Versetul zilei

7 iulie 2016

Hrana ta zilnica!

7 IULIE
Hagai 1.1-15
Cartea lui Ezra ne învaţă cum, la întoarcerea din Babilon, Zorobabel şi însoţitorii lui întreprind reconstrucţia templului, apoi cum încetează lucrul, opriţi de manevrele de intimidare şi de demersurile vrăjmaşilor.
S-au scurs cincisprezece ani de când încetaseră lucrul, iar acele ameninţări nu mai sunt acum decât un fals pretext, astfel că profetul nici măcar nu le mai pomeneşte.
El face de ruşine poporul, comparând devastarea casei Domnului cu râvna depusă de fiecare pentru împodobirea propriei locuinţe (Filipeni 2.21). Ce trist egoism şi, de asemeni,... ce socoteală greşită! Toată truda lor nu produsese decât risipă (comp. cu Psalmul 127.1,2).
Dragi prieteni creştini, astăzi este „timpul de construire" a casei lui Dumnezeu, ... Adunarea Dumnezeului celui viu (1 Timotei 3.15). Cum putem lucra pentru aceasta? Ocupându-ne de suflete, de aceste „pietre vii" zidite pe Temelia care este Isus Hristos, având pentru Adunare aceeaşi solicitudine care-1 ţinea «asediat» pe apostol în toate zilele, nepărăsind strângerile... (1 Corinteni 3.10-17; 2 Corinteni 11.28; Evrei 10.25)!
 Din nefericire, de câte ori lipsa de râvnă şi de dragoste pentru Adunare merge însoţită de grija pentru propriul confort... Să luăm deci bine seama la căile noastre (v. 5,7)!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu