Versetul zilei

25 octombrie 2010

Mulţumitori...sau NU?

    " Nu te plânge că nu ai primit ce ai dorit, fi mulţumitor că nu primeşti ceea ce meriţi."

    Fiecare din noi vrem mai mult,şi mai mult..... şi nu este rău să îţi doreşti în viaţă să realizezi mai mult,dar atâta timp cât această dorinţă a noastră se transformă într-o permanentă nemulţumire ,deja avem o problemă.
    Din păcate  avem tentaţia să fim nemulţumiţi în permanenţă.
  • Vrem un jobs...ni-l dă Dumnezeu....dar în curând...nu  mai suntem mulţumiţi de el .....ba că sunt colegii răi,ba că şeful e enervant,ba că e prea departe de casă,ba că salariul  e mic,etc...NU UITA ALŢII NU AU DELOC!
  • Vrem o casă....ne dăruieşte Dumnezeu...dar în curând nu ne mai convine..ba că are camere puţine...ba că e la etajul patru,ba că e doar un apartament...şi de fapt noi vrem o casă...NU UITA ALŢII DORM SUB CERUL LIBER!
  • Vrem o maşina,reusim să ne luăm una...dar în curând..nu mai corespunde,ba că are motorul mic,ba că are portbagajul prea mic,ba că are  doar două uşi,etc....NU UITA ALŢII MERG KILOMETRI ÎNTREGI PE JOS!
  • Vrem o soţie sau un soţ...ne dăruie Dumnezeu,dar în curând nu ne mai convine,ba că s-a îngrăşat,ba că  nu mai corespunde cerinţelor noastre,începem să îi descoperim toate defectele şi uităm că fiecare om are şi calităţi şi defecte,şi însăşi noi nu suntem  doar cu calităţi..şi încet ,încet începem să ne dorim altceva...NU UITA ALŢII NU AU  AVUT PARTE NICIODATĂ DE O SOŢIE SAU UN SOŢ !
  Şi uite aşa...lista ar putea continua la nesfârşit,pentru că în permanenţă noi vrem altceva si nu suntem mulţumiţi cu ceea ce avem.
Dar ne-am gândit vreodată că tot ceea ce avem...este un cadou de la Dumnezeu?
Ne-am întrebat  vreodată....că dacă ar fi să ne dăruiască Dumnezeu după meritele noastre...nu am avea nimic !
Ne-am  pus întrebarea...de ce noi avem acest bonus de la Dumnezeu ...şi alţii nu îl au?

Simplu....pentru că Dumnezeu  NE IUBEŞTE !
Dar ce îi dăm în schimb acestui Dumnezeu măreţ care ne dăruie atâtea binecuvântări în fiecare zi?
Îi aducem noi multumirea si recunostinta pe care o merită?
Îi aducem mulţumire doar când ne merge bine?

    De ce suntem atât de ofensaţi când Dumnezeu  ne ia ceva din toate aceste lucruri ?Sunt  un cadou...nu ni se cuvin,de ce nu îi mulţumim şi atunci când nu avem parte de  aceste "BONUSURI",sau când ne ia câte o facilitate?
    În toate încercările prin care a trecut  IOV ,omul lui Dumnezeu spunea:
"Domnul a dat si Domnul a luat - BINECUVÂNTAT fie Numele Domnului!
Acest om a fost pe deplin constient că tot ce avea, era de la Dumnezeu.A multumit în orice vreme,şi pentru acest lucru Dumnezeu l-a binecuvântat şi mai mult.

De-aceea ,aş vrea ca fiecare din noi să încercăm să ne analizam starea noastră,să încercăm să fim mulţumitori pentru tot ceea ce avem,dar mai multumitori să fim că nu primim ceea ce merităm.

"Când ai puţine dorinţe, ai şi puţine lipsuri!"
Un început de săptamâna binecuvântat !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu