Versetul zilei

11 iulie 2015

Sa ne smerim noi, pana nu ne smereste Domnul!

Un dor de cer ma inconjoara tot mai des in ultima vreme, spre "Tara promisa". 
Cerul este un loc plin de binecuvantari, insa pana acolo suntem pe campul de lupta.
Ne aflam pe un teren minat si pe masura ce ne apropiem de final, este amplasat tot mai mult explozibil, iar vrajmasii spirituali isi fac simtita mereu prezenta.
Mi-amintesc de un indemn al fratelui Mihai Sarbu:
"intotdeauna, ultima suta de metri este cea mai grea", si mare dreptate avea.
Atentia noastra trebuie sa fie spre feluritele  "haine spirituale" pe care le imbracam.
Din pacate astazi tot mai multi aleg sa se dezbrace de hainele spirituale pe care odata le-au imbracat. Am subliniat "aleg", pentru ca intr-adevar este o alegere.
Atunci cand alegi sa te "dezbraci", tarziu constati ca ai ramas pe loc sau ti se vede goliciunea.
Cat de asemanatoare este calatoria aceasta cu cea a poporului lui Dumnezeu prin pustie.
Doar in  "pustie" poti  fi impodobit cu smerenie .
...si toti in legaturile voastre sa fiti impodobiti cu smerenie. Caci Dumnezeu sta impotriva celor mandri, dar celor smeriti le da har.(1Petru5:5)
E greu sa fii smerit atunci cand in natura umana avem aceasta trasatura a mandriei. Smerenia nu  se invata decat  in scoala Domnului Isus, este o podoaba rara azi pe care trebuie sa o tinem ca pe o "haina" in jurul trupului nostru.
Marsul indelung prin pustie are ca scop:
"sa te smereasca si sa te incerce, ca sa-ti cunoasca pornirile inimii"
Amintiti-va de poporul Israel,
(Deut. 8:2-6) si aici spune Domnul  "haina nu ti s-a invechit si nici picioarele nu ti s-au umflat", desi au fost smeriti, au fost lasati sa sufere de foame, au fost hraniti doar cu mana, dar toate acestea pentru ca "sa-ti faca bine apoi"(Deut. 8:16).
Dar cui ii place sa fie smerit....? Cu-atat mai mult atunci cand te smereste Domnul...?
Oare nu este mai bine sa fie "alegerea" noastra de a imbraca aceasta haina?
Ce minunat Dumnezeu avem!
Totul este pregatit!
Pustia doar trebuie parcursa...asa ca umbla caci Eu sunt cu tine ca si un Tata.
Avem si o raspundere personala, dar nu suntem singuri, iar promisiunile care stau la baza credintei sunt mangaieri pentru sufletele noastre(Ps.119:49-50).
Diferenta a fost si este NORUL (Numeri 9:15-23) care va fi semnul vizibil al prezentei Domnului in mijlocul celor sinceri si dedicati.
Nu este greu sa observam, doar  si astazi se vad... si se vor vedea cei ghidati de semafoarele acestei lumi.
Sa luam aminte la sfatul apostolui Pavel "aceste lucruri s-au intamplat sa ne fie exemple, invataturi...peste care au venit sfarsiturile veacurilor"(1 Corinteni 10:11).

Hrana ta zilnica!

11 IULIE
loan 5.1-14

Această scăldătoare, Betesda (casa milei), reprezenta vechiul legământ. Le trebuia putere acelor infirmi pentru a se arunca în apa binefăcătoare, iar pentru a avea această putere, ar fi trebuit... să fie deja vindecaţi! În mod similar, legea nu poate da viaţă decât aceluia care o împlineşte şi, totodată, nimeni nu este în stare să o împlinească, fără ca mai întâi să fi primit însăşi viaţa divină. Ne-am putea întreba de ce, din această mulţime de infirmi, de orbi, de şchiopi, Isus nu pare să Se fi ocupat decât de acest paralitic. Deoarece, pentru a fi beneeficiarii harului Său, sunt necesare două condiţii: trebuie făcută dovada dorinţei, precum şi cea a nevoii! Aceleaşi sentimente sunt şi cele care reies din întrebarea Domnului, „Vrei să te faci sănătos?", precum şi din răspunsul acestui nefericit: „N-am pe nimeni...". Întotdeauna depăşit de altul în scăldătoare, întreaga sa viaţă mizerabilă nu fusese decât dezamăgire peste dezamăgire. Fără-ndoială că odinioară contase pe ai săi sau pe prieteni săritori, dar aceia demult fuseseră descurajaţi. I-au trebuit nu mai puţin de treizeci şi opt de ani pentru a-şi pierde şi cele din urmă iluzii. Acum nu mai are pe nimeni: Îl poate avea deci pe Isus. Prietene încă neîntors la Dumnezeu, nu mai aştepta să treacă timpul pentru a înţelege că singur Isus te poate mântui! Doreşti însă cu adevărat să fii aşa?

10 iulie 2015

Tu ce ai face?


Hrana ta zilnica!

10 IULIE
loan 4.39-54

Isus petrece două zile în mijlocul acestor samariteni dispreţuiţi, aşa cum era şi El însuşi (comp. cu cap. 8.48). Şi ei cred în El nu numai datorită mărturiei femeii, ci şi în urma contactului personal cu „Mântuitorul lumii" (v. 42; 1 Ioan 4.14). Să nu ne mulţumim niciodată cu experienţa altora atunci când este vorba de cunoaşterea Domnului Isus. Trebuie să-L întâlnim personal pe Mântuitorul lumii, pentru ca El să fie şi Mântuitorul nostru.
Isus pleacă apoi în Galileea. Acolo întâlneşte un slujbaş împărătesc, neliniştit pentru fiul său grav bolnav şi stăruind ca învăţătorul să vină să-1 vindece. Acest om este departe de a avea marea credinţă a centurionului roman din aceeaşi cetate, Capernaum, care nu se socotea vrednic să primească vizita Domnului şi care gândea că un singur cuvânt era suficient pentru vindecarea robului său (Luca 7.7). Isus începe prin n-i răspunde acestui tată neliniştit că a avea credinţa înseană a te încrede simplu în cuvântul Lui şi fară a avea nevoie sa vezi, orice-ar fi (v. 48; comp. cu cap. 2.23). Pentru a-1 pune deci la încercare pe acest om, Domnul nu coboară cu el, Şi puterea morţii este oprită de puterea vieţii venite de sus (1 loan 5.12).

9 iulie 2015

MAGDA POPESCU- Serviciul de inmormantare

Venim pe rand, dar plecam pe sarite!
Dumnezeu sa aduca mangaiere in sufletele celor intristati!

Hrana ta zilnica!

9 IULIE
loan 4.19-38

Cea dintâi învăţătură pe care Domnul i-o dă acestei sărmane femei este nu cu privire la comportarea ei, ci la adorare, minunata slujbă la care sunt chemaţi toţi cei credincioşi. Unde, când şi cum trebuie adusă lauda? Religia formelor şi a ceremoniilor este dată deoparte; venise vremea - şi ea este acum-pentru închinarea „în duh şi în adevăr" (v. 24). Cui şi prin cine trebuie adusă închinarea? Nu lui Iahve, Dumnezeului lui Israel, ci Tatălui, potrivit noii relaţii de copii ai lui Dumnezeu. Lor le este rânduit, de acum, să aducă lauda. Ei sunt numiţi închinători adevăraţi". Voi, care aţi fost căutaţi pentru acest scop, II veţi lipsi pe Domnul de rodul muncii Lui?
După toate pe care tocmai le-a auzit, femeia îşi lasă găleata şi se grăbeşte să meargă să-L facă cunoscut în cetate pe Acela pe care L-a întâlnit. In ce-i priveşte pe ucenici, ei îşi arată incapacitatea de a intra în gândurile învăţătorului lor. El Își adapă energia şi bucuria numai din comuniunea cu Tatăl Său (v. 34) şi din perspectiva care-i stătea înainte. El vede secerişul viitor: mulţimea acelora pe care îi va răscumpăra (v. 35; comp. cu Psalmul 126.6).

8 iulie 2015

Adorabil!

Dupa atatea vesti proaste am gasit un video care mi-a incantat auzul.
Baietelul este adorabil, merita aplauze!

America, incotr-o?

Incredibil...!

Doi tineri evanghelisti care vesteau Evanghelia pe strazile Americii au fost  hartuiti, batuti si injurati de sustinatorii grupului LGBT.
La vederea unui poster pe care scria :"Pocaiti-va si ISUS va iarta de pacate", puteti vedea reactia celor robiti...
Dupa ce veti urmari video clipul , nu puteti spune decat....
Doamne indura-te de Crestinii din America.
Accesati acest link si veti putea urmari video-ul  :

Un om al strazii cu talent!

Magnific!

Când economia s-a dus de râpă, iar noi purtam un război pe trei fronturi, am fost concediat. Am fost şomer câţiva ani şi după aceea nu am mai lucrat”, a declarat acesta.
Din momentul in care a ajuns somer, a trecut prin clipe cumplite. S-a luptat cu depresia, cu drogurile, iar fiul i-a fost luat de autorităţi

Starea de pacat a omenirii!

Ma uit in jur la toate evenimentele care se intampla si incerc sa  nu ma mai mir de nimic , pentru ca orice aud nu este decat o confirmare, ca tot ceea ce Dumnezeu spune este,  DA si AMIN!
De la Adam incoace omul a ales cu buna stiinta sa traiasca si sa iubeasca pacatul, dar cu toate acestea uraste sa-i spui ca este pacatos. Citind  in Biblie constat, ca si atunci, ca si acum oamenii se lasa condusi de fire si amagiti de diavol. Venirea Domnului este eminenta si astazi parca mai mult ca oricand vedem ca  nu mai este mult pana indurarea Domnului ia sfarsit. Noi ca oameni parca ne-am saturat de atata pacat si blasfemie la adresa lui Dumnezeu....dar EL?
Toate deciziile la nivel mondial, toate faptele si tot ceea ce se petrece ne confirma acest lucru, iar ca rasplata la toate acestea  la ce se poate astepta omul?
 Decat manie si urgii!

Cel mai actual capitol al vremurilor de azi este descris de ap. Pavel in cartea Romani 1, pe care va rog sa-l cititi cu atentie, in special de la vers.18-32.
Oare nu asta se intampla azi...?

Mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer împotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu şi împotriva oricărei nelegiuiri a oamenilor, care înăbuşă adevărul în nelegiuirea lor.
 Fiindcă ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu le este descoperit în ei, căci le-a fost arătat de Dumnezeu.
În adevăr, însuşirile nevăzut ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui se văd lămurit de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi,
fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit, ci s-au dedat la gândiri deşarte şi inima lor fără pricepere s-a întunecat.
S-au fălit că sunt înţelepţi şi au înnebunit şi au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare şi târâtoare.
De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăţiei, să urmeze poftele inimilor lor, aşa că îşi necinstesc singuri trupurile, căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin.
Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase, căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor într-una care este împotriva firii; tot astfel, şi bărbaţii au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvârşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scârboase şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor.
Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite.
Astfel au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de porniri răutăcioase; sunt şoptitori, bârfitori, urâtori de Dumnezeu, obraznici, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, neascultători de părinţi, fără pricepere, călcători de cuvânt, fără dragoste firească, neînduplecaţi, fără milă.
Şi, măcar că ştiu hotărârea lui Dumnezeu, că cei ce fac asemenea lucruri sunt vrednici de moarte, totuşi ei nu numai că le fac, dar şi găsesc de buni pe cei ce le fac.

Oamenii si-au pierdut intelepciunea si le place sa traiasca in intuneric, tocmai pentru ca faptele lor sunt atat de scarboase incat nu le place lumina. Lumina descopera orice lucru ascuns, orice defect si lumina "te obliga" sa te schimbi, pentru ca ti-e rusine de tine. Ori, astazi lumea prefera intunericul.
La tot ceea ce intampla, cred ca Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor, iar faptele lor arata ca sunt neintelepti. Intelepciunea adevarata, cea duhovniceasca vine de Sus, vine de la Tatal, ori daca oamenii L-au parasit pe Dumnezeu, nu au cum sa beneficieze de intelepciune, pentru ca doar Domnul o da.
Omule fii intelept, 
 HRISTOS ESTE LUMINA, EL DA INTELEPCIUNEA, nu-L parasi pe Dumnezeu, daca vrei sa fii cu adevarat fericit!  

 

Hrana ta zilnica!

8 IULIE
loan 4.1-18

Nu numai pentru oameni onorabili, precum Nicodim, L-a dat Dumnezeu pe singurul Lui Fiu. Acest minunat „dar al lui Dumnezeu" a fost făcut în mod gratuit păcătoşilor celor mai mizerabili. Ce tablou ne este zugrăvit aici! In smerirea Lui inimaginabilă, Fiul lui Dumnezeu Se aşază lângă această fântână ca un Om adevărat, încercat de oboseală şi de sete. Şi totuşi nu Se gândeşte decât la mântuirea făpturii Sale. Se apropie o femeie şi observaţi cum Isus începe aici, pentru a-i câştiga încrederea: îi cere un serviciu şi, coborând la nivelul ei, îi
vorbeşte despre ce cunoştea ea. Însetată să găsească fericirea, această femeie băuse din multe izvoare dezamăgitoare ale acestei lumi. Căutase fericirea lângă cinci bărbaţi şi, de fiecare dată, a avut „o nouă sete". Mântuitorul cunoaşte pentru ea o „apă vie", al cărei izvor este chiar El (v. 10,13,N; comp. cu Ieremia 2.13,18 şi 17.13). Fără a-i cunoaşte natura, samariteanca se aşteaptă să primească de la EI acest dar extraordinar. Cu toate acestea, este nevoie ca Domnul să pună mai întâi degetul pe ce nu era în regulă în viaţa acestei femei (v. 16-18). Pentru că nimeni nu poate fi fericit cât timp lumina lui Dumnezeu nu i-a pătruns conştiinţa! In Isus, harul şi adevărul sunt de nedespărţit (cap. 1.17).

7 iulie 2015

Miza este chiar sufletul tau....

O problema serioasa a vremurilor pe care le traim este cea a identitatii, de-aceea vedem nu numai multa confuzie, comportamente deviante duse la extrem si atitudini tot mai ciudate.
Sunt multe invataturi, predici, carti si multe alte resurse, insa sunt putini cei care sunt interesati sa afle cu adevarat "cine sunt", se potriveste ceea ce spunea Mantuitorul: 
"sunt putini cei care o afla", doar cei care stiu cine sunt, vor cauta cu adevarat ceea ce trebuie gasit, restul nu stiu si in mod real nu ii intereseaza!
Domnul nu are favoriti, El are pentru toti....Ceea ce ne cere EL este o inima franta, pocaita si un duh ascultator!
Daca nu stii cine esti, cum vei distinge duhul manifestat de Hristos si cel manifestat de falsul Sau inlocuitor?
Identitatea ce ne este data de ceilalti sau pe care ne-o alcatuim singuri, va avea o mare influenta asupra intregii noastre vieti,de-aceea falsul inlocuitor, vrea si reuseste sa-i faca pe cati mai multi sa traiasca pentru lumea aceasta, sa piarda din vedere adevarul, nevoile sufletului si implicit viata vesnica.
Toate actiunile, alegerile, deciziile noastre de zi cu zi decurg in functie de identitatea pe care o avem.De aceea  cea mai importanta este revelatie pentru un crestin! 
Doar cei care stau asezati pe temelia adevarului si a caror inima a fost reinnoita de Duhul lui Dumnezeu sunt protejati si vor fi,de "porti false ale cerului".
Doar cei care il cunosc pe Hristos, cei care isi cunosc identitatea vor face diferenta, intre adevar si minciuna: "Descoperirea cuvintelor Tale da LUMINA,da PRICEPERE....cui?.....celor fara rautate"(Ps119:130)...cu alte cuvinte celor reinnoiti, celor cu adevarat schimbati!
Sa nu mai pierdem nici o zi,sa ne gasim printre "cei care o afla", pentru ca lupta va fi tot mai crancena, pentru ca miza este mare!
Miza sunt tocmai.....sufletele noastre! 
Doamne ajuta-ne, lumineaza-ne...astfel incat, Hristos sa devina o realitate pentru noi! 

Hrana ta zilnica!

7 IULIE
loan 3.22-36
Ucenicii lui Ioan au fost cumva geloşi văzând că învăţătorul lor îşi pierde din influenţă în favoarea Celuilalt (v. 26; cap. 4.1). Cu excepţia a doi dintre ei (unul fiind Andrei), care-1 părăsiseră pe Ioan pentru a-L urma pe Isus (cap. 1.37), aceşti oameni nu înţeleseseră care era exact misiunea unui precursor. El era prietenul Mirelui. Iar ceea ce provoca nemulţumirea ucenicilor săi făcea, din contră, ca bucuria lui sa fie împlinită (v. 29).
Frumosul său răspuns ar trebui gravat ca o deviză in inima fiecăruia dintre noi: "EL trebuie să crească, iar eu să mă micşorez" (v. 30). Acest cuvânt este pentru loan si ii da ocazia de a-L preamări pe Domnul Isus: El este deasupra tuturor nu prin autoritatea pe care I-o recunoşteau mulţimile, ci pentru  ca El vine din cer (v. 31). Şi nu vine ca un înger, ci vine ca Moştenitorul Lui (Evrei 1.2).
 O asemenea vizită pune la încercare întreaga omenire, împărtind-o în două grupe. 
Cei care cred în Fiul au încă de acum Viaţa veşnică. Cât despre cei care nu cred, 
(ce gând înspăimantor) - mânia lui Dumnezeu rămâne asupra lor! 
De ce parte vă aflaţi voi? (cap. 20.31).

6 iulie 2015

Semeni vant...culegi furtuna!

Imi este greu sa postez asemenea blasfemii, insa si mai cutremurata sunt cand le privesc. Nu stiu pana cand Dumnezeu va ingadui, nu stiu cat va mai tolera aceste blasfemii, insa stiu un singur lucru, 
Dumnezeu nu se va lasa batjocorit, ceea ce seamana omul, aceea va si secera.
Încurajaţi tot mai mult de diferite autorităţi, homosexualii din toată lumea ies pe străzi în fiecare an pentru a demonstra ce ştie toată lumea: că sunt altfel. Din acest motiv se îmbracă ciudat, se comportă anormal şi fac paradă cu gesturi de-a dreptul pornografice.

Daca la Moscova sunt interzişi, iar la Istanbul sunt alergaţi de poliţie, în Taiwan o astfel de adunare s-a sfârşit tragic, după ce o substanţă inflamabilă la contactul cu aerul s-a aprins, iar 500 de gay au luat foc la propriu.
Sao Paolo a fost gazda celui mai mare festival de acest tip din lume. 2 milioane de homosexuali au ieşit pe străzi, unii dintre ei punând în scenă un spectacol grotesc. Aceştia au imitat chinurile prin care a trecut Iisus înainte de moarte, preferată fiind scena răstignirii. Brazilienii, prin vocea unui senator, nu au tolerat această blasfemie şi i-au acuzat pe homosexuali că îşi bat joc de credinţa creştină şi că acest demers nu va aduce deloc înţelegere. Adepţii LGTB spun însă că "a fost libertate de exprimare".

Hrana ta zilnica!

6 IULIE
loan 3.1-21

Temător, dar presat de nevoile sufletului, Nicodim urmează să-L întâlnească pe Cel care este Viaţa şi Lumina (cap. 1.4,5). Acest mai-mare al iudeilor, ilustru învăţător al lui Israel, află de la învăţătorul venit de la Dumnezeu un adevăr pe cât de străin, pe atât de umilitor pentru el, anume că nici calităţile, nici cunoştinţele, nici vreuna din capacităţile sale omeneşti nu-i dau dreptul la împărăţia lui Dumnezeu. Pentru că, de îndată ce păşim în lume prin naştere naturală, o altă naştere ne este necesară pentru a intra în acest domeniu spiritual, cel al familiei lui Dumnezeu!
Găsim doi de „trebuie" în răspunsul Domnului. Unul se aplică omului: „trebuie să fiţi născuţi din nou". Celălalt, în opoziţie acerbă cu cel dintâi, se referă la însuşi minunatul nostru Mântuitor: „trebuie să fie înălţat Fiul Omului...", înălţarea lui Isus Hristos prezentată pe cruce, dacă o privesc prin credinţă, mă salvează de la pierzarea veşnică (v. 14,15; comp. cu Numeri 21.8,9), iar dacă o contemplu, mă învață să cunosc dragostea lui Dumnezeu pentru lume (deci pentru mine personal) şi dovada supremă pe care a făcut-o prin aceasta. Lumea nu va fi judecată fără să fi fost mai întâi iubită. Întreaga evanghelie este cuprinsă în acest minunat verset. Este mijlocul de salvare pentru păcătoşi fără număr - şi aceștia n-ar trebui niciodată să înceteze să ne copleşească sufletele!

5 iulie 2015

Si...cred ca are dreptate!

Cu toate ca a fost vehement si este inca criticat de foarte multi, iata declaratia fostului presedinte al tarii, chiar daca e facuta in stilul lui caracteristic, trebuie sa-i dau dreptate.

"Avem un premier care stă pitit pe la Istanbul. Şchiop, dar a luat decizia cu moscheea, ceea ce ne face să ne gândim că a fost operat la cap, nu la picior. E o poveste, dacă n-ar fi tragică, ar fi comică (...) Astfel de decizii sunt nesăbuite, dacă nu chiar antinaţionale. Avem o minoritate de 60-70.000 de musulmani, avem moschei la Constanţa, dar să faci cea mai mare moschee din Europa si sa aduci 600.000 de studenţi mulsulmani.(...) Nu există risc mai mare decât să aduci studenţi musulmani în ţară", a spus fostul preşedinte, la o întrunire a PMP, care s-a desfăşurat la Piteşti, potrivit mediafax.ro.

Fostul preşedinte consideră că această decizie trebuie discutat în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi că proiectul trebuie respins.

Guvernul a decis printr-o hotărâre de guvern, să ofere Muftiatului Cultului Musulmanilor un teren de peste 11.000 de metri pătraţi în Bucureşti, pe o perioadă de 49 de ani, pentru construirea celei mai mari moschei din Europa. Terenul respectiv este situat lângă Centrul Expoziţional Romexpo, iar valoarea sa ar fi estimată la patru milioane de euro. Singura condiţie pe care a impus-o guvernul este ca lucrările de construcţie a moscheei să înceapă în trei ani.

Ce va urma....?

Citind acest articol, mi-am pus urmatoarea intrebare,
"daca presimtirea Papei se va confirma...oare ce va urma sau cine va urma...?"


În 2014 spunea că va fi Papă "puţin timp, doi sau trei ani, după care mă voi duce în casa Tatălui".
A repetat ideea şi mai târziu, într-un interviu pentru o televiziune mexicană.
"Presimt că pontificatul meu va fi scurt. Patru sau cinci ani, poate chiar doi sau trei. Doi s-au scurs deja. E o senzaţie ciudată. Simt că Dumnezeu m-a pus aici pentru puţin timp".
Au apărut astfel voci care se întreabă dacă nu cumva profeţiile episcopului irlandez Sf. Malachy, din secolul 12, nu îl vizează chiar pe Papa Francisc, care ar putea fi "ultimul papă".
Scriitorul Tom Horn este convins că Francisc se teme că va fi asasinat. Şi bănuieşte şi de către cine.
"Papa a reacţionat către ameninţarea ISIS. Ei se conduc după Hadith, acolo unde totul culminează cu războiul împotriva armatelor Romei".
Horn a amintit şi de "al treilea secret al Fatima", o profeţie apocaliptică ce spune că papa va fi asasinat de un grup de soldaţi, în mijlocul unor prelaţi şi credincioşi catolici. Biserica Catolică este de părere că această profeţie se referă la încercarea de asasinat al Papei Ioan Paul al II-lea.

Tom Horn mai crede că, în condiţiile acestea, ne apropiem cu paşi repezi de ceea ce a fost descris că fiind Apocalipsa.

Hrana ta zilnica!

5 IULIE
loan 2.13-25

De la Capernaum, Isus Se suie la Ierusalim. Pastele „iudeilor” era aproape. Această sărbătoare nu mai are caracterul unei „zile solemne a Domnului, nici a unei „adunări sfinte'' (Levitic 23.2; comp. cu Ioan 7.2), pentru că un trafic ruşinos umple Templul cu această ocazie. Negustorii vând acolo diverse animale necesare pentru jertfe. Indignat, Domnul curăţă Casa Tatălui Său (v. 16).
Prieteni creştini, trupul nostru este templul Duhului Sfânt. Dacă ne-am lăsat năpădiţi şi dominaţi de obiceiuri sau gânduri necurate, să-I dăm voie Domnului să pună ordine înăuntrul nostru şi să ne sfinţească.
El este gelos pe afecţiunile noastre pentru Tatăl nostru.
Oamenii despre care se vorbeşte în versetele 23-25 cred în Isus prin inteligenţă, fără ca inima lor să fie mişcată cu adevărul. Ei recunosc puterea Lui de a face minuni, dar nu aceasta era credinţa şi Isus nu Se încrede în ei. Căci credinţa vine din ce auzim ... prin Cuvântul lui Dumnezeu (comp. v. 22  Romani 10.17)! Perfecta cunoaştere pe care o are Isus cu privire la inima omului este o probă a divinităţii Sale (v. 25; citiţi Ieremia 17.9,10).
Iar dragostea Lui nu s-a răcit, deoarece motivaţiile pentru a iubi se găsesc în El însuşi, nu în oamenii spre care se exercită ea.