Versetul zilei

15 februarie 2016

Cautatorii fericirii!


Exista cineva care sa nu isi doreasca sa fie fericit?
Cu siguranta intrebarea pe care am pus-o este banala!
 Cine oare nu-si doreste acest lucru...?
Privesc in jur si ma uit ca toata lumea alearga disperata dupa fericire. De fapt, toti suntem cautatori ai fericirii, insa nu toti gasim fericirea in aceleasi lucruri sau in acelasi loc.
Pentru unii, a fi fericit inseamna sa aibe o casa, pentru altii fericirea consta in marca masinii. Pentru alti oameni fericirea consta in bani. Pentru altii, fericirea este sa aibe o familie, pentru altii a fii fericit inseamna sa-ti permiti sa cutreieri lumea in lung si-n lat. Altii sunt fericiti cand iubesc si sunt iubiti, cu alte cuvinte dragostea ii face fericiti. Vedeti fericirea este dorinta suprema a fiecarui om si intr-un fel sau altul toti alergam s-o gasim si starile acestea de fericire sau de ce nu, nefericire, este rezultatul alegerilor noastre.
Fiecare tindem spre ”ceva” anume, avem un tel, o dorinta care ne da aceea senzatia de fericire si totul pleaca de la nivelul mintii, de-aceea si batalia suprema se da tot la nivelul mintii noastre si fericirea sau nefericirea sunt de fapt rodul mintii noastre, rodul gandurilor.
Alergam zi de zi cautand fericirea si totusi suntem atat de nefericiti!
De ce...? Pentru ca nu cautam acolo unde trebuie.
Fericiti sunt doar acei ce isi pun nadejdea in Domnul!
(vezi Geneza 25:8 si 1 Cronici 29:28)
Gandurile noastre sunt desarte. Domnul cunoaste gandurile omului, spune Psalmistul si El stie ca sunt desarte.(Ps. 94:11)
Asemeni unui copil zburdalnic si plin de energie pe care cu greu il poti stapani, asa sunt si gandurile omului. In 2 Corinteni 10:5 Cuvantul spune: ”orice gand il facem rob ascultarii de Hristos”. 
Bineinteles ca unora nu le suna bine acest verset, adica chiar toate gandurile?
 DA, toate gandurile!
Inainte de pranz am primit un telefon si trebuie sa ma intalnesc asta seara cu o doamna. Incercam sa ii spun unde locuiesc, insa dansa nerabdatoare mi-a spus, ”spuneti-mi doar strada si nr, pentru ca GPS-ul ma va aduce fara probleme”.
Am stat si m-am gandit, cat este de simplu! Introduci destinatia si GPS-ul te duce intr-acolo.
Poate ca doamna ar vrea sa ajunga la mine pe o alta ruta, insa indiferent ce vrea dansa, devreme ce nu cunoaste destinatia, lucrul cel mai bun pe care il poate face este sa se lase calauzita de  GPS.
Noi suntem intr-o calatorie, tinta este ”Imparatia lui Dumnezeu”. Cunoastem tinta, insa nu cunoastem drumul, cum nu cunoastem nici distanta si nici ora intalnirii. Stim ca fara un ghid, calatoria va fi un esec. Gandurile sunt desarte si s-ar putea sa ne lasam influentati de ele, de-aceea cel mai bun lucru este sa lasam ca gandurile noastre sa fie supuse lui Hristos.
De fapt nu avem decat de castigat. Nu bajbaim, nu ratacim, nu intarziem la intalnire. Hristos ma va duce cu siguranta la Destinatie, trebuie doar sa ascult instructiunile Lui.
Pe de alta parte stiu ca abia atunci voi deveni fericita cu adevarata cand ma voi intalni cu Mirele meu drag.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu