Versetul zilei

3 noiembrie 2016

Hrana ta zilnica!

3 NOIEMBRIE
lacov 4.13-17; 5.1-6
Cei care fac planuri (v. 13-15; Isaia 56.12b) şi cei care strâng bunuri pământeşti (cap. 5.1-6) sunt adesea aceleaşi persoane (Luca 12.18,19). Şi una şi alta sunt străine de viaţa de credinţă. A dispune de viitor înseamnă a pune voinţa proprie în locul celei a lui Dumnezeu; şi este chiar necredinţă, arătând neîncredere în venirea apropiată a Domnului.
Cât despre bogăţii, este un lucru şocant să le strângi în „vremurile din urmă". Riscurile ce ameninţă bogăţiile pe pământ: degradarea, furtul, devalorizarea... demonstrează că acestea sunt bogăţii trecătoare, aur şi argint ruginit (vezi Psalmul 52.7). De aceea, Domnul recomandă: „Faceţi-vă pungi care nu se învechesc, o comoară care nu piere, în ceruri, unde hoţul nu se apropie, nici molia nu strică" (Luca 12.33). Abundenţa de bunuri materiale duce la împietrirea inimii: Faţă de Dumnezeu, pentru că atunci pierdem uşor sentimentul dependenţei de El şi uităm adevăratele nevoi, care sunt cele ale sufletului (Apocalipsa 3.17).
Şi faţă de aproapele, pentru că ne este greu să ne punem în locul celor cărora le lipsesc cele necesare (Proverbe 18.23).

Un comentariu:

  1. "Banii pot fi coaja multor lucruri,
    dar in nici un caz miezul acestora.
    Ei aduc mancare, dar nu si pofta;
    doctorii, si nu sanatate;
    cunostiinte, nu si prieteni;
    servitori, dar nu loialitate;
    zile de bucurie, si nu liniste si fericire."
    Henrik Ibsen

    PS Comorile se strang in suflet, nu pe pamant.

    RăspundețiȘtergere