Versetul zilei

2 ianuarie 2015

Uita trecutul, bucura-te de prezent si priveste viitorul!

Iata-ne ajunsi la finalul primei zile din anul 2015. A zburat deja....doar ce am lasat in urma anului 2014.
Ca de fiecare data intram in noul an cu mari sperante si  multe dorinte, si de fiecare data la inceput de an ne facem  o lista cu propuneri pentru noul an.
Insa de cateva zile imi tot venea in minte, "ce duc cu mine in noul an?"
Duc doar lucrurile bune sau am luat si pe cale mai putin bune?
O intrebare care m-a framantat, dar fiind plecata cateva zile si renuntand la laptop, nu am ajuns sa scriu ceea ce ma framanta. Am imprumutat un computer strict doar pentru a va  scrie o urare si binecunoscuta "hrana zilnica"
 Ce duc cu mine in noul an?
Fiecare am avut parte de multe experiente in anul care a trecut cu bune si  mai putin bune.Am avut parte de bucurii, de intristari, de impliniri, dar si dezamagiri. Putini pot afirma si imi place sa cred ca exista si aceasta categorie, care poate afirma: " la mine totul a mers ca pe roate". Daca va numarati printre aceea, dati slava Domnului, dar cred ca multi am trait si momente, mai putin placute. 
Momente poate dificile prin care am trecut uneori, insa datorita indurarii lui Dumnezeu am capatat puterea sa trecem peste aceste situatii si sa le lasam in urma.
Insa cred ca exista o multime de oameni care au trecut pragul acestui an carand in spinare trecutul lor.
Un trecut de care nu reusesc sa scape, un trecut in care exista unele lucruri cu care nu se pot mandri, un trecut in care exista neiertare, poate vechi resentimente de care nu reusesc sa se debraseze sau multe stari de acest gen care nu ii lasa sa se bucure de ceea ce le ofera prezentul.
M-am gandit la acesti oameni, acum la acest inceput de an.
 Ce fac cu aceste bagaje, le duc in noul an cu ei?
E un bagaj greoi cu care sa te pornesti la drum. Anul e lung si fara sa vrem acumulam  lucruri nefolositoare de care greu ne despartim uneori pentru ca firea noastra nu ne da voie sa facem acest lucru, insa...sa te pornesti la drum cu un gemantan de resentimente...e mult prea mult.
Daca vrei sa te bucuri de prezent, lasa trecutul in seama uitarii. Exista un mod prin care poti face acest lucru, preda-l Domnului. El te poate ajuta sa uiti acest trecut, te poate ajuta sa uiti viata ta murdara pe care ai dus-o, si-ti poate sterge toate pacatele.
Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire. 1 Ioan 1:9
Poti avea linistea si pacea de care ai atata nevoie, pentru ca  Isus Hristos este Singurul care poate face acest lucru. Ti-a pregatit un prezent minunat, dar si un viitor si o nadejde.
Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. Ieremia 29:11   
Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra. Psalmii 37:5
Uita trecutul tau, bucura-te de prezent si lasa-L pe Dumnezeusa-ti arate ce viitor frumos ti-a pregatit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu