Versetul zilei

7 februarie 2016

Cuvantul Lui este o revelatie continuua”

Si iata un inger al Domnului a statut langa el pe neasteptate si o lumina a stralucit in temnita. Ingerul a desteptat pe Petru, lovindu-l in coasta si i-a zis: ”Scoala-te, iute!”
Lanturile i-au cazut jos de pe maini.
Fapte 12: 7

Daca citim versetul acesta cu mare atentie vedem ca in Cuvantul lui Dumnezeu zi de zi exista revelatie.
Imparatul Irod se pare ca-si gasea placerea in a-i chinui pe crestini, iar daca a vazut ca lucrul acesta place si poporului, le-a indeplinit dorinta. Dupa ce a chinuit pe multi din biserica si dupa ce a ucis cu sabia pe Iacov, fratele lui Ioan, a pus mana si pe Petru.
De-acum Petru era inchis in temnita si pazit de patru cete a cate patru ostasi. Cu alte cuvinte...nici o sansa de scapare. Cu toate acestea, biserica nu inceta sa se roage pentru el. Urma sa-l infatiseze pe Petru la judecata si cred  eu, ca si Petru s-a impacat cu acest gand...de a fi infatisat inaintea judecatorului. Numai ca citind versetul acesta realizez modul in care Dumnezeu surprinde, si asa cum l-a surprins pe Petru acelasi lucru il face si cu noi.
...a statut langa El pe neasteptate!
Atunci cand nu mai ai nici o speranta ca Dumnezeu te aude sau te vede...iata ca pe neasteptate si surprinzator Domnul e chiar langa tine. 
...lumina a stralucit in temnita!
Insasi prezenta Sa langa tine nu poate sa-ti aduca decat binecuvantare. El iti va aduce lumina si calauzirea de careai nevoie in problema ta. Oare de cate ori nu ai trecut prin diferite situatii si n-ai stiut ce sa faci...? N-ai stiut ce sa vorbesti, n-ai stiut ce decizii si hotarari sa iei, pentru ca in fiecare zi, trebuie sa decidem cate ceva. Nu ai simtit ca ”CEVA” te indeamna ce sa faci?
Ingerul a desteptat...!
Atunci cand Dumnezeu se aseaza langa tine, atunci cand ti-aduce lumina pentru ochii tai orbi(spiritual vorbind), iata ca prin Cuvantul Sau tu te trezesti la viata. Incepi sa vezi toate lucrurile prin prisma Adevarului lui Hristos.
Este drept ca uneori trezirea din somn este brusca si unori ne dezmeticim mai greu, iar altii chiar nu vor sa se trezeasca din somn,  insa si atunci Dumnezeu are grija de noi.
...lovindu-l in coasta...!
Adica...dupa ce ma trezesti brutal, ma m-ai si lovesti?
Da, ne mai si loveste! Trebuie sa fim convinsi ca Dumnezeu nu este un Dumnezeu sadic caruia sa-i placa sa ne vada suferind, insa daca ne uitam si la Petru, lovitura a avut drept scop eliberarea lui.
Poate ca uneori loviturile pe care le primim din partea lui Dumnezeu ne fac sa ne punem zeci de mii de intrebari: ”Doamne, de ce tocmai eu, de ce tocmai mie...?
”Scoala-te, iute!”
N-avem voie sa ne lasam doborati de vrajmas. El ne impresoara cu probleme si ne vrea zdrobiti, deznadajduiti, culcati la pamant, insa Dumnezeu nu ne va lasa. Ne va atentiona printr-o lovitura care are drept scop, trezirea: ”Scoala-te, iute!”.
Scoala-te, iute din starea care esti...scoala-te, ridica-te si fugi!
Lanturile i-au cazut jos de pe maini!
Sunt dureroase...si trezite si loviturile, insa asta ne aduce eliberare din starea in care ne gasim.
Cad lanturi, cad legaturi, esti vindecat...pentru ca aceste lucruri le face doar Domnul cand patrunde in inima ta si doar daca te gasesti in lumina. 
Isus este lumina lumii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu