Versetul zilei

28 februarie 2016

Semnele revenirii lui Isus. Lumea naturala! (partea 1)

Sfanta Scriptura nu numai ca ne descopera modul si scopul revenirii Domnului Hristos, ci descrie si semnele ce vorbesc despre iminenta acestui eveniment culminant. Primele semne, anuntand a doua venire, au avut loc cu mai bine de 1700 de ani dupa inaltarea Domnului Hristos, iar altele le-au urmat, contribuind astfel la punerea in evidenta a faptului ca venirea Sa este foarte aproape.
Semne in lumea naturala. Domnul Hristos a profetizat ca vor fi „semne in soare, in luna si in stele (Luca 21, 25), aratand ca „soarele se va intuneca, luna nu-si va mai da lumina ei, stelele vor cadea din cer si puterile care sunt in ceruri vor fi clatinate. Atunci se va vedea Fiul omului venind pe nori cu mare putere si slava” (Marcu 13, 24-26). Pe langa acestea, Ioan a vazut ca un mare cutremur va preceda semnele ce vor avea loc pe cer (Apoc. 6, 12). Toate aceste semne vor marca sfarsitul celor 1260 de ani de persecutie.
1. Marturia pamantului. In implinirea acestei profetii, „cel mai mare cutremur cunoscut” a avut loc la 1 noiembrie 1755. Cunoscut sub numele de cutremurul de la Lisabona, efectele lui au fost simtite in Europa, Africa si America, acoperind o suprafata de peste sase milioane kilometri patrati. Distrugerile produse de el si-au avut centrul in Lisabona, Portugalia, unde numai in cateva minute a facut una cu pamantul cladiri publice si locuinte, producand zeci de mii de morti. In timp ce efectele fizice au fost mari, impactul lui asupra gandirii timpului a fost la fel de mare. Multe fiinte omenesti l-au recunoscut atunci ca un semn profetic al sfarsitului, incepand sa acorde o serioasa consideratie judecatii lui Dumnezeu si zilelor din urma. Cutremurul de la Lisabona a dat un impuls studierii profetiei.
2. Marturia soarelui si a lunii. Douazeci si cinci de ani mai tarziu, a avut loc urmatorul semn mentionat in profetie – intunecarea soarelui si a lunii. Domnul Hristos a scos in evidenta timpul implinirii acestui semn, notand ca el avea sa urmeze dupa necazul cel mare – cei 1260 de ani ai persecutiei papale despre care se vorbeste in alta parte a Scripturii (Mat. 24, 29). Dar Hristos a spus ca necazul ce avea sa preceada aceste semne va fi scurtat (Mat. 24, 21. 22). Datorita influentei Reformatiunii si a miscarilor ce s-au dezvoltat din ea, persecutia papala a fost, in adevar, scurtata, astfel incat pe la mijlocul secolului al optsprezecelea ea incetase aproape cu totul. In implinirea acestei profetii, pe 19 mai 1780, o extraordinara intunecime a coborat asupra partii nord-estice a continentului american.
Reamintindu-si acest eveniment, Timothy Dwight, presedintele Universitatii Yale, spunea....[...]
 continuarea aici:http://afirmativ.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu