Versetul zilei

23 aprilie 2016

Hrana ta zilnica!

23 APRILIE
Daniel 1.1-8
Daniel se distinge de ceilalţi profeţi prin câteva trăsături deosebite. Una dintre ele este că în cartea sa el îmbrăţişează „timpurile naţiunilor” (Luca 21.24b), cu alte cuvinte, această perioadă foarte lungă care se aşterne între strămutarea în Babilon şi restabilirea viitoare a lui Israel sub domnia lui Hristos. O altă trăsătură o constituie faptul că acest om al lui Dumnezeu ne vorbeşte şi prin exemplul său. Câte lecţii preţioase putem învăţa împreună cu el! 
Cea dintâi dintre acestea este hotărârea fermă de inimă de a nu se întina... (v. 8). Ca tânăr străin adus la curtea unui monarh păgân, el ar fi putut găsi destule scuze pentru a se conforma regimului imperial (contrar rânduielilor legii). Şi ce mai rămăsese din cultul iudaic, de vreme ce o parte din vasele templului distrus se aflau la Babilon? (v. 2). Nu era el însuşi doar un captiv, obiect al unei bunăvoinţe speciale, din moment ce, dispreţuind bucatele împăratului, prin faptul că le refuzase, ar fi trebuit să atragă într-un mod periculos atenţia asupra lui şi asupra prietenilor săi? 
Pentru acest om al credinţei însă, nici dificultăţile personale, nici mediul ostil, nici falimentul cultului iudaic nu răpesc, orice-ar fi, autoritatea cuvântului Dumnezeului său.
 Dragi prieteni, are acest Cuvânt aceeaşi valoare şi pentru noi?
Atunci să fim la fel de atenţi ca şi aceşti tineri, pentru a elimina din „regimul" nostru tot ceea
ce poate să ne întineze trupul şi duhul (2 Corinteni 7.1).

22 aprilie 2016

Pe val sau in val?

Cunosc persoane carora le merge totul struna si nimic nu le umbreste fericirea iar din cate stiu eu, acestora li se potriveste expresia ”sunt pe val”. Insa am si prieteni care trec prin diferite incercari, persoane carora le merge rau, sunt intristati, sufera, mai pe romaneste spus ”li s-au inecat toate corabiile”,  asa ca lor li se potriveste  o alta expresie care tocmai mi-a venit in minte, ei
”sunt in val”. 
Sa stiti ca de valuri si incercari in viata fiecare avem parte, mai devreme sau mai tarziu, insa indiferent cine suntem, indiferent de unde suntem si indiferent ce facem, nu putem scapa de aceste furtuni ale vietii.
Daca pentru multe lucruri exista  programari, pentru incercari nu exista nici programare si nici nu  se anunta. ele vin pur si simplu.
Desigur, ca fiecare, atunci cand trecem prin valuri ne punem repede intrebarea, ”Doamne unde am gresit, cu ce am gresit?” Trebuie sa stim insa ca indiferent daca nu suntem in voia lui Dumnezeu sau suntem in voia Lui, avem parte de valuri. Bineinteles ca veti spune unii dintre dumneavoastra, ” eh, si-atunci de ce sa ma pocaiesc, daca tot am parte de furtuni in viata mea?”
De fapt valul sau furtuna sunt situatiile din viata noastra, situatii pe care nimeni nu le agreaza, nu le doreste si nimanui nu-i face placere. In val avem parte de suferinta, de tristete, de durere, de tot ceea ce inseamna o perioada neagra a vietii.
Si eu ca multi altii, am fost ” si pe val” si ” in val” .
De fapt valul se produce in urma unei furtuni, iar furtunile despre care vorbesc sunt furtunile din viata noastra si ele sunt diverse.
 Bineinteles noi stim de furtunile naturale (taifun, cutremur, eruptii vulcanice,  insa furtunile vietii pot fi si in trup (bolile), poate fi moartea celor dragi, tot furtuna poate fi si pierderea locului de munca (criza financiara), furtuni emotionale dar si furtunile spirituale, care din pacate sunt tot mai des intalnite.
Motivul pentru care apar aceste furtuni sunt:
-furtuni provocate de noi
-furtuni provocate de altii
-furtuni provocate de Dumnezeu


Cele provocate de noi sunt consecintele trecutului, adica pacatele noastre din trecut, cele provocate de altii sunt acele  seminte ale urii si rautatii celor din jur, iar ele aruncate pot provoca adevarate furtuni, iar furtunile provocate de Dumnezeu sunt acele teste ale credintei noastre.
Niciodata nu putem dovedi maturitatea credintei noastre in momentele de bine, adica atunci cand suntem pe val, ci doar in necaz, doar in val putem demonstra ce fel de credinta avem.
In ciuda necazurilor care s-au abatut asupra lui, Iov a declarat, ” dar stiu ca Rascumparatorul meu este viu si ca se va ridica la urma pe pamant”
Nu a spus-o atunci cand era cel mai de vaza om dintre locuitorii Rasaritului, ci atunci cand a pierdut tot, cand nu-i mai ramasese nimic, copiii, sanatatea, bogatia, etc. Atunci a fost testul credintei sale, si la fel si alti eroi ai Bibliei, oameni slujitori ai lui Dumnezeu au trecut prin furtuna inainte de a fi inaltati, Moise, David, Ilie, Daniel, Iona si  bineinteles apostolul Pavel.
Ce este interesant si demn de retinut, este faptul ca vine furtuna chiar si cu Isus in corabie.
 Chiar El i-a dus in mijlocul marii...
Deci prezenta lui Isus in viata noastra nu ne scuteste de furtuna.
De fapt furtuna scoate ce este mai bun in noi!
 Când umblu în mijlocul strâmtorării, Tu mă înviorezi, Îţi întinzi mâna spre mânia vrăjmaşilor mei şi dreapta Ta mă mântuieşte. Ps.138:7
Trist este ca de-atatea ori ne-am gasit in mijlocul furtunii, si in loc sa facem si noi ce au facut ucenicii, ”si-au amintit ca Isus este in corabie”, si-atunci i-au cerut ajutorul, noi incercam sa ne rezolvam singuri problema, incercam sa potolim valurile. Ba mai mult in furtuna, ascultam de asa zisi ”experti” din jurul nostru, si nu ascultam de Dumnezeu.
Indiferent de dimensiunea furtunii trebuie sa stim ca fara ISUS nici o sansa de izbanda, iar furtunile create de Dumnezeu niciodata nu vor fi spre distrugerea noastra, ci doar spre corectare.

Poate ca azi esti pe val, dar maine te vei afla in val sau poate chiar acum te afli in mijlocul furtunii. Eu nu stiu ce fel de furtuna ai in viata ta, dar stiu ca si in furtuna ISUS este cu tine.
Asculta de El si nu de  sfaturile oamenilor. Daca iti spune sa te opresti, opreste-te, daca iti spune sa mergi, mergi, insa nu trece peste voia Lui.
Asculta-L si vei avea izbanda!




Hrana ta zilnica!

22 APRILIE
Cântarea Cântărilor 8.1-14
Afecţiunile Soţiei iudeice, după toate încercările care le vor fi purificat, nu vor avea seninătatea fericită a celor ale Bisericii, astăzi. Aceasta se bucură cu Hristos de relaţii deja ferm statornicite. Binecuvântat fie Dumnezeu că pentru noi nu mai există „dacă", nici verbe la modul condiţional
 (v. 1, 2)! 
Numele noastre sunt săpate în gravuri de „peceţi" pe umerii şi pe inima Marelui nostru Preot (v. 6; Exod 28.11,12,29). Noi avem parte de această dragoste desăvârşită care înlătură frica (1 loan 4.18). Crucea este locul unde noi am cunoscut-o în expresia ei supremă. Acolo dragostea a fost mai mare decât păcatul nostru şi mai puternică decât pedeapsa cuvenită lui: moartea. Nici chiar apele înspăimântătoare ale judecăţii n-au putut atinge dragostea din inima binecuvântată a Mântuitorului
 (v. 7; Psalmul 42.7).
În „sora mică" a lui Iuda le recunoaştem pe cele zece seminţii, care numai după aceasta vor atinge deplina lor dezvoltare spirituală (v. 8). Atunci va domni pacea (v. 10) şi întreaga vie a lui Israel va repurta roade (v. 11, 12). Va avea acolo pentru adevăratul Solomon deopotrivă mărturie şi laudă 
(v. 13). Astăzi însă Domnul doreşte să le audă rostite cu vocile noastre, din inimile noastre. împreună cu Duhul, Mireasa răspunde: „Amin, vino, Doamne Isuse..." (v. 14; Apocalipsa 22.17,20).

21 aprilie 2016

Hrana ta zilnica!

21 APRILIE
Cântarea Cântărilor 7.1-13
Psalmul 45.11 îi declara Miresei pământeşti: „împăratul va dori frumuseţea ta, pentru că este Domnul tău: adoră-L"; acum „Cântarea" conţine un fel de răspuns la această invitaţie:
„Eu sunt a Preaiubitului meu...", spune logodnica împăratului (v. 10). Ea este conştientă de legăturile care o unesc cu El: El este Domnul ei. Ea se mândreşte nu cu poziţia de regină, ci cu dragostea Soţului. Nu numai frumuseţea ei (descrisă în v. 1-9) este ceea ce doreşte împăratul. Ea afirmă plină de siguranţă: „dorinţa Lui este pentru mine" (v. 10). Am putea spune că acolo se află nota cea mai înaltă a Cântării... şi în acelaşi timp cea mai modestă. A fi siguri că Domnul ne iubeşte nu este o pretenţie, pentru că această dragoste nu este nicidecum fondată pe meritele noastre. Sufletul este statornicit în har. Şi sperăm că fiecare dintre cititorii noştri are această siguranţă, că este iubit personal de Domnul Isus.
In via lui Israel, nepăzită şi atât de mult timp neroditoare, vom vedea în sfârşit muguri şi flori, promiţând o recoltă măreaţă (v. 12). Ei bine, fiecare răscumpărat este acum chemat să aducă închinare lui Dumnezeu prin Isus Hristos, oferind aceste fructe delicioase ale laudei păstrate pentru Preaiubitul (v. 13; Evrei 13.15; Deuteronom 26).

20 aprilie 2016

Ne asteapta zile sumbre...

 Daca  nu aveti timp, nici nu are rost sa incepeti sa cititi. Articolul este destul de lung, destul de interesant si merita citit, insa va trebuie timp. Eu am reusit sa citesc o buna parte, dar pentru ca sunt la birou si am multe intreruperi, il voi citi spre seara in liniste. Pana atunci am preluat o parte din el, dar pe info alert gasiti continuarea. 

Oricum zilele care vor veni...sunt sumbre!


Un document tradus din limba greaca și apărut pe site-ul apologeticum.ro cu titlul „SUPER – MEMORANDUMUL: NOUA SUPER-RELIGIE MASONICĂ MONDIALĂ şi BISERICA în perioada 2016-2020” pare sa transforme total lumea în care trăim. Cei care vor avea răbdare sa parcurgă în întregime paginile acestui document, i-am spus noi monstruos, se vor îngrozi. Toate legile si lucrurile, sa le zicem normale, cu care am fost obișnuiți pana acum vor fi date peste cap, odată cu intrarea în vigoare la data de 1 mai 2016 a prevederilor acestui MEMORANDUM.

Deși multi vor crede ca sunt doar alte teorii al conspirației, unele din punctele amintite mai jos, încet, încet au început sa se realizeze.
Documentul a fost publicat inițial de site-ul ’’APOCALIPSIS’’, la data de 14 august 2014, în limba engleză, fiind ulterior tradus în limba greacă de administratorii site-ului respectiv. Deosebit de relevant, înscrisul a rămas postat pe site doar pentru câteva zile pentru ca, cu putin înainte de 5 sept. 2014, data la care a fost votat de către Parlamentul Greciei cunoscutul proiect de lege antirasism (vezi M.O. nr. 191 din 10 sept 2014) să fie retras. El a fost insa repostat pe data de 9 aprilie 2015.
După cum vor constata toţi cei care vor studia acest SUPER-MEMORANDUM, cele prevăzute în acesta urmează să intre în vigoare în perioada 2016 – 2020, depășind orice fantezie. Mai mult chiar, pe perioada cât SUPER-MEMORANDUMUL a fost postat pe respectivul site, doar un singur ziarist, spre onoarea sa, mai precis Isaias Konstantinidis, într-un articol al său publicat în gazeta elenă “TIMPUL LIBER”, a amintit în fugă despre semnarea unui supermemorandum zilele acestea de către Uniunea Europeană“, dar nimic mai mult.
SUPER-MEMORANDUMUL care, aşa după cum am precizat, a fost deja redactat la Strasbourg, la data de 25 – 29 iunie 2014, sub titlul: MEMORANDUM: European Union, the Greek Government and Greek Church, Istanbul Church out of Instanbul, Christines Orthodox Churches, Catholic Churches, Russian Government and Cyprus Government, adică, în traducere liberă, MEMORANDUM încheiat între Uniunea Europeană, Guvernul Greciei, Biserica Greciei, Biserica din Istanbul, cea dinafară de Istanbul, Bisericile Creştin-Ortodoxe şi Catolice, Guvernul Rusiei şi Guvernul Republicii Cipru, a fost semnat de:
a. Preşedintele Consiliului European, HERMAN VAN ROMPUY, mandatat până la data de 31 octombrie 2014
b. Reprezentantul Guvernului Greciei, ANDREAS LOVERDOS, ministru al Educaţiei
c. Reprezentantul Bisericii Greciei, P.S. Gavriil Papanikolaou, Episcop de Diavleia
d. Reprezentantul Bisericii Constantinopolului, cea de dinafara Constantinopolului, Î.P.S. Teoclit, Mitropolit de Iconiu, Asia Mică
e. Reprezentantul Patriarhiilor Slave şi al Guvernului Rusiei, IPS Ilarion Arhiepiscop de Volokolamsk, Rusia
f. Reprezentantul SFÂNTULUI MUNTE ATHOS, egumen Efrem
g. Reprezentanţii Bisericii şi Guvernului Ciprului, Î.P.S. Neofytos de Morfou şi P.S. Varnava de Trimythoyntos
h. Reprezentanţii Bisericii Antiohiei, P.S. Ilie de Tripolis
i. Reprezentanţii Bisericii Alexandriei, P.S. Vasile de Tripolis
j. Reprezentantul Bisericii Ierusalimului, P.S. Timotei de Vostron.


INTRODUCERE
Semnat la Strasbourg, în perioada 20-25 iunie 2014, SUPER-MEMORANDUMUL urmează a fi implementat în perioada 1 mai 2016 – 16 august 2020. Noi, semnatarii acestuia, ne luăm angajamentul ca, în numele celor vizaţi, pe durata aplicării Memorandumului să implementăm toate reformele prevăzute în acesta. Durata de implementare a Memorandumului poate fi prelungită. De asemenea, Memorandumul poate fi pus în practică mai devreme de data oficială convenită pentru implementarea sa.

Prevederi MEMORANDUM referitoare la Fondurile de asigurări
şi pensii din Grecia, Cipru şi Uniunea Europeană 

Articolul 1: Comasarea tuturor Caselor de Asigurări şi Pensii din Grecia şi înfiinţarea a două noi Case până la data de 18.09. 2019, după cum urmează:
  1. Casa de Ajutor Social, Reciproc şi Sănătate,
  2. Casa de Asigurări agricultori şi muncitorime


    Articolul 2: Pensii unitare, în cuatum de 560 euro, acordate prin cele două Case de Asigurări şi Pensii, până la data de 30.09.2017, respectiv în cuantum de 365 euro până la data de 30.09.2020.
    continuarea aici:  http://infoalert.ro/

 

Multi ani binecuvantati, fetita mea!

Intr-o dimineata de joi, in zorii zilei, Dumnezeu a trimis un inger la mine. Cu chip firav si gingas, cu ochii mari si stralucitori avand o privire blanda, pentru prima data a intins manutele spre mine.
Am crezut ca visez... 
I-am cuprins manutele in palmele mele, i-am strans trupusorul la piept, si-abia atunci am realizat ca ingerul trimis din cer, este darul lui Dumnezeu pentru mine, este fetita mea. 
Totul se intampla in urma cu 27 de ani... 
Bunatatea ei, dragostea si respectul pe care il are fata de mine si fata de toti cei din jurul ei, mi-aduce aminte in fiecare zi sa-i multumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa.
Sunt binecuvantata sa am un asemenea dar. Si cum Dumnezeu face totul perfect, am credinta ca intr-o zi si fetita mea va fi Copilul LUI. 
Pana atunci ma rog si nadajduiesc!
«Domnul să te binecuvânteze şi să te păzească, Iasmina-Daiana!
Domnul să facă să lumineze Faţa Lui peste tine şi să Se îndure de tine, Iasmina-Daiana! 
Domnul să-Şi înalţe Faţa peste tine şi să-ţi dea pacea Iasmina -Daiana!»

Astfel să puneti Numele Meu peste copiii lui Israel si peste copiii vostri, şi Eu îi voi binecuvânta.
La multi ani binecuvantati de Dumnezeu, fetita draga!

Hrana ta zilnica!

20 APRILIE
Cântarea Cântărilor 6.1-13
Descrierea înflăcărată pe care Sulamita a ştiut să o facă despre Preaiubitul ei le-a atras şi pe altele să-L caute. Un astfel de rezultat trebuie să aibă şi mărturia noastră. Cei care ne înconjoară nu se înşală în această privinţă. Numai accente izbucnind din plinătatea inimilor noastre îi pot conduce la Isus. „Fiicele Ierusalimului" au auzit vorbindu-se din nou despre splendoarea Mirelui, dar cât priveşte frumuseţea Miresei, aceasta le este deja vizibilă. Ea este „cea mai frumoasă dintre femei" (v. 1,13). Frumuseţea morală a Adunării, reflectare a celei a lui Isus, îi va pregăti pe cei neîntorşi la Dumnezeu să primească evanghelia.
Dar, înainte de toate, această frumuseţe este apreciată de Domnul (v. 4). El de asemenea are ochii asupra aceleia pe care a iubit-o până la moarte. Şi ce vede în ea?
Perfecţiunea cu care El însuşi a înveşmântat-o (comp. cu Ezechiel 16.7-14). El poate din nou s-o numească „desăvârşita Mea" (v. 9), iertându-i indiferenţa şi nereţinând decât un lucru: că ea nu s-a ruşinat cu El; a mărturisit public numele Lui. La rândul Său, El o recunoaşte ca fiind a Lui înaintea lui Dumnezeu (Matei 10.32). Şi noi ne gândim la clipele apropiate în care Mirele divin îşi va prezenta Lui însuşi Adunarea Sa, fără pată, fără zbârcitură, fără nimic de felul acestora, ci sfântă şi fără cusur pentru eternitate (Efeseni 5.27; 1.4).

19 aprilie 2016

Intreaba-L si asteapta!

Lot şi-a ridicat ochii şi a văzut că toată Câmpia Iordanului era bine udată în întregime... 
Geneza 13:13
De multe ori am stat si m-am gandit la alegerea pe care a facut-o Lot...
Ce alegere...!!!
Totul parea extraordinar si privelistea pe care o avea Lot in fata sa,  intr-adevar era minunata. N-aveai cum sa nu faci aceasta alegere, mai ales daca ti s-a dat libertatea de a alege.
Numai ca citind continuarea vedem ca in ciuda faptului ca parea CEA mai buna alegere, a fost cea mai gresita alegere pe care a putut sa o faca.
Cred ca daca l-ar fi intrebat pe Dumnezeu ce sa faca, lucrurile erau total diferite, pentru ca Domnul nu ne lasa fara calauzire atunci cand vrem sa umblam in voia Sa.
De cate ori nu am fost si noi pusi in fata unor alegeri? De cate ori nu ni s-a dat sansa sa alegem poate ceva dintre doua lucruri sau alegeri total opuse, unul aparent bun si unul aparent rau? De cate ori nu am ales ceea ce ne-a izbit ochiul? 
Privind fiecare in urma vietii noastre si uitandu-ne la momentele in care am avut de facut alegeri...oare au fost intotdeauna cele mai perfecte alegeri?
Cred cu tarie ca cele mai perfecte alegeri au fost facute atunci cand am stat inaintea Domnului si l-am intrebat. Personal in viata am dat gres in toate alegerile in care am hotarat singura si in care am ales ceea ce izbea ochiul, insa atunci cand am hotarat sa nu mai fac nimic fara a-L intreba...toate alegerile mele au avut succes, chiar daca unele din ele pe moment n-au fost intelese nici macar de mine, daramite de cei din jurul meu. Noi suntem prea limitati in a vedea peste ani si caile pe care mergem poate par a fi bune, insa Singurul care cunoaste viitorul este Domnul, de-aceea si versetul din Psalmul 37 "Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra.." e demn de luat aminte.Cand spune ca El va lucra, este clar ca va lucra spre binele nostru. Dumnezeu rasplateste fidelitatea!
Nu stiu ce alegeri iti stau in fata dragul meu cititor, insa stiu un singur lucru si te pot asigura, "daca pui alegerea ta inaintea Domnului si astepti raspunsul Lui" n-ai cum sa dai gres.
Da, poate ai pus inaintea Domnului cauza ta, insa a-I spune Domnului si a actiona fara a avea raspunsul, este pura informare, cu toate ca Domnul le stie pe toate si nu are nevoie de informarea mea sau a ta.
Intreaba-L si asteapta!


Hrana ta zilnica!

19 APRILIE
Cântarea Cântărilor 5.2-16
De câte ori nu ne putem recunoaşte şi pe noi în egoismul şi în nepăsarea vinovată a preaiubitei!
Isus bate la uşa inimii noastre. Lipsa de ardoare spirituală însă, plăcerea pentru comoditate sau neglijarea de a ne judeca fac să găsim nenumărate scuze pentru a nu asculta de vocea Duhului Său. Cu tristeţe, Domnul „pleacă" (v. 6). Să ştim atunci - pentru a regăsi comuniunea cu El - să manifestăm înflăcărarea tinerei soţii!
Pentru a-L descrie pe Preaiubitul ei, ea nu are termeni suficient de arzători, nici comparaţii suficient de convingătoare. Şi noi, dragi prieteni, ce-am avea de spus dacă ne-ar întreba cineva cu privire la Domnul Isus? (comp. cu Matei 16.15,16). Cu ce este El mai mult decât acesta sau acela? (v. 9). Am şti noi să vorbim despre dragostea şi puterea Lui, precum şi despre coborârea şi ascultarea Lui până la moarte de cruce? Am avea noi ceva de spus despre harul şi înţelepciunea Lui, despre perfecţiunile umblării şi lucrării Sale?,,Nu are... o înfăţişare care să ne facă să-L dorim", spunea Israel prin gura profetului (Isaia 53.2). Frumuseţea gloriilor morale ale lui Mesia (ascunse poporului necredincios) o fac însă pe Soţie să strige: „Toată Fiinţa Lui este de dori”1 (v. 16). Această Persoană este cu adevărat Obiectul tuturor dorinţelor noastre?

18 aprilie 2016

Avem nevoie de ajutor!

„Căci Domnul Îşi întinde privirile peste tot pământul, ca să sprijinească pe aceia a căror inimă este întreagă a Lui

Toate statisticile  la nivel global facute in orice domeniu, sunt destul de sumbre. Sincer parca iti pierzi orice speranta ca intr-o zi vei vedea o lume mai buna.Vezi cum, de la generatie la generatie omenirea involueaza  si merge tot in regres, desi aparent toti credem ca pe masura ce tehnologia avanseaza si omul evolueaza, insa din pacate...nu este asa. N-am sa intru in detalii pentru ca ochiul fiecaruia vede clar ceea ce se intampla, insa exista o speranta.
Citind acest verset din 2 Cronici 16 pe vremea imparatului Asa, vine la el un vazatator pe nume Hanani si il mustra pe Asa deoarece s-a sprijinit si a cautat ajutorul la oameni si nu la Domnul, Acesta ii aminteste lui Asa despre o promisiune care a fost facuta atunci si ne este fagaduita si noua astazi,  Domnul Îşi întinde privirile peste tot pământul, ca să sprijinească pe aceia a căror inimă este întreagă a Lui“
Intr-o lume pervertita, Domnul cere oameni care sa aibe inima dedicata suta la suta pentru El. Ba mai mult ii asigura ca El ii va sprijini in totalitate daca inima este intreaga dedicata lui Hristos.
Care dintre noi nu dorim sa fim sprijiniti de Isus? Cum sa nu-ti doresti asa ceva? Intr-o lume atat de nesigura, tu sa ai siguranta? 
Mai nadajduim asa ceva? Mai credem ca este posibil?
Cuvantul ne asigura ca DA, iar noi TREBUIE sa credem in promisiunile LUI.
DA, avem nevoie de sprijinul Lui! Eu personal, am nevoie asa cum am nevoie de oxigen, fara El , fara ajutorul Lui, nu vreau si nu-mi doresc sa fac un pas. Voi spune si eu ca Moise, ” Doamne daca nu mergi si tu cu noi, nu ne lasa sa plecam de aici”

Ramane doar un singur lucru de facut, inima trebuie sa-I fie dedicata doar lui Hristos.
Facem noi acest lucru?
Doamne ajuta-ne!

Hrana ta zilnica!

18 APRILIE
Cântarea Cântărilor 4.1-16; 5.1
În timp ce Domnul contemplă cu încântare frumuseţea Soţiei Sale, spre ce se îndreaptă privirile acesteia? Prea adesea ne lăsăm orbiţi de atracţiile strălucitoare şi exaltante ale lumii (Libanul)!
 In inconştienţa în care ne aflăm, nu distingem acolo „vizuinile leilor", nici leoparzii vicleni (v. 8). Domnul însă vede pericolele la care suntem expuşi în acest mediu fascinant şi caută cu blândeţe să ne detaşeze de acesta: „Vino cu mine din Liban..." (v. 8). Iar ceea ce ar trebui să ne îndepărteze este dragostea pentru El, mai degrabă decât teama de pericol. „Sora Mea, mireaso": aceste nume reprezintă tandrul apel spre a relua legătura cu El. Domnul are asupra sufletului pe care-1 iubeşte drepturi exclusive. Ea este o „fântână pecetluită", din care numai El are dreptul să bea, „o grădină închisă", unde nimic străin nu are voie să intre şi ale cărei flori, fructe şi parfumuri sunt rezervate doar pentru El. Dar, „ca să-i picure miresmele", trebuie uneori să sufle vântul încercării sau briza din sud (v. 16). In felul acesta, sentimentele pentru El se vor redeştepta, prezenţa Lui va fi dorită şi El însuşi, răspunzând acestei invitaţii („să vină Preaiubitul"), va avea plăcerea să culeagă, să guste şi
să împartă ceea ce slaba noastră dragoste îi va fi pregătit (cap. 5.1).

17 aprilie 2016

Hrana ta zilnica!

17 APRILIE
Cântarea Cântărilor 3.1-11
Să nu ne mirăm dacă avem dificultăţi în a găsi prezenţa Domnului în patul nostru (v. 1; imagine a lenei) sau, prin contrast, în hărmălaia cetăţii (v. 2)! Dimpotrivă, pe genunchi şi în reculegere în camera noastră îl putem întâlni întotdeauna pe Acela care ne iubeşte sufletul (comp. cu v. 4).
 Dar chiar şi acolo, să nu vină nimic să ne distragă şi să ne tulbure comuniunea (v. 5)!
Din pustie, imagine a lumii aride, un parfum se poate înălţa până la Dumnezeu (v. 6).
Cândva, Isus a traversat tot această lume şi întreaga Sa viaţă a fost doar „de bun miros" pentru Tatăl. Mirul vorbeşte despre suferinţele Sale (de la leagăn până la mormânt; Matei 2.11b; loan 19.39); tămâia, despre diversitatea perfecţiunilor Sale morale. In sfârşit, „toate felurile de pudre ale negustorilor” sugerează experienţele cotidiene în care Dumnezeu Se simte glorificat. Un astfel de parfum, cel al lui Isus, suntem şi noi chemaţi să-1 facem să se înalţe către Dumnezeu.
Curând, pentru Israel ca şi pentru Biserică, va fi sfârşitul pustiei (v. 6; comp. cu Numeri 21.19,20). Adevăratul Solomon va fi pregătit totul în vederea odihnei mileniale (v. 7-10). 
Pe El îl va împodobi coroana Sa, iar ziua aceea va fi cea a „veseliei inimii Lui"
 (v. 11; Psalmul 132.18).