Versetul zilei

5 noiembrie 2016

Hrana ta zilnica!

5 NOIEMBRIE
1 Petru 1.1-12
Domnul îi spusese ucenicului Său, Petru, chiar înainte de a fi fost negat de el: „După ce te vei întoarce, să întăreşti pe fraţii tăi” (Luca 22.32). Este lucrarea pe care o împlineşte apostolul prin această epistolă. El ne aduce aminte de privilegiile noastre fără seamăn: mântuirea sufletului (v. 9) şi o moştenire cerească la adăpost de orice atingere (v. 4). Dumnezeu păzeşte moştenirea pentru moştenitori, iar pe moştenitori îi păzeşte pentru moştenire. Şi ei, chiar în prezent, pot gusta mai înainte „o bucurie de nespus şi strălucită", izvorâtă: din speranţa vie pe care o au într-o Persoană vie - Isus înviat (v. 3); din credinţă (v. 5,7); din dragostea pentru Cel pe care răscumpăraţii încă nu L-au văzut, dar pe care inima lor îl cunoaşte bine (v. 8). Şi cu cât iubim mai mult pe Domnul, cu atât mai mult vom simţi că nu-L iubim îndeajuns.
Tocmai datorită valorii pe care Dumnezeu o recunoaşte credinţei) El Se angajează s-o cureţe în cuptorul încercării. Dar ni se dă asigurarea că El face aceasta numai „dacă trebuie" (v. 6).
Acestea sunt, dragi prieteni, realităţile fericite cu privire la noi, pe care profeţii le-au căutat şi cercetat cu grijă (v 10,11) şi pe care îngerii doresc să le privească de aproape (v. 12).
 Putem noi, care luăm parte la lucrurile administrate de ei, să fim singurii care nu se interesează de ele?

Un comentariu:

  1. Stiai ca cea mai incredibila dragoste cunoscuta de cineva poate fi dragostea cu care tu îi iubesti pe altii? Aceasta este posibil doar prin dragostea necondiţionată si neschimbatoare a lui Dumnezeu.

    „Domnul mi Se arata de departe: Te iubesc cu o iubire vesnica; de aceea îti pastrez bunatatea Mea!” Ieremia 31: 3


    RăspundețiȘtergere