avem in curte doi copaci si sunt la fel...ciresi, dar totusi roadele lor nu sunt identice.Unul  face cirese mari si bune la gust ..unul mici si amare... 
Desi amandoi sunt copaci  si  par identici, totusi ceva ii deosebeste....depinde soiul lor.
La fel este si credinta din sufletul  nostru....depinde foarte mult de ceea ce am sadit in el, pentru ca asa vor fi si roadele si avand un sistem de valori bun pe care sa ne bazam credinta si rodul va fi pe masura.
 Atunci cand trupul nostru este bolnav ....ca fiecare, cautam cel mai bun si renumit  medic si nu am merge la unul despre care nu am auzit niciodata sau nu am auzit lucruri bune.
De ce oare cand este vorba de suflet ...nu punem tot  atata pret..si intelepciune de a cauta ceea ce este bun pentru sufletul nostru?
Traim intr-o lume care se indreapta cu pasi repezi spre pierzare, si durerea cea mai mare este ca multi sunt  chiar dintre cei care cunosc invataturile Sfintei Scripturi.
Cand vezi faptele lor, cand vezi trairea lor, cand vezi portul lor ....stai si te intrebi : "mai au oare ceva in comun cu Dumnezeu?"
Intotdeauna este ceva in firea omului care il atrage  mai mult spre rau. Cunoastem istoria poporul din vremea lui Noe. 
El era un om neprihanit si fara pata intre cei din vremea lui:Noe umbla cu Dumnezeu. - Geneza 6:9
Noe a trait in alta civilizatie, n-a beneficiat de atata confort si bunastare... totusi el a ramas neprihanit..si a cautat  pe Dumnezeu.
 Iata ca in ciuda stricaciunii in care era....Noe a ramas neprihanit !
A trait neprihanit intr-o lume stricata si a ramas unul dintre eroii credintei, pentru ca l-a crezut pe Dumnezeu pe cuvant. Dar, Dumnezeu  nu s-a lasat batjocorit, ci  a luat atitudine  la pacatul care era pe pamant. A hotarat sa ii stearga de pe fata pamantului, dar Noe a scapat cu viata.
 Cu cat omul a progresat  in  privinta civilizatiei, ar fi trebuit sa il caute pe Dumnezeu mai mult dar, iata ca bunastarea si  apogeul confortului...aduce o stare de mandrie si o departare de Dumnezeu.
Au părăsit toate poruncile Domnului Dumnezeului lor, şi-au făcut viţei turnaţi, au făcut idoli de ai Astarteii, s-au închinat înaintea întregii oştiri a cerurilor şi au slujit lui Baal
 spune in 2 Imparati 17:16.
Intotdeauna Dumnezeu a avut atunci si inca mai are  si acum, oameni care nu se inchina in fata Astarteelor si a idolilor din ziua de azi. Deseori  uitam poruncile Bibliei, dar asta nu ne scuteste de Judecata lui Dumnezeu.Este ca si in legile soferiei. Ai luat examenul dar cu timpul ai uitat legislatia...dar in fata politiei  ne va scuti aceasta scuza  de amenda si pedeapsa...?
Nicidecum...!
Faptul ca am stiut poruncile LUI, dar le-am uitat si nu le-am pazit  NU NE VA SCUTI de pedeapsa lui Dumnezeu.
Dumnezeu sa se indure de noi, si El sa ne dea intelepciune sa profitam de fiecare data cand , "inca ne mai da o sansa"


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu