Versetul zilei

18 iunie 2016

Ce vezi in oglinda?

Cred ca niciunul dintre noi n-ar concepe sa nu aibe in casa macar o oglinda.In ea privesti cum iti sta rochia sau costumul, vrei sa vezi daca e aranjat parul si alte detalii legate de aspectul exterior. Insa toate acestea conteaza  doar pentru om, nu pentru Dumnezeu. Scriptura spune:”Dumnezeu nu se uita la fata omului...”, si ce bine este....!
Daca, de dragul celor din jur vrem sa aratam bine si pentru aceasta privim in oglinda, oare pentru Hristos nu dorim sa fim perfecti?
 Hristos nu se uita la exterior, ci la interior. Stiu ca de aceasta expresie se folosesc multi atunci cand tinuta lor nu este potrivita cu ”tinuta unui crestin”, dar acesta este alt aspect in care nu voi intra acum. Daca ai Duhul lui Dumnezeu calauza, acesta iti va da intelepciune si cum sa te imbraci in ceea ce priveste exteriorul.
Vorbind de partea spirituala a noastra, de aspectul sufletului, in oglinda Cuvantului ne putem vedea toate defectele.
Gradul nostru de comparatie nu este omul, ci Hristos.
Ne asemanam cu Hristos?
  • Dar voi n-aţi învăţat aşa pe Hristos; dacă, cel puţin, L-aţi ascultat şi dacă, potrivit adevărului care este în Isus, aţi fost învăţaţi cu privire la felul vostru de viaţă din trecut, să vă dezbrăcaţi de omul cel vechi care se strică după poftele înşelătoare şi să vă înnoiţi în duhul minţii voastre
  •  şi să vă îmbrăcaţi în omul cel nou, făcut după chipul lui Dumnezeu, de o neprihănire şi sfinţenie pe care le dă adevărul.

  • Traim intr-o lume tare zbuciumata si momentele sunt tare critice, iar mintea noastra este inundata cu lucruri care nu fac altceva decat ne distrag atentia de la tinta noastra, adica de la Isus. Scopul diavolului este sa ne schimonoseasca chipul, dar noi trebuie ”să ne înnoim în duhul minţii noastre ”
  • Duhul mintii noastre poate fi innoit doar prin Cuvantul lui Dumnezeu, refuzand oferta diavolului.
  • ”Strang Cuvantul Tau in inima mea”!
  • Atunci cand iti dedici viata lui Hristos, El va face lucrarea de transformare si de restaurare.
  •  Lucrarea aceasta ne aduce in fiecare zi, tot mai aproape de asemanarea noastra cu El.
  • Sa nu uitam ca am fost creati dupa chipul lui Dumnezeu.
  • ”...v-aţi dezbrăcat de omul cel vechi, cu faptele lui, şi v-aţi îmbrăcat cu omul cel nou, care se înnoieşte spre cunoştinţă, după chipul Celui ce l-a făcut.
  • Coloseni 3:9-10
  • Tu ce vezi in oglinda?

Hrana ta zilnica!

18 IUNIE
Iona 1.17-2.10
Tot ceea ce Domnul trimite, pregăteşte şi porunceşte concură la împlinirea scopului Său final (cap. 1.4,17; 2.10; 4.6,7,8). Aceasta este valabil pentru Iona şi Ninive, dar de asemenea pentru Domnul Isus însuşi. In rugăciunea dureroasă şi arzătoare ce se înalţă din acest loc al morţii recunoaştem vocea Marelui întristat (comp. v. 2 cu Psalmul 130.1; v. 3 cu Psalmul 42.7; v. 5, 6 cu Psalmul 69.1,2...). Dar, în timp ce Iona a cunoscut neliniştea în urma neascultării sale, Hristos a trecut prin apele întunecate ale morţii din cauza neascultării noastre şi pentru salvarea noastră. Chinul Său a fost eliberarea noastră.
Aceste trei zile petrecute în pântecele peştelui celui mare au fost cele mai bune din istoria lui Iona. Ele ne învaţă, de asemenea, că noi Îl putem chema pe Domnul Isus în orice împrejurare. Rugăciunea ne este împlinită şi El ne dă mai dinainte plinătatea acestei certitudini. „El mi-a răspuns", anunţă profetul pe când se află încă în pântecele cetaceului (v. 2).
Versetul 8 ne explică motivul pentru care adesea ne bucurăm atât de puţin de harul Domnului: pentru că ne întoarcem privirile spre deşertăciunile mincinoase de care Satan se foloseşte pentru a-i distrage şi a-i rătăci pe oamenii acestei lumi.
Faptul de a fi fost obiect al harului lui Dumnezeu va întări însă în Iona egoismul orgolios, caracteristic naturii noastre.

17 iunie 2016

O punte intre istorie si prezent!

Hrana ta zilnica!

17 IUNIE
lona 1.1-16
Spre deosebire de alţi profeţi, lona ne învaţă puţin prin cuvinte şi mult prin surprinzătoarea lui istorie. Odinioară avusese de anunţat restabilirea hotarelor lui Israel: veste bună pentru poporul său! (2 Impăraţi 14.25). De astă dată însă are o misiune mai puţin plăcută: trebuie să proclame pedeapsa peste Ninive - o impunătoare metropolă păgână, nespus de vinovată înaintea lui Dumnezeu. Iona se sustrage şi fuge „departe de faţa Domnului" (v. 2).
Cale a propriei voinţe; un slujitor al lui Dumnezeu nu are de ales nici mesajul, nici locul de slujire!
 Purtare bezmetică, în acelaşi timp! Cum să scapi de Cel care vede totul şi care dispune de orice element al creaţiei cu care l-ar putea opri pe cel neascultător? (Luca 8.25). Iona, să remarcăm, nu încetează să coboare (v. 3,5; cap. 2.2,6).
Mai întâi pe un drum plăcut (semnificaţie a numelui „Iope", ebr. , Jafo"), care duce însă la distrugere („Tarsis"). Şi acum, coborât în fundul vasului, doarme în timpul furtunii năprasnice. Este nevoie ca şeful echipajului să-1 smulgă din inconştienţă. A fi chemat la ordine de către lume - ce poate fi mai umilitor pentru un copil al lui Dumnezeu!?
Din punct de vedere profetic, această istorisire ni-1 arată pe Israel necredincios misiunii încredinţate, ţintă a pedepsei lui Dumnezeu, aruncat în marea popoarelor pentru salvarea naţiunilor
(marinarii păgâni; Romani 11.11-15).

16 iunie 2016

Poarta-ti lumina

O zi binecuvântată!

Matei, 24:35 - Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.

Dacă știm acest lucru, de ce mulți doresc ca Scriptura să-și faca update după poftele lor???

Evrei, 13:8 - Isus Hristos este acelaşi ieri şi azi şi în veci!

Hrana ta zilnica!

16 IUNIE
Obadia 1: 12-21
„Nu trebuia ... nici nu trebuia ... nici nu trebuia...". De şapte ori, vocea Judecătorului divin formulează acuzaţii din ce în ce mai grave. La început nu este vorba decât de priviri vinovate, de o bucurie răutăcioasă stârnită de suferinţa şi dezastrul altuia. Aceleaşi priviri neruşinate, sfidătoare, sunt îndreptate şi asupra lui Isus crucificat: „Ei Se uită la Mine şi mă privesc" (Psalmul 22.17). Răutatea lui Edom însă (şi cea a vrăjmaşilor lui Isus) s-a exprimat nu numai prin priviri, ci şi prin cuvinte şi prin fapte: „îşi deschid gura, dau din cap" (Psalmul
22.7; comp. cu sf. v. 12).
 Există vreo laşitate mai mare decât aceea de a insulta pe cineva care se află în necaz?
 Împins de instinctele lui de prădător, Edom profitase totodată şi de nenorocirea lui Israel, pentru a-i jefui bunurile; îi exterminase fără milă pe fugarii lui... Toate aceste crime nu vor rămâne nepedepsite. Ziua Domnului va aduce o răzbunare definitivă şi completă a „muntelui Sionului" pe „muntele lui Esau" (v. 21). In timp ce o rămăşiţă a altor naţiuni va trăi fericită sub sceptrul lui Mesia, Edom va fi şters din cartea împărăţiei
mileniale. Ce dispariţie solemnă a acestei rase a lui Esau, care cândva dispreţuise binecuvântarea!.

15 iunie 2016

Eu vand medicamente, nu vand zile!

Un mare bancher al Angliei s-a imbolnavit subit de o boala grea si incurabila. Cunoscut fiind de medici, acestia au incercat sa faca tot ce le-a stat in putinta, dar in zadar. 
Unul dintre ei s-a apropiat de patul lui si cu mare greutate, incerca sa-i spuna ca mai are de trait doar cateva ore. Intristat in inima si cu chipul ingrozit de frica, miliardarul i-a spus medicului:
-Doctore, lungeste-mi viata macar pana maine dimineata si-ti voi da 200 000 lire sterline
Medicul s-a apropiat de el si incet i-a soptit la ureche.
- Imi pare rau dar nu pot. ”Eu vand medicamente, nu vand zile”

Toti, mai devreme sau mai tarziu ne vom confrunta cu moartea. 
Unii accepta, altii sunt speriati si ar da orice sa nu treaca pe-acolo.
Indiferent cine esti si cat bani ai...in fata mortii toti suntem egali. Nici relatiile si nici banii nu-ti vor putea asigura zile de viata. 
UNUL singur poate da zile de viata, doar DUMNEZEU!
Ti-ai incredintat viata ta in Mainile LUI?

Hrana ta zilnica!

15 IUNIE
Obadia 1: 1-11
Scurta profeţie a lui Obadia este în întregime consacrată lui Edom. Acest popor era duşmanul cel mai înverşunat al lui Israel, deşi era ruda sa cea mai apropiată.
Nu descindea el din Esau, fratele geamăn al lui Iacov? Ori această înrudire ar fi trebuit să-i vorbească conştiinţei lui Edom. Domnul îi aminteşte despre ea, spunându-i că era frate cu el acela faţă de care acţiona cu violenţă (v. 10).
In vizuina sa stâncoasă de pe muntele Seir, Edom trăia din tâlhărie. Se credea la adăpost de orice represiune, nimeni nu-1 egala în aroganţă. „Şi de acolo te voi coborî, zice Domnul" (v. 4). Mai devreme sau mai târziu, mândria omului se ciocneşte de un veto («Mă opun») al Celui Atotputernic, într-o prăbuşire vertiginoasă
 (2 Corinteni 10.4,5).
Ce trezire brutală din acest vis vechi, dezmierdat în toate timpurile de om, de a ajunge până la cer (Babei: Geneza 11.4) şi astfel de a se face egal cu Dumnezeu (Filipeni 2.6)!
 In forma lui modernă, acest vis reprezintă eforturile colosale ale omului pentru explorarea cosmosului şi pentru a-şi face „cuibul printre stele". „Şi de acolo te voi coborî", răspunde Domnul.
Dragi prieteni, să nu ne lăsăm orbiţi de măreţia omului, nici de succesele ştiinţei şi ale tehnicii! Să nu uităm că această lume este judecată şi că Dumnezeu îi va cere socoteală de locul pe care ea I 1-a oferit Domnului Isus: pe o cruce.

14 iunie 2016

Hrana ta zilnica!

14 IUNIE
Amos 9.1-15
„Dumnezeu nu Se lasă batjocorit; pentru că ce seamănă omul, aceea va şi secera" (Galateni 6.7). Capitolele anterioare ne-au arătat ce semănase Israel, astfel că sinistra recoltă nici n-ar trebui să ne surprindă. Cea din urmă viziune a lui Amos este de departe cea mai teribilă. II zăreşte pe Domnul în picioare pe altar, ordonând masacrul final. Nimeni nu va scăpa. Goana nebună a celor vinovaţi ne aminteşte de Psalmul 139 (comp. v. 2 cu Psalmul 139.8). Acest psalm însă ne istoriseşte esenţialmente experienţa unui credincios fugărit de lumină, în timp ce aici, dimpotrivă, este vorba de păcătoşi urmăriţi pentru a fi judecaţi.
Totuşi, această încheiere nu este şi concluzia cărţii. Începând cu versetul 8 intră în scenă harul. In urma vânturării poporului prin ciur, toată pleava a fost înlăturată, dar nu s-a pierdut niciun grăunte (v. 9). La momentul hotărât, Dumnezeu va arăta că Şi-a păstrat aleşii.
Versetele de la 11 la 15 descriu restabilirea şi binecuvântarea finală. Atunci toate lucrurile Ii vor fi supuse lui Hristos.
Răscumpăraţi ai Domnului, noi nu ÎI vom întâlni ca pe Judecătorul aflat în picioare pe altar, potrivit viziunii lui Amos! ÎI vom vedea încununat cu glorie şi cu onoare, aşezat, la dreapta lui Dumnezeu (Evrei 2.8,9). Şi, prin credinţă, noi deja ÎI contemplăm în felul acesta.

13 iunie 2016

Gata de plecare!

  • Imaginati-va  ca dupa o perioada lunga de timp,  un drag si vechi prieten se intoarce in tara si puneti la cale o intalnire. Iata ca vine ziua mult asteptata si sunteti anuntat ca vine sa va ia cu masina de acasa.
  • Cum il asteptati...? Plecati de-acasa sau il asteptati in pijamale?  Sau....poate prins cu alte treburi de-ale casei ?
  • Avand in vedere ca este o intalnire importanta si chiar stabilita, eu cred ca facem tot posibilul sa fim gata, ca atunci cand vine sa putem pleca impreuna.

  • Hristos s-a inaltat la cer, insa nu inainte de a ne face o promisiune...ca VA REVENI. 
  • Nu va reveni sa vada ce facem, nu va reveni doar sa ne salute, ci va reveni sa ne ia cu EL, asa scrie in Cartea Sfanta, iar eu cred ce scrie. Deci avand aceasta promisiune, cum ar trebui noi sa Il asteptam?
  •  Aici ma refer la noi cei care credem Scriptura, cei care credem in Dumnezeu, cei care credem ca ISUS HRISTOS este Fiul Sau, Cel care a fost mort si a inviat, noi cei care credem ca intr-o zi se VA INTOARCE si isi va lua biserica la cer. 
  • Noi....? Cum trebuie sa il asteptam?
  • Mijlocul să vă fie încins şi făcliile, aprinse.
  •  Şi să fiţi ca nişte oameni care aşteaptă pe stăpânul lor să se întoarcă de la nuntă, ca să-i deschidă îndată, când va veni şi va bate la uşă. Luca 12:35-36
Citind adineuri aceste cuvinte, marturisesc ca m-au cam trecut fiorii. 
”Mijlocul incins si faclia aprinsa”
  • Sunt eu oare in asteptare...?  Daca nu m-ar fi anuntat ca revine, poate ca as avea vreo scuza, insa e scris negru pe alb: 
  • ”În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca , acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi” Ioan 14:2-3
Ne indeletnicim cu tot felul de lucruri, ne pierdem timpul cu lucruri fara de valoare sau mai bine zis cu nimicuri, ne facem timp pentru ”de toate”, doar pentru ce trebuie...NU, si toate acestea ne fac sa pierdem din vedere intalnirea suprema.
In vechime Isrelitii erau in asteptarea promisiunii fagaduite ca vor iesi din robie. Stateau cu toiagul in mana si mijlocul incins pregatiti de plecare. Crestinilor li s-a fagaduit ca la sunetul trambitei lui Dumnezeu si la strigatul unui arhanghel Domnul Isus va veni pe norii cerului sa ii ia.
Cat este de reala aceasta promisiune pentru tine?
Israelitii au asteptat clipa eliberarii cu sufletul la gura, noi...dorim sau nu sa revina Domnul?
Toata agoniseala obtinuta prin truda si osteneala, ne leaga de pamant sau avem inima dezlegata?
  • Mijlocul să vă fie încins şi făcliile, aprinse si să fiţi ca nişte oameni care aşteaptă pe stăpânul lor...
  • Doamne ajuta-ne pe fiecare sa fim gata de plecare!!! 

Chiar a luat-o razna intreaga omenire?

Este ingrozitor doar sa citesti, daramite sa gandesti ce minte bolnava  poate avea omul...si totusi, toate acestea sunt adevarate...
Va las sa cititi dumneavoastra intreg articolul direct pe

Hrana ta zilnica!

13 IUNIE
Amos 8.1-14
Prin viziunea coşului cu fructe (v. 1), Amos trebuie să înţeleagă faptul că Israel este copt pentru judecată. Spre deosebire de noaptea Paştelui, nimicitorul nu va mai trece nicidecum pe deasupra poporului, cruţându-1 (v. 2), ci va fi „ca jalea pentru singurul fiu" (v. 10). „Zgomotul" zadarnic al cântărilor (cap. 5.23) se va schimba în urlete, iar cântecele, în bocete (v. 3, 10). „Tăcere!" concluzionează versetul 3, ca pentru a pune capăt acestui vacarm inutil. Orice gură este de acum închisă înaintea Domnului. Sfârşitul capitolului ne vorbeşte însă despre o altă tăcere, cea a lui Dumnezeu, care este cea mai gravă pedeapsă!
 Puţine pasaje sunt atât de cutremurătoare ca versetele 11 şi 12. Cuvântului divin, mult timp dispreţuit, oamenii îi vor înţelege valoarea abia după ce nu-1 vor mai auzi. Atunci „vor rătăci de la o mare la alta, ... vor cutreiera încoace şi încolo", într-o disperare de nedescris. Şi nu-1 vor găsi! (comp. cu 1 Samuel 28.6,15). Dragi prieteni, să evaluăm privilegiul pe care-1 avem: Cuvântul lui Dumnezeu este astăzi încă la îndemâna noastră, „aproape de tine - spune apostolul - în gura şi în inima ta" (Romani 10.8).
In nicio altă vreme nu a fost Biblia atât de larg răspândită. Lipsesc însă mai degrabă foamea şi setea sufletului pentru a-şi însuşi promisiunile şi învăţăturile ei. Fie ca Dumnezeu să le trezească în fiecare dintre noi!

12 iunie 2016

Hrana ta zilnica!

12 IUNIE
Amos 7.1-17
În capitolul 3.7, Domnul promisese că nu va face nimic înainte să-Şi descopere taina robilor Săi, profeţilor. II informează deci pe Amos de intenţiile Sale, iar la această marcă a încrederii, profetul răspunde, precum Avraam altădată, printr-o mijlocire stăruitoare (Geneza 18.17-23). Vorbeşte cu libertatea celui care-L cunoaşte îndeaproape pe Dumnezeul său: Pedeapsa Ta nu este prea grea?
Nu uita că Iacov este mic (însuşi Dumnezeu îl numeşte un viermişor în Isaia 41.14). Exact pe dos faţă de lăudăroşia sărmanului popor, care pretindea: „Nu ne-am luat noi putere prin tăria noastră?" (cap. 6.13).
După ce pledase pentru poporul lui într-un fel atât de mişcător, Amos este tratat drept conspirator de către unul dintre şefii religioşi. Cât de mult se aseamănă el cu Isus, Cel pe care preoţii II acuzau înaintea lui Pilat: „Pe Acesta L-am găsit pervertind naţiunea noastră..." (Luca 23.2)!
Departe de a se mânia sau de a revendica onoarea datorată unui profet, Amos îşi recunoaşte cu plăcere originea umilă. Autoritatea sa îi era conferită nu prin naştere, nici prin educaţie, ci exclusiv printr-o chemare divină (comp. cu Galateni 1.1). Apoi îl anunţă pe preotul necredincios la ce să se aştepte din partea Domnului.