Versetul zilei

17 martie 2016

Asa ne vorbeste Domnul...

In fiecare zi auzim un cuvant din partea lui Dumnezeu, fie prin cititul Scripturii (asa cum este normal pentru orice crestin autentic) dar si cei care nu se indeletnicesc cu acest lucru, totusi si ei intra in contact cu Cuvantul lui Dumnezeu. Internetul este plin de posibilitati sa asculti un mesaj, o cantare, dar mai ales pe retelele de socializare sunt postate felurite imagini cu verset sau ganduri alese, iar asta te obliga intr-un fel sau altul sa iti aduci aminte ca ai si un suflet.
Drept e ca  este invadat si de lucruri inutile, dar asta este alta poveste, la urma urma urmei totul porneste de la lista ta de prieteni. Daca ai in lista prieteni crestini, categoric citesti sau primesti versete de incurajare, dar daca ai in lista tot felul de ”prieteni virtuali”pe care nici macar nu ii cunosti, atunci s-ar putea sa ai surpriza sa citesti sau sa vezi in fata ochilor tot felul de lucruri deocheate.Deci pana la urma este alegerea noastra ce dorim sa vedem, dar sa revin la gandul pe care vroiam sa-l spun.
Auzim ca Dumnezeu ne vorbeste, insa il putem noi asculta?
Avem timp sa ne oprim din goana noastra nebuna?
Citisem in Ieremia 22 vers.21
Ţi-am vorbit când îţi mergea bine, dar tu ziceai: ‘Nu pot s-ascult!’ Aşa ai lucrat din tinereţea ta şi n-ai ascultat glasul Meu. 

Nu cumva suntem si noi in aceasta situatie? De prea mult bine n-avem timp si nici dorinta, sa-L ascultam. Un lucru este cert doar in valea umbrei mortii Il cautam cu toata inima pe Dumnezeu. Doar in suferinta si necaz...
Aici suntem pe pamant si uneori ne gasim in valea umbrei mortii, insa Dumnezeu in dragostea si mila Sa se indura de noi si ne ridica, ne da ajutorul, insa in mare parte ne merge bine.
Si Cuvantul spune: "Ţi-am vorbit când îţi mergea bine"...
Astazi poate ca ne este bine, poate ca nu suntem in valea umbrei mortii, de-aceea ar fi BINE sa luam aminte la ce ne vorbeste Domnul.
Pocăiţi-vă dar şi întoarceţi-vă la Dumnezeu, pentru ca să vi se şteargă păcatele, ca să vină de la Domnul vremurile de înviorare.
Fapte 3:19 
Toti avem nevoie de pocainta si indiferent cat de pocaiti credem ca suntem, avem nevoie de pocainta zi de zi. Doamne ajuta-ne sa auzim vocea Ta si sa luam aminte !



2 comentarii: