Versetul zilei

15 decembrie 2016

Hrana ta zilnica!

15 DECEMBRIE
Apocalipsa 10.1-11; 11.1-3
Capitolele 10 şi 11.1-13 se intercalează între a şasea şi a şaptea trâmbiţă, aşa cum capitolul 7 forma o paranteză între a şasea şi a şaptea pecete. Din nou Hristos apare sub înfăţişarea unui „alt înger", aici de asemenea însoţit de semne de har. Norul în care este învăluit şi stâlpii de foc pe care stă amintesc de grija pe care i-a purtat-o Dumnezeu lui Israel în pustie (Exod 13.21,22).
 Curcubeul (comp. cu cap. 4.3) vorbeşte despre legământul lui Dumnezeu cu pământul (Geneza 9.13). Promisiunile Sale sunt în felul acesta amintite indirect. Dar Hristos posedă şi atributele autorităţii: faţa Lui este asemănătoare cu soarele şi El îşi revendică drepturile de a stăpâni lumea. Intr-o mână El are „o carte mică deschisă” (v. 2), reprezentând o scurtă profeţie descoperită deja în Vechiul Testament. Este vorba despre cea de-a doua Jumătate a săptămânii" necazului celui mare (Daniel 9.27), în timpul căreia Dumnezeu mai recunoaşte încă templul, altarul şi pe „cei care se închină acolo". Un detaliu remarcabil, aceşti trei ani şi jumătate sunt evaluaţi în luni (42), pentru a vorbi despre asuprire (cap. 11.2), dar de asemenea în zile (1260), pentru a măsura mărturia rămăşiţei credincioase. Dumnezeu a socotit fiecare din aceste zile şi ştie ce reprezintă, ce curaj şi ce suferinţe implică (Psalmul 56.8).

Un comentariu:

  1. Dumnezeu a inceput facand o promisiune tuturor oamenilor in Geneza, iar prin venirea si moartea lui Isus Cristos pe cruce El si-a implinit-o. Ca urmarea a implinirii acelei promisiuni, astazi traim cu o nadejde vie in inimile noastre. Datorita faptului ca Dumnezeu este credincios in implinirea promisiunilor Sale, astazi continuam sa experimentam promisiuni minunate ca si copii ai lui Dumnezeu(2 Petru 1:3-4), Domnul Isus ne-a promis ca atata timp cat mai intai de toate cautam Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Sa, nu vom duce lipsa nici de hrana, nici de imbracaminte si nici de un acoperis deasupra capului.

    RăspundețiȘtergere