Versetul zilei

4 mai 2016

Hrana ta zilnica!

4 MAI
Daniel 5.22-31
Este pentru a treia oară când, într-un moment critic, Daniel intră în scenă pentru a interpreta gândul lui Dumnezeu. Aici însă ne aflăm în cel din urmă sfert de ceas al istoriei Babilonului şi omul lui Dumnezeu nu se foloseşte nicidecum de vreun menajament când este vorba să anunţe prăbuşirea acestuia.
 Belşaţar nu ţinuse cont de mărturia tatălui său (v. 22).
Acum lui Daniel nu-i revine altceva decât să-i traducă sentinţa irevocabilă. Trei cuvinte Ii simt suficiente lui Dumnezeu pentru a regla soarta Babilonului şi a împăratului acestuia. „Mene, mene", numărat şi renumărat. Să admirăm această repetiţie! Este ca şi cum Dumnezeul cel drept îşi verifica cu grijă bilanţul înainte de a lua hotărârea finală (comp. cu Geneza 18.21).
Cântăriţi Ah, acest monarh uşuratic împreună cu demnitarii lui, „puşi în cumpănă,... sunt mai puţin decât o suflare" (Psalmul 62.9)! În final, împărţiţi Cel Preaînalt, care „stăpâneşte peste împărăţia oamenilor", va da altuia împărăţia (cap. 4.17). Istoria ne relatează cum Cirus Persanul, deturnând cursul Eufratului (care traversează Babilonul), s-a servit de albia uscată a acestuia pentru a se introduce cu soldaţii în cetate, în puterea nopţii, profitând de dezmăţul din palat.
Fie ca această istorie solemnă să ne slujească şi nouă drept învăţătură!
Să veghem şi să fim treji, pentru a nu fi surprinşi la venirea Domnului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu