Versetul zilei

14 octombrie 2016

Hrana ta zilnica!

13 OCTOMBRIE
Evrei 7.1-17
Autorul epistolei avea multe lucruri de spus cu privire la Melhisedec (capitolele 5, 10, 11). Acest personaj misterios traversează istoria lui Avraam (Geneza 14), acţionând ca mijlocitor, binecuvântându-1 pe Avraam din partea Dumnezeului Preaînalt şi apoi binecuvântându-L pe acest Dumnezeu Preaînalt în numele patriarhului. Tot ce priveşte însă persoana şi originile lui Melhisedec este lăsat în umbră. Şi înţelegem de ce. Pentru că Duhul lui Dumnezeu nu este interesat aici de om, ci de slujba lui. Împărat şi preot, Melhisedec este un «tip» al Domnului Isus când El va domni în dreptate şi va fi preot pe tronul Său. Preoţia „după rânduiala lui Melhisedec" (v. 11) este în toate privinţele superioară celei a lui Aaron.
1. Titularul acesteia este mai mare decât Avraam, de vreme ce patriarhul i-a dat zeciuială şi a fost binecuvântat de el.
2. Fiind anterioară istoriei lui Israel, ea se exercită nu numai în beneficiul acestui popor, ci pentru orice credincios.
3. Ea este, de asemenea, netransmisibilă, pentru că Acela care are misiunea aceasta este veşnic viu (Romani 8.34).
Multe persoane din creştinătate cred că este necesar să recurgă la intermediari, preoţi sau „sfinţi". Această epistolă ne învaţă că Dumnezeu ne-a dat un singur Mare Preot sau Mijlocitor, perfect şi suficient pentru eternitate (cap. 10.21,22).

Un comentariu:

  1. Un subiect sau o latura a bibliei care putem spune ca are o abordare sensibila deoarece nimeni nu are cunostinte, prea multe, despre Melhisedec.
    Ceea ce Dumnezeu ne arata ca in umbra stau multe valori, a imparatiei Domnului, pentru a supraveghea omul. Fiinta mult iubita de Dumnezeu.
    Cat de sublim! Fantastic! Sa te simti iubit, este cel mai frumos sentiment. Sa iubesti si sa simti ca esti iubit. Ca cineva, din acest univers,
    se opreste si spune: "Eu iubesc Omul! Aveti grija de el".

    RăspundețiȘtergere