Versetul zilei

17 august 2016

Tari in Domnul!

  Viata de zi cu zi ne cere sa fim puternici si chiar este o vorba prin popor, 
”doar cei puternici razbesc in viata”.
Nu stiu cat este de adevarata sau nu aceasta vorba, insa stiu un singur lucru: fara Domnul nu putem fi puternici.
 Cred ca fiecare dintre noi ne dorim sa avem aceasta calitate, dar din pacate nu toti suntem la fel.
A fi puternic inseamna a fi tare, iar cand rostim cuvantul tarie, ne gandim la ceva falnic, voinic, viguros, maret, mare, puternic, rezistent.
Citind acest verset mi-am dat seama ca oricat as vrea sau mi-as dori, eu personal nu am aceasta calitate fara de Domnul.
 ”Încolo, fraţilor, întăriţi-vă în Domnul şi în puterea tăriei Lui” (Efeseni 6:10)
Au fost momente in viata cand am avut nevoie sa fiu foarte puternica datorita situatiei in care ma gaseam si slava Domnului ca atunci cand am avut nevoie, El mi-a dat tarie.
E nevoie sa fim puternici la aflarea  unei vesti, puternici in suferinta, puternici in boala, puternici in fata unor pierderi, fie pierderea unei fiinte dragi, fie pierderea unor lucruri pamantesti de care ne-am atasat mult, puternici in fata unui diagnostic crunt, puternici in fata ispitelor, puternici in fata tentatiilor si puternici in credinta.
Taria noastra insa nu vine de la noi, nu de la oameni, nu de la medici, nu din medicamente sau alte stimulente, ci de la Domnul.

  • Ale Tale sunt, Doamne, mărirea, puterea şi măreţia, veşnicia şi slava, căci tot ce este în cer şi pe pământ este al Tău! A Ta, Doamne, este domnia, căci Tu Te înalţi ca un stăpân mai presus de orice!
  • De la Tine vin bogăţia şi slava, Tu stăpâneşti peste tot, în mâna Ta sunt tăria şi puterea şi mâna Ta poate să mărească şi să întărească toate lucrurile.
  • 1 Cronici 29:11-12
  • Poate ca ai nevoie astazi sa fii puternic, ce faci...?
  • La cine cauti ajutor, la oameni sau la Domnul?
  •  Alergaţi la Domnul şi la sprijinul Lui, spune David. 
  • Tentatia noastra ca oameni este sa cautam ajutor la oameni, fie ca sunt medici sau orice alta persoana ”autorizata” in problema pe care o avem, insa Singurul care este autorizat in TOATE problemele este doar Domnul. EL este taria noastra si in puterea tariei Lui noi putem fi intariti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu