Versetul zilei

24 mai 2017

E vremea miscarii....

Cred ca este vital sa intelegem,dar mai ales sa ne miscam catre stilul de viata care corespunde modului  in care s-a intentionat ca viata sa fie traita, sa aiba valoare.
Toti cautam raspunsuri la intrebari:
Cine suntem? De ce avem atatea probleme? Care este solutia?
Replica “ma descurc singur”nu face parte din vocabularul lui Dumnezeu, insa azi au imbratisat-o foarte multi crestini.Tocmai EL, nu ingaduie sa te descurci singur.
Pretentiile noastre de mari cunoscatori…nu fac altceva decat sa ne ceara sa ignoram orice alt sfat sau indrumare.Orice relatie in directia aceasta este inexistenta, crestinii de fapt nu au relatii intre ei!
Masca noastra adesea este denumita “bravare” care ascunde un fals aer increzator  si ”eschivarea bățoasa”care de fapt nu reflecta decat ca suntem ignoranti, nepasatori…
Atat eschivarea cat si bravarea sunt  modalitati de a ne apara de realitatea dureroasa a esecului.
Cu siguranta masca mea este diferita de a celorlalti dar cu totii am gasit si gasim strategii  de a ne proteja de ochii celorlalti.
Uneori chiar credem ca avem si succes…si …mai asteptam si raspunsuri?
Ce  ne ramane:
Sa ne descurcam singuri ?
Atunci de ce am ales sa umblam cu Hristos?
Sau… renuntam la “masca” noastra?
Ne lepadam de ea si ne punem baza pe Adevarul solid pe care il gasim in persoana Domnului Isus.
Toti trebuie sa recunoastem ca ne ascundem in spatele unor tipare protectoare, paravane.
Cred ca e vremea sa constientizam aceste cateva aspecte, atitudini si sa renuntam la ele.
In general oameni cauta modele, noi crestini avem model pe Hristos!
E vremea sa indepartam diferentele si sa meditam, sa ne intereseze mai mult asemanarile!
Crestini au o problema serioasa la nivelul relatiilor pentru ca este fisurata relatia cu Hristos!
Obstacolul care trebuie depasit este ca: ne lipseste schimbarea, nu o dorim cu adevarat!!!
Evitam cercetarea sincera, am ramas agatati in  confort si in teorii atractive la care credem noi ca am primit raspunsuri la intrebarile de mai sus si am ajuns...goi, lumesti.
Hristos nu e o teorie este Realitate si va REVENII sa Domneasca!
Sursa Imagini versete biblice

Un comentariu:

  1. Depinde de la cine vine propunerea schimbarii pentru a-ti da jos masca. Crestinii prefera sa-L iubeasca pe Hristos in taina. Ne ferim unii de altii pentru ca am cunoscut durerea. Dar acolo unde omul se teme... Dumnezeu face minuni..intervine atunci cand nu mai crezi in nimic.
    La cei mai mulți dintre semeni văd nu o foame de acceptare, ci o foame de ”a-i pune jos” pe ceilalți într-un domeniu, oricare ar fi, dacă nu în toate! Și sunt gata să lovească. În funcție de educație, unii atacă direct, dur, alții cu ironii, alții pe la spate, alții agresiv-pasiv, iar alții se rănesc pe ei înșiși… Rochiile, mașinile, copiii, vacanțele, studiile, până și caritatea pot fi subiecte de competiție. Apoi se plâng de neiubire. Și au dreptate. Suntem atât de ne-învățați să ascultăm, să mângâiem, să pansăm rănile ori să acoperim greșelile celorlalți față de noi…
    Dar dacă am iubi cu adevărat? ...am mai purta măşti? Dacă ne-am dărui pe noi înşine, fără să asteptam nimic in schimb,  ne mai este teamă?

    P.S. Nimic nu-i mai frumos, nimic nu-i mai plăcut ca frumuseţea sufle­tului!

    RăspundețiȘtergere