Versetul zilei

21 septembrie 2016

Hrana ta zilnica!

21 SEPTEMBRIE
1 Timotei 4.1-16
Marea taină a evlaviei a fost dispreţuită de mulţi. Unii au eliminat ceea ce îi deranja; alţii au adăugat practici legaliste sau superstiţii. „Un bun slujitor" se hrăneşte cu „învăţătura sănătoasă11' (v. 6; vezi cap. 1.10b şi 6.3). Atunci va fi în măsură să-i înveţe pe alţii (v. 11,13). Evlavia este o virtute în care ne exersăm - în greacă „gimnazo", de unde vine cuvântul gimnastică. 
Ne antrenăm în aceasta. Exerciţiul fizic, sportul, este util pentru sănătatea trupului nostru - însă nu mare lucru în comparaţie cu progresul sufletului, pe care îl aduce practicarea zilnică a evlaviei. Să remarcăm că trebuie să ne exersăm în aceasta individual; nimeni nu poate trăi evlavia altuia. Numai în aceste condiţii, tânărul Timotei va putea fi un „antrenor" pentru alţii (Tit 2.7): un model în cuvânt, confirmat prin purtare, care este inspirată prin dragoste, care, la rândul ei, este luminată de credinţă, iar aceasta, în sfârşit, este păstrată prin curăţie (v. 12).
 Dar cum se exersează evlavia? Fiind ocupaţi cu lucrurile divine şi dedicaţi lor în totul. Slăbiciunea mărturiei noastre provine adesea din faptul că ne împărţim în prea multe direcţii. Să fim campionii unei singure cauze, cea a lui Hristos (2 Corinteni 8.5).
 Vom face astfel progrese evidente pentru toţi (v. 15).

Un comentariu:

  1. Pe El, fără să-L fi văzut, Îl iubiţi; întru El, deşi acum nu-L vedeţi, voi credeţi şi vă bucuraţi cu bucurie negrăită şi preamărită,
    Dobândind răsplata credinţei voastre, mântuirea sufletelor.
    (1 Epistolă Petru Cap. 1:8-9)

    Pentru voi, deci, care credeţi, (Piatra) este cinstea; iar pentru cei ce nu cred,
    piatra pe care n-au băgat-o în seamă ziditorii, aceasta a ajuns să fie în capul unghiului.
    (1 Epistolă Petru Cap. 2.7)

    RăspundețiȘtergere