Versetul zilei

19 mai 2016

Hrana ta zilnica!

19 MAI
Osea 2.1-17
Cauza lui Israel nu se poate apăra (v. 2; comp. cu Isaia 1.18)! După un rechizitoriu cutremurător, Dumnezeu pronunţă pedeapsa pentru infidelitatea acestui popor: „de aceea, iată, îţi voi îngrădi calea..." (v. 6)... „de aceea îmi voi lua înapoi grâul..." (v. 9). „De aceea..." şi ne-am putea aştepta la o pedeapsă încă şi mai severă.
 Dar ce anunţă versetul 14?:
„De aceea, iată, o voi ademeni şi o voi duce în pustie şi voi vorbi inimii ei".
Neasemuit har al lui Dumnezeu!
 Păcatul alor Săi îi dă Domnului ocazia de a-Şi dezvălui mila infinită. In loc să alunge „soţia" nerecunoscătoare şi vinovată, El o ia de mână şi, singur cu ea, îi vorbeşte într-un fel care să-i atingă inima. Dar de ce este menţionată aici această sinistră vale a Acorului? Nu ne vorbeşte ea despre păcatul lui Acan şi despre dezastruoasele sale consecinţe? (Iosua 7.26).
 Iată însă că tocmai pe aceasta o alege Dumnezeu pentru a o face, de acum, „o uşă a speranţei" (comp. cu Isaia 65.10). Din punct de vedere moral, şi pentru noi este la fel. Valea tulburării, locul unde avem de-a face cu Dumnezeu în chestiunea greşelilor noastre din trecut, devine „o uşă a speranţei". Astfel, Dumnezeu ne arată că bucuria comuniunii cu El are obligatoriu ca punct de plecare mărturisirea păcatelor noastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu