Versetul zilei

28 noiembrie 2015

Nevoia Evanghelicilor Romani din Italia

Doamne binecuvinteaza toti romanii din Italia!

Cum să mor bine? Dar cine vrea sa moara...?

Am fost atrasa de titlul acestei predici, ”Cum sa mori bine...?”
Dar cine oare vrea sa moara?
Poate ca unii vor, altii nu...insa  indiferent in ce categorie ne gasim, de murit, cu siguranta vom muri. 
Asa ca e bine sa ascultam aceasta predica, tocmai pentru a invata sa murim bine, nu doar sa traim ”bine”!

Hrana ta zilnica!

28 NOIEMBRIE
1 Corinteni 7.32-40; 8.1-13

A fi fără griji cu privire la lucrurile pământeşti, a avea inima ocupată exclusiv de interesele Domnului, căutând cum să placă Lui, a fi preocupat cu lucrarea pentru El fără distragere — iată avantajul slujitorului lui Dumnezeu care este necăsătorit, în raport cu cel căsătorit!
 Trebuie însă, ca şi Pavel, să fi primit aceasta ca un har.
În capitolul 8, Pavel se ocupă de cărnurile de la măcelărie, adesea oferite pe altarele păgâne înainte de a fi vândute pe piaţă. Pentru mulţi, acestea ridicau probleme de conştiinţa (comp. cu Romani 14). La noi în ţară, această problemă nu mai este de actualitate, însă îndemnurile de aici se aplică în toate cazurile în care riscăm să contrariem (să impresionăm în sens negativ) pe un alt credincios: un frate pentru care a murit Hristos.
Câte lucruri cunoşteau corintenii! „Nu ştiţi că...?” le repetă necontenit apostolul (vezi cap. 6.2,3,9,15,19...). La cîte folosea însă această cunoştinţă? Numai la a se îngâmfa! Şi noi suntem pândiţi de acelaşi pericol, noi, care cunoaştem adesea atâtea adevăruri cu mintea, mai degrabă decît cu inima. Pentru ca cineva să cunoască „cum trebuie să cunoască" este nevoie să-L iubească pe Dumnezeu (v. 3). iubindu-L, să pună în practică ceea ce are privilegiul să ştie (loan 14.21,23).

27 noiembrie 2015

Cugetări!

* Un om intelept intotdeauna asculta mai mult decat vorbeste .
* Cel care crede ca banii rezolva orice problema poate fi banuit de faptul ca rezolva orice problema pentru bani .
* Suferi de pe urma nedreptatii unui om? Iarta-l, ca sa nu fiti astfel doi oameni rai !
* Unii cauta si nu gasesc ;
altii gasesc si nu sunt multumiti .
* Unele lucruri sunt iubite pentru ca au valoare ;
altele au valoare pentru ca sunt iubite .
* Cuvintele rostite de tine fie lucreaza pentru tine, fie nu.
* Roaga-te sa ai ochi sa vezi ce e mai bun in oameni, sa ai o inima care sa ierte, si un suflet care sa creada in Dumnezeu .
Nu sunt bogat, insa toata averea mea sunt Cuvintele Bibliei.

Hrana ta zilnica!

27 NOIEMBRIE
1 Corinteni 6.12-20; 7.1-31

După ce în capitolul 6.13-20 i-a prevenit pe credincioşi asupra pericolului necurăţiei, apostolul, răspunzând la întrebări care i-au fost puse, vorbeşte în capitolul 7 despre un drum pe care credinciosul se poate angaja cu aprobarea Domnului: cel al căsătoriei. Tânărul creştin care şi-a îndreptat calea după Cuvânt (Psalmul 119.9) va trebui mai mult ca oricând să continue să aştepte îndrumarea Lui pentru această hotărâre capitală.
Instrucţiunile sunt date apoi fie direct prin inspiraţie de la Domnul, fie din partea apostolului, ca rod al experienţei lui, pentru a-i ajuta pe aceia pentru care căsătoria ridică dificultăţi: în special un frate sau o soră având soţia sau soţul necredincios. Să remarcăm că versetul 16 se adresează unui credincios care era deja căsătorit atunci când s-a întors la Dumnezeu, nu unuia care nu a ascultat de îndemnul din 2 Corinteni 6.14.
„Aţi fost cumpăraţi cu un preţ", repetă versetul 23 (cap. 6.20). Ceea ce noi avem plătit de suferinţele Domnului Isus pentru a fi smulşi de sub puterea lui Satan şi a lumii, acesta este marele motiv pentru a nu ne mai aşeza din nou acolo. Pentru a-L servi, Domnul vrea bărbaţi şi femei libere. El însă este Cel care a ales condiţiile în care vrea să-I slujească fiecare: ţara, mediul social, relaţiile de serviciu. înainte de a decide să schimbăm ceva - nu contează ce anume - trebuie să fim siguri că este exact după voia Sa.

26 noiembrie 2015

Dupa atatea vesti rele, iata si una buna!

Sincer am ajuns sa deschid cu teama computerul, pentru ca  indiferent de ora la care il deschid  vestile proaste curg ca apa. Dar iata si in sfarsit una BUNA, slava Domnului.
Orasul in care nu ai voie sa fumezi nici macar in casa ta.
Autoritățile din Los Angeles au interzis fumatul în locuințe, lifturi sau parcări. Aceste interdicţii se extind şi asupra celor care fumează la geam, balcoane sau în interiorul unui autoturism parcat în curte, potrivit NBC.
Toţi proprietarii care dau spaţiu în chirie urmează să semneze un document suplimentar în legătură cu aceste noi interdicţii.
Celor care refuză să sprijine iniţiativa, le-a fost recomandat să-şi schimbe domiciliul. Persoanele care vor încălca interdicţia sunt pasibile de o amendă în valoare de 125 de dolari.
Aceste interdicţii vizează comunităţile care numără cel puţin 100 de persoane, adică blocuri de locuinţe, complexe rezidenţiale, cartiere.
sursa:http://www.realitatea.net/

Hrana ta zilnica!

26 NOIEMBRIE
1 Corinteni 6.1-11

La Corint exista şi o altă dezordine. Fraţii ajunseseră până acolo încât îşi purtau neînţelegerile în faţa tribunalelor acestei lumi. Tristă mărturie, într-adevăr! Apostolul îl mustră în egală măsură atât pe cel care n-a suferit nedreptatea, cât şi pe cel care a comis-o. Apoi el derulează principalele vicii obişnuite la păgâni şi declară cu solemnitate că nu poţi să fii mântuit şi să trăieşti în continuare în nelegiuire.
„Şi aşa eraţi unii dintre voi", spune el în concluzie (v. ! I). Dar iată şi ce a făcut Dumnezeu: v-a spălat, v-a sfinţit, v-a îndreptăţit! Oare a făcut-o ca să vă murdăriţi din nou?
Odată înlăturat păcatul, nimic nu este interzis... dar orice lucru poate să pună stăpânire pe mine, dacă nu veghez (v. 12).
 «Răul nu este în lucruri, ci în dragostea pentru lucruri, care se află în inimă» (J.N.D.).
Versetele 13-20 se referă la curăţie. De ar putea fi gravată acestea în special în inima tânărului creştin, atât de expus poftelor cărnii! Propriul său trup nu-i mai aparţine. Dumnezeu 1-a răscumpărat ca să-1 facă, pentru Hristos, un mădular al trupului Său (v. 15) şi, pentru Duhul Sfânt, un templu naiv trebuie să fie sfânt cum este Locatarul său divin (v. 19).

25 noiembrie 2015

Ce sa intamplat in Anul Sabatic 2015? Domnul nostru VINE!!!


Hrana ta zilnica!

25 NOIEMBRIE
1 Corinteni 5.1-13

Apostolul abordează acum un subiect deosebit de dureros. Pe lângă diviziuni supărătoare, în adunarea din Corint era un grav păcat moral care, deşi comis de un singur individ, pângărea întreaga adunare (comp. cu Iosua 7.13...). Dar acest germene al răului, acest „aluat", care ar fi trebuit să-i arunce pe corinteni în mâhnire şi încurcătură, nu-i împiedică să se laude. Este ca şi cum un om atins de lepră s-ar preface că nu ştie de boală şi şi-ar ascunde rănile sub haine superbe. În numele Domnului, apostolul cere curăţie şi adevăr (v. 8). Nu ezită să expună răul fără menajament. Înaintea oricărei slujbe sau mărturii creştine, trebuie făcută rânduială în conştiinţă. Şi sfinţenia cere de la cei credincioşi atât să se abţină de la rău în umblarea lor personală, cât şi să stea departe de cei care, deşi îşi iau frumosul nume de copii ai lui Dumnezeu, totuşi trăiesc în păcat (v. 11).
 Care este motivul principal pentru care, atât ca indivizi, cât şi ca adunare, trebuie să ne ferim de orice comuniune cu răul şi de orice abordare a răului cu uşurinţă?
 Nu superioritatea noastră faţă de alţii, ci valoarea infinită a jertfei care a făcut ispăşirea păcatelor noastre (v. 7)!

24 noiembrie 2015

Oferta lui Hristos este valabila si pentru tine!

Cand eram adolescenta si inca nu ma indepartasem de Domnul...imi amintesc de una din poeziile pe care le spuneam la biserica, ”O om, ce mari raspunderi ai....!!!”.
Versurile contin un adevar de necontestat, avem o mare raspundere pe acest pamant, in tot ceea ce facem, tot ceea ce spunem, tot ce gandim si insasi viata noastra, modul cum o traim este o mare raspundere.
De facem bine...binele ne va insoti, de facem rau...raul ne va urmari!
A face rau si a incalca cu buna stiinta poruncile lasate de Dumnezeu in Scriptura inseamna a pacatui.
Pacatul este o incalcare a poruncilor lui Dumnezeu si Scriptura ne avertizeaza sa fim treji si vegheatori ca nu cumva sa cadem in ispita.
Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită.(1 Petru 5:8)
Am vazut diverse anunturi de angajare, ”angajam vanzatoare pana in 35 de ani”, angajez secretara pana in 30 de ani” sau ”angajez sofer pana in 45 de ani” multe anunturi de acest gen, ba chiar si alte cerinte,” angajez tanar sau tanar de nationalitate maghiara sau alta nationalitate nu neaparat maghiara”. 
Ideea este ca oamenii au cerinte si pun conditii spre deosebire de diavol care nici nu are pretentii si nici nu pune conditii pentru a-i deveni rob.
Nu are preferinte si n-are nici limita de varsta pentru ca pacatul nu alege, el este universal. Este universal pentru ca a infectat batrani si tineri, femei si barbati, copii si adulti. A infectat si a imbolnavit societatea umana, a patruns  in lumea de afara dar a patruns si in biserica. A patruns de la nord la sud si de la est la vest si niciun popor nu a scapat neatins de pacat.
Dar la fel cum prezenta pacatului este in viata tuturor, tot asa si pedeapsa se aplica la fel. Se aplica tuturor oamenilor, indiferent de varsta, de rasa, de religie, de etnie sau orice alt criteriu impus de noi oamenii, fie ca este  rob sau  rege, fie ca este pastor sau un simplu membru intr-o biserica, pedeapsa este egala pentru cel care pacatuieste.
Exista insa o singura diferenta in ceea ce priveste pacatul: 
unii lupta impotriva lui, altii nu.
Pacatul inrobeste, chiar daca noi ne credem stapani pe noi si ceea ce este
 bine sa luam aminte, pacatul  ne tine legati mai mult poate decat ne-am propus noi. 
Poate ai cochetat cu unele pacate crezand ca poti merge pana la o anumita limita...doar atat cat ai crezut ca-ti este permis sau poate ai crezut ca nu este pacat, insa te-ai trezit legat si tarat in mizerie...mai mult decat ai fi crezut vreodata. Deasemeni pacatul te duce mai mai jos decat ti-ai fi putut imagina si pretul pe care-l vei plati este mult mai mare decat ai socotit tu pentru ca pacatul atrage o sentinta data de Dumnezeu.
Dar astazi am o veste buna pentru tine dragul meu cititor:
”la fel cum pacatul este universal si solutia de iesire de sub robia pacatului este tot universala”
POCAINTA este valabila pentru toti oameni, ea este remediul si solutia data de Hristos, pentru ca oricine va crede....va fi mantuit” 

Nu vrei sa beneficiezi si tu de oferta lui Hristos?
”Cine va crede si se va boteza va fi mantuit!”



 

Hrana ta zilnica!

24 NOIEMBRIE
1 Corinteni 4.6-21

Care alta era rădăcina certurilor de la Corint, dacă nu mândria? (Proverbe 13.10). Fiecare se fălea cu darurile lui spirituale şi cu ce cunoştinţe avea (cap. 1.5), uitând că pe toate le primiseră numai prin har. Pentru a putea rămâne smeriţi, să ne aducem întotdeauna aminte de versetul 7: „Ce lucru ai tu, pe care să nu-l fi primit".
În plus, a se umfla astfel de vântul propriei importanţe înseamnă a dori altceva decât pe „Isus Hristos răstignit' (cap. 2.2), înseamnă «a împăraţi» de acum, deşi este scris: dacă răbdăm (acesta este prezentul), „vom şi împăraţi împreună cu El" (2 Timotei 2.12). Pavel, de partea sa, n-a inversat lucrurile. Accepta de bunăvoie să ia locul, pentru momentul prezent, de „gunoiul lumii", de „lepădătura tuturor" (v. 13), Ioc cu care prea puţini creştini ştiu să se împace. Cunoscând însă că mergea spre adevărata fericire, îi roagă pe corinteni i lui cei dragi să-1 urmeze pe un astfel de drum. El era tatăl lor spiritual (v. 15) şi dorea ca ei să-i semene, aşa cum copiii seamănă cu părinţii lor. Dacă avertismentele sale nu ar fi fost însa ascultate, el era gata, atunci când ar fi venit la ei, să folosească „nuiaua", adică să-i corecteze cu severitate, datorie de tată de care el se va achita, spre folosul copiilor lui „preaiubiţi" (v. 14).

23 noiembrie 2015

Hrana ta zilnica!

23 NOIEMBRIE
1 Corinteni 3.16-23; 4.1-5

Alături de lucrători adevăraţi care pot face o lucrare rea (v. 15), există falşi slujitori care strică (sau distrug) templul lui Dumnezeu, acest templu care este sfânt ca şi Cel care locuieşte în el. Şi noi de asemenea suntem sfinţi - aminteşte apostolul (v. 17). Nimeni să nu-şi facă iluzii nici cu privire la ce este, nici cu privire la ce face (v. 18). Înţelepciunea lumii este nebunie pentru Dumnezeu, iar înţelepciunea lui Dumnezeu, nebunie pentru lume (v. 19). Şi una şi cealaltă se apreciază în funcţie de ţelul urmărit. Omul natural îl consideră vrednic de milă pe creştinul care - estimează el — sacrifică pentru un viitor neclar şi nesigur avantajele şi plăcerile clipei prezente. De am putea fi toţi atinşi de acest gen de nebunie! Ce sunt de altfel mizerabilele deşertăciuni cu care ne-am putea mândri, faţă de ceea ce noi posedăm deja? Toate lucrurile sunt ale noastre, afirmă Pavel; ele sunt ale noastre, pentru că noi suntem ai lui Hristos, Căruia îi aparţin toate. Sub dependenţa de El, noi ne putem folosi de „toate" pentru serviciul Său. Ceea ce contează cel mai mult pentru oricine este să fie „,găsit credincios" (cap. 4.2). Pentru că fiecare este un administrator, mai mic sau mai mare, şi fiecare, în această calitate, îşi va primi lauda nu din partea fratelui său, ci din partea Aceluia care citeşte inimile (v. 5; vezi 2 Timotei 2.15).

22 noiembrie 2015

Mai marii lumii sustin ca razboiul a inceput deja...

Poate parea neverosimil, dar politicieni proeminenti si lideri religiosi de pe intreag mapamondul sunt convinsi ca evenimentele extreme care au loc in toata lumea, ar putea fi inceputul celui de-al treilea razboi mondial.
Recentele atacuri teroriste de la Paris soldate cu mai multi morti si raniti, situatia alarmanta din Orientul Mijlociu si amenintarile zilnice, au creat o stare de tensiune pe intreaga planeta.
Vaticanul, prin liderul sau Papa Francisc, a declarat recent ca atacurile statului islamic asupra lumii civilizate reprezinta o „declaratie de razboi”, relateaza Actualidad Cristiana.
 
continuarea pe  http://www.infocrestin.com/

O minune a lui Dumnezeu-Dana Roba!

Zilele trecute am avut o postare care avea marturia Danei Roba. Pentru cine nu o cunoaste, Dana este o timisoreanca care a facut mult spectacol in showbiz-ul romanesc cu aparitiile incendiare pe care le avea la tv.
 Personal nu i-am urmarit emisiunile unde a facut parte, deoarece nu privesc la televizor, dar cred ca si daca aveam in casa cablu tv...tot nu ma uitam la emisiuni de acest gen, insa gasindu-i marturia pe internet, am hotarat sa o pun pe blog. Intr-adevar inainte de a-i pune marturia, am stat mult si am cugetat, pentru ca alaturi de marturia ei in aceea emisune erau paralel pe ecran si pozele ei vulgare inainte de a-L cunoaste pe Hristos, insa cred ca tocmai acest motiv m-a determinat sa pun  acel video, pentru a vedea puterea lui Dumnezeu cat este de mare si ce minuni poate face.

Citeam una din declaratiile Danei:
”Sunt îndrăgostită de Isus Hristos și as vrea sa va spun si vouă minunile care le-a făcut pentru mine ! M-a ajutat sa renunț la păcat, m-a eliberat și mi-a dat pacea lăuntrică pe care o caută orice om în lumea aceasta, și totuși nu o poate găsi, doar dacă vine la Dumnezeu cu o inima curata ! Mi-a iertat toate păcatele și nu-si va mai aminti niciodată de ele! 
Când am fost întristata, El mi-a adus zâmbetul pe fata, și m-a luat în brațe spunandu-mi ca El nu mă va părăsi niciodată si va fi cu mine pana la sfârșitul zilelor mele! 
Abia aștept sa sfârșesc alergarea pe pământul acesta pentru a trai veșnic cu acel ce m-a iubit încă din pântecele mamei mele! 
Toată viața mea voi spune tuturor oamenilor de cel ce a murit pe cruce pentru păcatele mele și nu-mi va fi rușine, pt ca nici Lui nu i-a fost rușine cu mine o păcătoasă  sa mă ierte și sa mă facă copil de Dumnezeu!”

Frumoase cuvinte!!!
Cati mai suntem oare indragostiti de Dumnezeu? 

Astazi am avut ocazia sa stau chiar de vorba cu Dana sa o imbratisez, sa o sarut pe obraz si sa-i spun cat ma bucur  pentru alegerea ei, dar totodata sa ii spun ca o port in rugaciunile mele.
Inca de dimineata, de la primul ceas de rugaciune a fost prezenta in adunare si ne-am bucurat alaturi unii de altii. Imi aminteam cand mai venea dumineca seara la noi in adunare...Era o tanara non-conformista imbracata mai sumar, chiar de era biserica, o freza jumatate baiat, jumatate fata...adica aproape rasa pe o parte si par mai lung pe cealalta, dar cu toate acestea...canta la fiecare cantare.
 Nestiind atunci cine este...ma gandeam ca trebuie sa aibe in inima ei ceva samanta semanata din Hristos de stie asa bine cantarile...
Astazi ma uitam la chipul ei....stralucea, pana si chipul i l-a transformat Hristos.
 M-am dus la ea sa vorbesc, am asteptat deoarece inaintea mea mai venisera  fete tinere, surori din biserica care au venit sa-i stranga mana. La un moment dat a venit o femeie care nu era crestina, a strans-o in brate si cu lacrimi in ochi i-a spus,
 ”astazi am venit la biserica pentru ca ti-am vazut marturia la tv...”
WOW...ce frumos... cum lucreaza Dumnezeu!
Cred cu tarie ca Dumnezeu va scoate din locul cel mai de jos tot mai mult oameni care Il vor marturisi pe El, ii va folosi cu putere pentru ca Dumnezeu alege lucrurile slabe ale acestei lumi ca sa le faca de rusine pe cele tari.
Ma rog si va rog sa o faceti si d-tra, pentru cei care vin pe calea credintei, pentru acei fii risipitori pe care Dumnezeu ii aduce acasa. Undeva in marturia ei...m-am regasit si eu. Si eu am fost un  fiu pierdut care s-a tavalit in pacat 23 de ani, mult...?...putin...?  dar Domnul a ingaduit toate aceste lucruri tocmai pentru a stii sa-L iubesc si sa-L apreciez asa cum merita Hristos.
 Dau slava Domnului zi si noapte ca m-a ridicat din noroi, mi-a pus picioarele pe stanca si langa EL sunt biruitoare.
Gloria toata este a LUI!

 

Hrana ta zilnica!

22 NOIEMBRIE
1Corinteni 3.1-15

Absorbiţi de diviziunile lor, corintenii nu făcuseră niciun progres. Semănau cu nişte şcolari codaşi care-şi disputau profesorul «cel mai savant» sau sala de clasă cea mai frumoasă. Pavel le afirmă că a se ocupa de slujitori mai degrabă decât de învăţătura lor era o copilărie şi o dovadă că tot fireşti rămăseseră (v. 3). De câte ori nu confundăm şi noi adevărul cu acela care îl prezintă: De exemplu, dacă îl ascultăm pe un astfel de slujitor al lui Dumnezeu având ideea preconcepută că el nu ne poate învăţa nimic, atunci vom primi... exact ce ne-am aşteptat!
Apostolul vorbeşte apoi despre responsabilitatea celui care zideşte. In lucrarea lui Dumnezeu, privită ca un ogor de semănat sau ca o clădire, fiecare lucrător are o activitate proprie. Poate aduce materiale (adică diferite aspecte ale adevărului) care să zidească sufletele, prezentându-le: dreptatea lui Dumnezeu (aurul), răscumpărarea (argintul), gloriile variate ale lui Hristos (pietrele scumpe). Sub aparenţa unui mare volum de lucru însă, poate zidi şi cu lemne, fân, paie... lucrare care nu va rezista deloc la foc. Da, „fiecare să ia bine seama cum (nu cât) zideşte" (v. 10) pe această temelie unică şi nepieritoare: Isus Hristos!