Versetul zilei

10 octombrie 2015

Cuvinte despre trezire!


Ce vom face...?

    Știm ca fiecare secundă din viață noastră e monitorizată și supravegheată de "Cel care nu dormitează niciodată"?
     Știm că fiecare vorbă spusă e notată în Cartea lui Dumnezeu?
     Știm ca fiecare gând ascuns de cel de lângă noi, de soț sau de soție, de fratele sau vecinul de lângă noi....toate sunt înregistrate pe banda de înregistrare a a lui Dumnezeu?
     Știm noi oare sau mai bine zis, conștientizăm noi că fiecare faptă făcută cât mai în ascuns de oameni, Dumnezeu o vede, ba mai mult în ziua aceea vor fi expuse în fața  tuturor toate faptele, toate gândurile, tot ceea ce am crezut ca știm doar noi....va fi făcut public?
     Ne-am întrebat vreodată, ce vom face în ziua aceea? Gândul acesta nu te înfioară? Eu mă cutremur....
Psalmi, 130:3 "Dacă ai păstra, Doamne, aducerea aminte a nelegiuirilor, cine ar putea sta în picioare, Doamne?"
    Dacă astăzi citim aceste rânduri, înseamnă ca Dumnezeu încă ne iubește și ne-a mai dăruit această zi să ne căim, să ne pocăim  și să ne întoarcem la El cu sinceritate și cu toată inimă. Doamne ajuta-ne!
 

Hrana ta zilnica!

10 OCTOMBRIE
Fapte 24.22-27; 25.1-12
În ciuda nevinovăţiei evidente a lui Pavel şi a relei-credinţe a acuzatorilor săi, Felix, pentru a nu-i supăra pe aceştia, a amânat cu laşitate hotărârea (v. 22). Dar el va amâna o hotărâre de altfel mult mai importantă: cea cu privire la sufletul său. Chemat pentru a discuta „despre credinţa în Hristos" (v. 24), Pavel prezintă un aspect al adevărului la care Felix nu se aştepta (v. 25). Cuvântul - fără a-i pătrunde în inimă îi îngrozeşte conştiinţa împietrită prin iubirea de bani (v. 26). «Ne vom ocupa de acestea mai târziu», răspunde el evaziv (sau ocolind), lăsând să-i scape, poate pentru totdeauna, ocazia pe care i-o oferea Dumnezeu. In ciuda numelui său care înseamnă fericit, Felix a trecut deci pe lângă adevărata fericire. Să nu uităm niciodată că „vremea potrivită" este acum (2 Corinteni 6.2)!
Doi ani se scurg; apostolul este încă în închisoare. Ura iudeilor însă nu s-a potolit. De-abia a fost înlocuit Felix cu Festus, că un nou complot este urzit, din care Domnul îl va scăpa pe martorul Său. Ca şi la Felix (cap. 24.27) şi la Pilat odinioară (Marcu 15.15), grija de căpetenie a lui Festus era „să câştige favoarea iudeilor” (v. 9). Pavel se vede din nou obligat să invoce dreptul său de cetăţean roman, făcând apel la a fi judecat de împărat.

9 octombrie 2015

Un mare eveniment!

Asa cum ne-am obisnuit in biserica din care fac parte, in fiecare primavara si toamna  are loc un Botez Nou-Testamental. Si in aceasta luna, are loc un botez, in 18 octombrie si multumim Domnului pe aceasta cale ca inca oamenii au dorinta sa-L caute pe Dumnezeu si apoi constientizeaza ca trebuie sa faca si acest pas in apa botezului.

Dar pentru ca tot vorbim de botez, poate ca multi din cei care nu cunosc Scriptura se intreaba, 
”de ce trebuie sa fac acest lucru”?

Botezul este o porunca data de Domnul Isus si este o marturie publica a noastra ca-L urmam pe Hristos!
Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, (Matei 28:19) 
 iar in Matei 3 avem exemplul Domnului Isus care a facut acest act al botezului,
Atunci a venit Isus din Galileea la Iordan, la Ioan, ca să fie botezat de el. 
 Apoi botezul este legamantul nostru cu Dumnezeu !(Evrei 9:15)
  Şi tocmai de aceea este El Mijlocitorul unui legământ nou, pentru ca, prin moartea Lui pentru răscumpărarea din abaterile făptuite sub legământul dintâi, cei ce au fost chemaţi să capete veşnica moştenire care le-a fost făgăduită.
Prin botez ingropam omul cel vechi !
Noi, deci, prin botezul în moartea Lui, am fost îngropaţi împreună cu El, pentru ca, după cum Hristos a înviat din morţi prin slava Tatălui, tot aşa şi noi să trăim o viaţă nouă. Romani 6:4
Prin botez marturisim un cuget curat inaintea Domnului!
 Icoana aceasta închipuitoare vă mântuieşte acum pe voi, şi anume botezul, care nu este o curăţire de întinăciunile trupeşti, ci mărturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu, prin învierea lui Isus Hristos.(1 Petru 3:21)
Si mai este ceva ceea ce reprezinta botezul. 
O promisiune solemna in fata lui Dumnezeu prin care ne obligam sa facem ceva pentru EL!

Asadar, botezul nu este un spectacol, nu este un eveniment simplu, botezul este un mare act al responsabilitatii atat al celui care paseste in apa, dar si a celor care il oficiaza, pentru ca Isus a dat inca o porunca in ceea ce priveste botezul.
Duceţi-vă ....faceţi ucenici, botezati-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh si....
învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. 
Doamne binecuvinteaza-i pe toti cei care s-au hotarat sa te urmeze!

Hrana ta zilnica!

9 OCTOMBRIE
Fapte 24.1-21
Pavel se înfăţişează înaintea lui Felix în prezenţa acuzatorilor. Aceştia au nevoie de un avocat cu atât mai elocvent, cu cât cauza lor este mai rea. Ce contrast izbitor între linguşirile (v. 3), apoi calomniile impertinente (v. 5; comp. cu Luca 23.2) ale oratorului Terţul şi demnitatea lui Pavel în mărturisirea sa de credinţă însoţită de o prezentare sinceră a faptelor!
O sectă (v. 5 şi 14) este o grupare religioasă care face apel la un lider sau la o doctrină particulară, ori creştinul nu poate face apel decât la Hristos. Lumea religioasă însă etichetează ca fiind secte şi adunările copiilor lui Dumnezeu care s-au despărţit de ea, dând ascultare Cuvântului. Ce contează!? Această expresie (ca multe altele) face parte din ocara pentru Hristos (Evrei 11.26). Ca şi Pavel, credinciosul fidel are privilegiul de a fi asociat, în dispreţul lumii, cu Cel care a fost Nazarineanul (v. 5b). Spre deosebire de lume, ceea ce căuta apostolul - şi ceea ce ar trebui să ne preocupe şi pe noi - era să aibă întotdeauna „o conştiinţă fără vină faţă de Dumnezeu şi faţă de oameni" (v. 16). El se gândea la ziua învierii, când avea să dea socoteală Domnului de umblarea şi de slujirea sa.
 Un adevăr cunoscut trebuie întotdeauna să aibă un efect moral. Cu cât mai impunător este motivul pe care-1 aduce perspectiva „scaunului de judecată al lui Hristos" (2 Corinteni 5.9,10)!

8 octombrie 2015

Un madular sufera. Simti?

Traim pe pamant si zilnic suntem conectati la toate sursele de informatie, fie ca vrem, fie ca nu vrem. Niciodata parca n-au fost atatea vesti ingrozitoare ca acum. Vorbim de lucruri care pana nu demult pareau ca ceva.....indeparat, ceva peste generatii mult dupa noi....Astazi sunt realitati!
Veţi auzi despre războaie şi veşti de războaie, să nu vă înspăimântaţi, căci toate aceste lucruri trebuie să se întâmple, spune in Evanghelia dupa Matei, ori noi nu auzim...noi chiar traim vremurile in care sunt razboaie, sunt boli, e foamete, sunt cutremure, e lipsa de raspect, neascultare, lepadare de credinta, faradelegea a ajuns la apogeu, minciuna, curvie, sodomie...de toate.
Vor fi boli cum n-au mai fost....si iata ca sunt. Azi de dimineata am fost rascolita  de o veste cumplita. Sotul unei prietene, dar si sora in Domnul, a primit o veste crunta, CANCER, dar nu orice fel de forma de cancer ci unul foarte rar. Are 47 de ani, un frate deosebit, foarte credincios, o blandete cum rar intalnesti, un binefacator care rar mai exista. Este omul care totdeauna sare sa-ti dea ajutor...neconditionat. 
47 de ani, o sotie, doi copii si un cancer de care nu se atinge nici macar un medic, toti refuza....prea riscant. Imi spunea astazi la telefon prietena mea disperata...."pe unde am fost, medicii citesc fisa medicala si apoi imi retruneaza banii de consultatie, nici o sansa" Si totusi eu stiu ca exista o sansa. MAI EXISTA O SANSA, iar sansa este doar la Domnul. Iar daca Domnul nu va da aceasta sansa, tot ne punem nadejdea in El, pentru ca stie El ce este mai bine pentru fiecare.
Nu am vrut sa fie scris un articol pe ziua de azi, nu vreau sa sune ca o poveste, ci vreau sa va cer ajutorul sa va rugati si pentru el. ADI merita o sansa, de altfel toti merita o sansa, toti cei care sufera de acesta boala.
Scriptura ne invata ca toti suntem madulare in Hristos. Astazi un madular sufera si e imposibil ca celelalte sa nu simta nimic.
Rugati-va pentru ADI! Dumnezeu aibe mila si indurare.


Un leac pentru bolnavi!

De 3 saptamani ma chinuie o raceala ingrozitoare. Am luat medicamente cat n-am luat intr-o viata intreaga, eu care nu sunt cu medicamentele si nici cu doctorii, dar de data asta umblu la birou dupa mine cu o traista plina cu leacuri. Se pare ca nimic nu ma ajuta.....
Dar...am gasit o cantare cu cuvinte minunate si parca....m-alina mai mult decat orice medicament.
Va las sa o ascultati si voi!

Zece dovezi ale venirii Domnului! (partea a doua)

Asa cum am spus si saptamana trecuta, nu imi place sa postez munca altuia, insa daca este ceva ce merita sa cunoastem, ceva care cu siguranta ne poate schimba traiectoria...atunci trebuie sa o facem.
Zilele trecute prezentam cinci din cele zece dovezi care ne arata ca venirea Domnului nostru Isus Hristos este iminenta.
Astazi vom vedea si urmatoarele cinci dovezi care ne arata ca timpul e pe sfarsit, iar nepasarea nu isi are nici locul si nici momentul potrivit.
-------------------------------
Wow, cu adevărat Dumnezeu l-a folosit pe James MacDonald în mod deosebit, pentru a ne provoca, prin acest mesaj special, pe cât de dur și direct, pe atât de adevărat și Biblic.
Vă încurajez să-l citiți (iar pentru cei ce înțelegeți engleza, să-l ascultați) și să-l dați mai departe. Dacă cei mai mulți dintre marii lideri evanghelici din America se abțin, în aceste momente să-și prezinte poziția lor față de evenimentele ce se perindă (vizita Papei, uciderea celor 8 studenți creștini din Oregon, etc.) James MacDonald este foarte direct și nu face absolut deloc rabat de la realitate.
Cu toții trebuie să ne pregătim pentru ce poate veni mai rău peste planeta Pământ, dar evenimente care vor aduce o eliberare pentru credincioșii adevărați.
Marele evanghelist DL Moody, spunea înainte de plecarea de pe acest pământ, următoarele:
„ÎNTR-O ZI PRESA, RADIOUL, TELEVIZIUNILE, VOR VORBI DESPRE MOODY CĂ A MURIT. VOI SĂ NU CREDEȚI, FIINDCĂ EU ABIA ATUNCI VOI ÎNCEPE SĂ TRĂIESC CU ADEVĂRAT!”
Cred că cei care mor în zilele noastre, ca martiri, dacă ar fi să se întoarcă înapoi măcar pentru câteva secunde, ne-ar spune aceleași lucruri.
Nu avem pentru ce să ne speriem de situația actuală de pe mapamond și nici de ce va mai urma, doar să ne pregătim din inimă pentru a fi gata să-L întâlnim pe Regele și Salvatorul nostru, Isus Cristos, cu care vom fi împreună fericiți pentru totdeauna. Slavă Lui.
-mike olari-


Traducerea mesajului video, în limba română
Vreau să vă spun că sunt extrem de fericit să vă văd pe toți, azi în Casa Domnului și mă bucur mai ales că toate campusurile noastre sunt pline cu oameni care Îl laudă pe Dummnezeu.
continuarea AICI

Hrana ta zilnica!

8 OCTOMBRIE
Fapte 23.16-35

De astă dată nu-L mai vedem pe Domnul intervenind în mod miraculos, ca la Filipi (cap. 16.26) sau ca în cazul lui Petru (cap. 12.7), pentru a-Şi elibera slujitorul. El conduce evenimentele folosindu-Se de tânărul nepot al apostolului, de calitatea de cetăţean roman a lui Pavel, precum şi de dispreţul orgolios al comandantului roman faţă de iudei... cărora, fără îndoială, era mulţumit să le joace o farsă. Domnul promisese slujitorului Său că el va da mărturie la Roma (v. 11). Toate uneltirile vrăjmaşilor lui nu-1 vor putea deci împiedica; mai degrabă vor contribui la aceasta, pentru că, într-adevăr, ameninţările lor îl vor determina pe Lisias să-1 trimită pe Pavel sub bună escortă la Cezareea - portul în care apostolul debarcase
cu puţin înainte - salvându-1 astfel de comploturile iudeilor fanatici. Odată cu prizonierul, Lisias trimite şi o scrisoare către guvernatorul Felix. Observăm cum expune cazul într-un mod avantajos pentru el, ascunzând greşeala pe care era pe cale s-o comită (v. 27; cap. 22.25). 
Cu toate acestea, vina păgânilor aproape că păleşte alături de vinovăţia grozavă a iudeilor. Cei patruzeci de asasini legaţi cu blestem nu şi-au putut ţine, evident, jurământul şi, prin aceasta, au chemat asupra capetelor lor acest blestem cu care se blestemaseră (v. 14).

7 octombrie 2015

Hrana ta zilnica!

7 OCTOMBRIE
Fapte 23.1-15

Comandantul tot nu-şi explică furia iudeilor împotriva unui om căruia nu-i găseşte nimic de reproşat. Pentru a se lămuri, aduce prizonierul înaintea sinedriului. Un cuvânt abil al lui Pavel (dar oare era el rostit prin Duhul?) atrage de partea sa partida fariseilor. Învierea lui Isus Hristos era fundamentul doctrinei sale şi, indirect, cauza împotrivirii iudeilor. Pavel însă nici nu mai are ocazia să pronunţe numele Mântuitorului său; a aruncat acest măr al discordiei între adversarii tradiţionali - fariseii şi saducheii — şi „o mare tulburare" se şi stârneşte în sinedriu. încă o dată, comandantul trebuie să-1 pună pe Pavel în siguranţă.
După toate aceste evenimente însă, apostolul, singur şi dscurajat, are nevoie de reconfortare. Domnul însuşi îi face o vizită şi stă lângă slujitorul Său (v. 11). Fără niciun reproş - dimpotrivă, recunoaşte mărturia curajoasă pe care Pavel tocmai a dat-o la Ierusalim - El îl mângâie şi îi aduce aminte de adevărata lui misiune: de a vesti mântuirea nu iudeilor, ci naţiunilor. 
Va pleca la Roma cu această ţintă.
De am putea face şi noi neîntrerupt experienţa că „Domnul este aproape" şi că nu trebuie să ne îngrijorăm „de nimic" Filipeni 4.5,6; 2 Timotei 4.17)!

6 octombrie 2015

Hrana ta zilnica!

6 OCTOMBRIE
Fapte 22.12-30

Noul convertit a pus două întrebări care se completau una pe alta: „Cine eşti, Doamne?" (v. 8) şi „Ce să fac, Doamne?" (v. 10). Cel de-al doilea răspuns îi este dat prin Anania, care adaugă: „Şi acum, ce zăboveşti!" (v. 16).
Trei ani mai târziu, la Ierusalim, Pavel are privilegiul de a-L vedea pe „Cel Drept" şi de a primi porunci din gura Sa (v. 17...). El însuşi dorise să lucreze printre iudei, socotind că mărturia lui ar fi fost cu atât mai puternică, cu cât era cunoscut anterior ca un duşman înverşunat al adevărului (v. 19,20). El însă fusese pus deoparte pentru lucrarea printre naţiuni (Galateni 1.15,16).
Versetul 18 este de netăgăduit. Iudeii n-au primit niciodată mărturia apostolului. Comandantul este nevoit să-1 scape din nou pe Pavel de furia gloatei. In momentul când va fi supus torturilor, Pavel declară, ca şi în capitolul 16.37, că esie născut cetăţean roman. In Filipeni 3, considerând toate lucrurile ca o pierdere (Filipeni 3.7,8), avea să pună în valoare un alt drept de cetăţenie: cerească (Filipeni 3.20). Pe aceasta nimeni nu o are prin naştere. Şi nici nu poate fi cumpărata cu bani (v. 28). Această cetăţenie o au numai aceia care au fost născuţi din nou (loan 3.3).

5 octombrie 2015

Hrana ta zilnica!

5 OCTOMBRIE
Fapte 21.33-40; 22.1-11

Pavel a fost smuls din violenţa mulţimii prin intervenţia comandantului garnizoanei romane. Acesta, după ce mai întâi l-a confundat cu un răufăcător vestit, s-a mai domolit, auzindu-1 vorbind greceşte, şi i-a permis să se adreseze poporului. In faţa poporului care păstra o linişte solemnă, Pavel aminteşte că el avea, într-adevăr, un trecut foarte vinovat, dar într-un sens cu totul opus celui la care se gândeau iudeii. Înzestrat cu calităţi şi cu avantaje puţin întâlnite,... „evreu din evrei; după lege, fariseu" (Filipeni 3.5), reputaţia sa era a unui om pios şi fără pată. Insă zelul său religios, asemănător celui care-i anima pe capii acestei mulţimi, 1-a condus, în ciuda avertismentelor învăţătorului său Gamaliel, la a lupta împotriva lui Dumnezeu (v. 3; cap. 5.39). „Eu sunt Isus Nazarineanul, pe care tu II persecuţi" (v. 8) este răspunsul cutremurător pe care l-a auzit din cer. Atingându-se de aceşti sărmani creştini, persecutându-i până la moarte, el de fapt lupta împotriva Fiului lui Dumnezeu.
Dar, în loc să-1 pedepsească pentru îndrăzneala lui nelegiuită, Domnul, în acelaşi timp în care îi reda vederea, îi deschidea şi ochii inimii (Efeseni 1.18), făcând din acest om pus deoparte încă de la naştere un instrument credincios pentru El.

4 octombrie 2015

Hrana ta zilnica!

4 OCTOMBRIE
Fapte 21.15-32

Pentru a ajunge din Grecia la Roma, apostolul îşi propusese să treacă ... prin Ierusalim! (cap. 19.21). In pofida acestei abateri inoportune, „voia Domnului" se va împlini (v. 14). Doar calea pe care ne-o alegem singuri nu este niciodată simplă; ne putem aştepta să întâlnim pe ea tot felul de complicaţii. Pavel este invitat de bătrânii de la Ierusalim să «iudaize-ze», pentru a-i linişti pe credincioşii iudei, şi astfel se găseşte antrenat într-un mod contrar învăţăturii sale.
 Ce încurcătură penibilă pentru el!
 Încă o dată vedem cât de mult erau legaţi creştinii de la Ierusalim de religia lor iudaică. Ei încercau să pună vinul nou în burdufuri vechi (Matei 9.17). Acestor israeliți zeloşi pentru lege, Iacov, menţionat în versetul 18, le vorbeşte despre o „lege a libertăţii şi despre „religia curată şi neîntinată" (Iacov 1.27; 2.12) care constă nu într-o „curăţire" a trupului (v. 24), ci în „a se păstra neîntinat de lume" şi în „a-i cerceta" pe cei necăjiţi „în necazul lor".
Pavel este aici ca prins într-un angrenaj. Frecventează templul şi se supune ritualurilor cultului pentru a fi pe placul fraţilor. In zadar, de altfel, pentru că iudeii iau aceasta drept o provocare şi caută să-1 omoare, punând în mişcare „toată cetatea" (v. 30)!