Versetul zilei

29 iulie 2013

Nu mai ai nevoie de card, in curand platile se vor face cu propria fata!

In primul rand vreau sa multumesc Domnului ca mi-a dat o noua zi de viata.Imi doresc ca si aceasta zi sa fie traita doar pentru El.
Fiind plecata in acest weekend si revenind doar ieri spre seara, ca sa pot prinde serviciul de seara de la biserica, prea mult nu am apucat sa citesc sau sa scriu pe blog, insa azi de dimineata mi-a tras atentia o stire pe care vreau sa o impartasesc cu voi. Citind unul din site-ul de stiri am gasit urmatorul titlu:


E uluitor ce se întâmplă! Poţi să-ţi arunci cardul la gunoi pentru că nu vei mai avea nevoie de el
 

Îţi poţi pierde oricând portofelul sau cardul, dar e destul de dificil să îţi pierzi propria faţă. Aceasta este motivaţia din spatele start-up-ului finlandez Uniqul, care testează un sistem ce permite utilizatorilor să realizeze plăţi cu faţa.
O tabletă Uniqul, amplasată în staţiile de check-out, va face o poză clientului când acesta se apropie. În câteva secunde, tableta procesează datele biometrice pentru a localiza un cont individual din baza de date, care poate fi înregistrat cu orice card de credit, spune Uniqul. Clientul nu trebuie decât să apese pe butonul OK pentru confirmarea plăţii, scrie capital.ro.

Compania se aşteaptă să lanseze sistemul pe culoarele de ieşire şi pe terminalele de plăţi din Helsinki.
Fizicianul David Brin spunea recent că lucrurile pe care le purtăm cu noi pentru a ne identifica – cardul de credit, permisul de conducere – sunt "obiecte pentru reputaţie" care nu vor mai fi necesare în viitorul apropiat, pe măsură ce tehnologia învaţă să citească datele pe care le purtăm pe propria faţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu