Versetul zilei

28 mai 2016

Hrana ta zilnica!

28 MAI
Osea 11.1-11
Versetul 1 este citat în Matei 2.15, cu ocazia călătoriei în Egipt a Copilaşului Isus. Israel fiind în întregime cu defect, Dumnezeu II înlocuieşte cu Fiul Său (comp. cu Isaia 49.3). Cu El va reîncepe istoria poporului, dar, de astă dată, în întregime spre gloria luiDumnezeu.
După ce îl desemnase astfel în mod misterios pe Acela care va împlini gândurile Sale de har şi de mântuire, Dumnezeu îşi poate lăsa inima să vorbească deschis. Pedeapsa pe care a fost obligat s-o exercite fusese cu mult mai dureroasă pentru El însuşi decât pentru popor.
Este emoţionantă compasiunea Sa de Tată pentru copilul răzvrătit. El aminteşte cum îl învăţase pe Efraim să meargă, luându-1 în braţe, dându-i cu blândeţe să mănânce (v. 4; cap. 2.8). II eliberase din robie şi îl legase de El însuşi, cu legături de dragoste însă. Ce trist este să-1 vedem pe Efraim inconştient şi de ruina lui morală (cap. 7.9) şi de atenţia dragostei divine!
 „N-au cunoscut că Eu îi vindecam'' (v. 3).
Prietene, tu cel care de curând sau poate cu ceva timp în urmă te-ai îndepărtat de Domnul, să ştii că din chiar acel moment El Se ocupă de tine să te restabilească. Indurarea Sa întâmpină mizeria ta. Nu te impresionează aceasta? Lasă-te atras, adus de corzile dragostei Sale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu