Versetul zilei

2 mai 2015

Dumnezeu nu este un munte si urci pe ce cale vrei tu...

Cu totii ne intersectam, ba chiar ne dorim acest lucru de a ne intalni cu persoane care nu-L cunosc pe Domnul, fie rude, apropiati unde cu ocazia anumitor evenimente participam sa le fim alaturi si nu mica ne este  mirarea cand constatam ca multi oameni cred ca toate religiile lumii se afla pe acelasi nivel, ca sunt doar diverse cai pe care oamenii vin la Dumnezeu. 
Unii isi imagineaza ca Dumnezeu locuieste pe varful unui munte inalt, iar oamenii se gasesc la poalele muntelui si incearca sa-l urce.
Interesant este ca ... toti doresc sa ajunga la Dumnezeu, dar .... pe caile lor....
Unii pe calea budismului, a hinduismului, a islamului, unii spun ca multele religii ii deruteaza, altii spun ca nu stiu care este Calea si le este teama sa nu greseasca, altii spun ca nici celelalte religii nu sunt rele, o paleta colorata si variata, dar mai au si acea rea-vointa de a nu iti da dreptul la replica, au o multime de argumente si motive .....culmea cate le aduce Satana aminte....
Majoritatea cred ca nu este important din ce parte se urca, iar candva toti se vor intalni in varf. Acelasi raspuns: ..."ne vom hotari pentru Dumnezeu mai tarziu".
Intr-adevar?
Sfanta Scriptura ne asigura ca nimeni nu va ajunge pe "varf"  la Dumnezeu pe cai alese de sine, adica dupa propria gandire si straduinta, indiferent din ce punct si-ar incepe urcarea...
"Multe cai i se par bune omului, dar la urma duc la moarte"(Prov 16:25)
Nimeni nu poate veni la Dumnezeu decat prin Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, El este singura Cale pe care o accepta Dumnezeu!   
El a creat conditiile pentru ca omul pacatos sa poata veni la Dumnezeu!
Filozofiile acestei lumi au infectat constiinta oamenilor este foarte multa confuzie, acelasi raspuns la toate: eu nu pot, nu stiu!
Trist este ca la baza acestor oameni este rea-vointa si refuza orice argument.
Necredinta si impietrirea merg mana in mana!

Dar atentie....
 Dumnezeu spune ca...."nu tine seama de vremurile de nestiinta"...
(Fapte 17:30)....Asta da argument...dar care este ignorat!

Hrana ta zilnica!

2 MAI
Luca 3.15-38
Ioan îndemna poporul şi predica Evanghelia (v. 18). Mesager credincios, el a vorbit despre Hristos şi despre puterea Sa, după care este pus deoparte; misiunea sa a fost împlinită.
Ce frumos exemplu este el pentru noi, cei care dorim să slujim Domnului!
 Nu este în puterea noastră să convertim pe nimeni, orice-ar fi, însă viaţa şi cuvintele noastre trebuie să-i pregătească pe cei care ne cunosc, astfel încât să-L primească pe Domnul Isus. Pentru aceasta nu este suficient să chemăm la pocăinţă; trebuie să-L prezentăm pe Mântuitorul. Deci apare Isus. Prin har, El Se alătură celor din poporul Său încă de la primii lor paşi pe calea cea bună. Este botezat. Se roagă (fapt menţionat numai de Luca) şi, ca răspuns divin, Duhul Sfânt coboară peste El; în acelaşi timp, vocea Tatălui I se adresează Lui personal: „Tu eşti Fiul Meu Preaiubit: în Tine îmi găsesc plăcerea Mea!" (în Matei 3.17, cuvântul fusese spus pentru cei din jur). Fie ca şi noi să ne putem găsi în El toată plăcerea noastră!
Genealogia Domnului Isus în Evanghelia după Luca merge înapoi până la Adam şi până la Dumnezeu, atestând calitatea Lui de Fiu al Omului în acelaşi timp cu cea de Fiu al lui Dumnezeu. Matei 1.1-17 stabilea titlul Lui de Fiu al lui David şi al lui Avraam, moştenitor al promisiunilor divine făcute lui Israel.

1 mai 2015

Mi-asa de dor...

Cuvantul Lui este duh si viata!

Biblia, prin folosire isi dovedeste puterea ei vie!
Isus Hristos a comparat Cuvantul lui Dumnezeu cu o samanta care poarta
 in ea viata divina..."cuvintele pe care vi le-am spus Eu sunt duh si viata"
(Ioan 6:63), dar cati stam in meditatie  ca acest cuvant sa patrunda in duhul nostru?
Astazi ....lumea aceasta ofera alte meditatii care toate sunt desarte, de aceea 
omul este agitat si intr-o continua cautare, intr-o continua alergare, pentru ca nu a gasit acolo ...unde credea el ca gaseste...si iarasi cauta, invartindu-se in caruselul desertaciunilor pentru ca oamenilor li s-a furat dragostea!
Oare chiar nu vedem, nu ne dam seama de amorteala care ne cuprinde tot mai mult ca o panza de paianjen, ne distrage de la faptul ca Isus Hristos ridica pretentii cu privire la noi, semnele din mainile Sale arata ca El este Acela care a murit pentru noi.
Are si motive de a ridica aceste pretentii, ISUS a murit pentru noi. 
El ne spune, intr-o lume nelinistita in care cu totii cautam odihna si pacea, El este singurul care poate  implini aceste promisiuni! (Ioan 4:27)
Nu exista nimeni altcineva care poate si care infaptuieste aceste lucruri. 
El iti poate da odihna si pacea mult cautata, de-aceea cauta-L din toata inima!



Lacomia un pacat care te face sclavul ei!

Citeam in Matei 6 cateva versete, si tare mult m-au lamurit intr-o dilema a mea. 
Nu va strangeti comori pe pamant, unde le mananca moliile si rugina si unde le sapa si le fura hotii; ci strangeti-va comori in cer, unde nu le mananca moliile si rugina si unde hotii nu le sapa, nici nu le fura. Pentru ca unde este comoara voastra, acolo va fi si inima voastra.

De ceva timp imi tot vine in minte o intrebare, "de ce inimile noastre nu mai bat cu aceeasi intensitate pentru Domnul si unde este puterea din noi?". Oridecateori citesc despre primii crestini raman uimita de dragostea pe care au avut-o atat pentru Domnul, dar si unitatea si dragostea pe care au avut-o unii pentru altii.
Multimea celor ce crezusera era o inima si un suflet. Niciunul nu zicea ca averile lui sunt ale lui, ci aveau toate de obste. Apostolii marturiseau cu multa putere despre invierea Domnului Isus. Si un mare har era peste toti. Fapte 4:32-33
Cred ca versetul din Matei 6 aduce o mare lumina intrebarilor mele. Isus a spus: "nu va strangeti comori", dar noi facem exact opusul, strangem cat putem de mult si alergam toata ziulica doar pentru a ne implini acest tel, de fapt a devenit singurul tel pentru care-si traiesc unii viata.
 Parca mai mult ca niciodata lumea este inebunita pentru a-si agonisi cat mai mult, a-si strange cat mai multe posesiuni materiale, cu toate ca vedem cat de scurta este viata si cat de nesiguri suntem pe ziua de maine.
 Ori, cum sa mai bata inima pentru Domnul cand inima noastra este legata de ceea ce am agonisit si este concentrata la lucrurile de pe pamant? Cum sa mai avem har in lucrarea pe care o facem, cand toata atentia noastra este concentrata pentru a gasi noi si noi metode de a strange cat mai mult? Poate ca am vrea sa facem ceea ce spune Scriptura, insa ne-am legat si ne-am atasat atat de tare de aceste lucruri incat dorinta din fire este mai tare si acum ne-am trezit robi ai acestui pacat - lacomia.
Lacomia nu este un pacat doar al omului de rand sau al elitei din varf, ci este un pacat care a pus stapanire pe toti, fie robi sau imparati, fie mic sau mare, fie tanar sau batran. Pacatul lacomiei poate infecta pe oricine  care nu pazeste si nu vegheaza la cuvintele lui Isus.
Lacomia aduce pedeapsa sufletului, dar aduce si suferinta trupului.
Multi sunt cei care nu au odihna noaptea. Unii nu au din cauza bolilor si a suferintelor trupesti, insa alti din cauza suferintelor si bolilor sufletesti.
Sa ne amintim pilda bogatului din Luca 12, el era un om suferind de o boala sufleteasca. Va amintiti ce insomnii avea? Somnul este momentul in care trupul si sufletul se odihnesc, iar de somn are nevoie toata lumea, fie mic, fie mare, numai ca acest bogat nu avea parte de odihna, tocmai din aceasta cauza, lacomia care-l chinuia pana si noaptea. Era preocupat unde isi va pune el toate roadele pe care tocmai tarina lui le-a facut, dar asa multe batai de cap i-a dat bogatiile, incat nici somnul nu se lipea de el, si se gandea “ce va face acum, unde le va pune?”
Atunci cand ai mai mult decat iti trebuieste te gandesti cum sa le pastrezi cat  mai bine, cum sa faci sa le inmultesti, cum sa faci sa nu pierzi nimic, ori mintea ta nu se mai concentreaza la nimic altceva, cu-atat mai putin la suflet si atunci mintea devine rob al acestei procupari.Dar bogatul nu stia un lucru, “nebunule, chiar in noaptea aceasta ti se va cere sufletul….”
Sa ai o singura noapte la dispozitie si aceea noapte sa fii preocupat ce faci cu averea….asta-i buna.
S-o fi gandit oare bogatul ca era ultima lui noapte? Nici gand…
Dar oare cati dintre noi ne gandim ca ar putea fi ultima noastra noapte?
Dumnezeu ne-a ajutat sa avem poate o casa, o masina, desi noi ne credem stapanii acestor lucruri, insa ceea ce uitam noi, Dumnezeu nu ne-a dat sa fim stapani pe viata.
Cu toate acestea, desi suntem constienti ca nu suntem stapani pe viata noastra, traim viata ca si cum am fi noi stapanii si noi am fi cei care ne hotaram clipa plecarii. 
Bine, acum la drept vorbind, unii poate ca ar dori sa fie nemuritori aici pe pamant, nu de alta dar sa se poata bucura de toata agoniseala pe care au facut-o si pentru care au trudit (unii poate ca nu).
Si totusi ar putea fi ultima noastra noapte...cum suntem? Avem probleme cu insomnia din aceasta cauza sau nu?
Lacomia este pacatul care atrage dupa sine  alt pacat – nemultumirea. Nemultumiti cu cat avem, cu cat primim, nemultumiti de ce avem si asta naste in om dorinta de “mai mult”
Exista insa o singura rezolvare-cumpatare in toate lucrurile. Dumnezeu sa puna in inima noastra aceasta dorinta de a fi cumpatati si de a fi mutumitori pentru ceea ce avem si pentru cat avem.
Multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, caci aceasta este voia lui Dumnezeu in Hristos Isus.

Hrana ta zilnica!

1 MAI
Luca 3.1-14
Drumurile de odinioară erau, în general, atât de proaste, încât trebuiau reparate şi îndreptate de flecare dată când escorta unei înalte personalităţi avea să treacă pe acolo. Privită din punct de vedere moral, aceasta este lucrarea lui Ioan Botezătorul. Însărcinat să pregătească venirea lui Mesia, el i-a avertizat pe iudei că numai calitatea de fii ai lui Avraam nu era suficientă pentru a-i pune la adăpost de mânie. Ceea ce Dumnezeu cerea de la ei era pocăinţa însoţită de roade adevărate. Pocăinţa, sau mânie? Această alegere pe care trebuia să o facă atunci Israel este astăzi în dreptul oricăruia dintre noi.
Persoane din clase sociale diferite i se adresează lui Ioan rând pe rând şi el are pentru fiecare de spus câte ceva din partea lui Dumnezeu. Astfel, Cuvântul dă răspuns fiecăruia, potrivit stării şi împrejurării în care se află.
In urmă se prezintă oamenii de război. Aceştia se aşteptau probabil să fie înrolaţi sub steagul lui Mesia, într-o armată care să scuture jugul roman. Răspunsul lui Ioan pare să-i fi surprins (v. 14). Să nu ne gândim că Domnul are nevoie de noi pentru a împlini acţiunile Sale de răsunet.
 Ceea ce El aşteaptă de la noi este o mărturie cinstită, blândeţe şi mulţumirea cu situaţia în care ne aflăm (1 Corinteni 7.24).

30 aprilie 2015

Pe voi înşivă încercaţi-vă, dacă sunteţi în credinţă!

Hrana ta zilnica!

30 APRILIE
Luca 2.39-52
Acest pasaj are o importanţă deosebită: este, în adevăr, singura secvenţă din copilăria şi din tinereţea Domnului Isus pe care Dumnezeu găseşte cu cale să ne-o prezinte. Astfel avem aici, în special pentru tineri şi pentru copii, Modelul prin excelenţă. 
El este desăvârşit în relaţiile Sale cu Tatăl ceresc, ale Cărui chestiuni (v. 49: „cele ale Tatălui") au prioritate faţă de oricare altele. Ce desăvârşit este şi în raporturile cu învăţătorii din templu: deşi infinit mai înţelept decât ei toţi, El nu îi învaţă, ci îi ascultă şi îi întreabă, singura atitudine care se cuvenea vârstei Lui! Este desăvârşit şi în relaţiile cu părinţii: „le era supus" , precizează versetul 51, pentru a nu se născoci ideea că le-a scăpat prin nesupunere. El, care avea conştienta suveranităţii Sale de Fiu al lui Dumnezeu, S-a plecat într-o ascultare totală încă de la vârsta cea mai tânără, în casa părinţilor Lui.
Remarcăm râvna Copilului Isus în templu şi interesul Său precoce pentru adevărurile divine; nimic altceva nu L-a atras în vestita cetate a Ierusalimului, pe care, probabil, o vizita pentru prima oară. Care este însă preţul cu care noi evaluăm prezenţa Domnului şi învăţătura Lui?

29 aprilie 2015

Sunet de Trambita peste Europa

Hrana ta zilnica!

29 APRILIE
Luca 2.21-38
Pentru Copil s-a făcut tot ceea ce prevedea legea Domnului. (Acest nume, Domnul, este repetat de patru ori în versetele 22-24, ca pentru a confirma drepturile divinităţii asupra acestui Copil şi împlinirea chiar din leagăn a voii lui Dumnezeu cu privire la El.) Jertfa oferită în templu dă la iveală sărăcia lui Iosif şi a Mariei (citiţi Levitic 12.8). Şi de data aceasta, Eliberatorul lui Israel este înfăţişat nu mai-marilor poporului, ci unor bătrâni smeriţi şi evlavioşi, lui Simeon şi Anei. 
Pentru ce motiv le este lor acordată această favoare? Pentru că ei II aşteptau!
Duhul 1-a condus pe Simeon în templu şi i L-a arătat pe Cel care este ,Mângâierea lui Israel" (v. 25), Mântuirea lui (Dumnezeu, Lumina naţiunilor şi Gloria poporului. Îl vede cu ochii lui, îl ţine în braţe pe acest Copilaş şi aceasta este de ajuns pentru credinţa lui. Îi aduce glorie lui Dumnezeu şi apoi vesteşte că Isus va fi piatra de încercare pentru a descoperi starea inimii (Isaia 8.14); şi aceasta este El şi astăzi. La rândul ei, Ana, femeie a rugăciunii şi a mărturiei de credinţă, vine şi i se alătură în laudă. Nepărăsind templul, ea a împlinit versetul 4 din Psalmul 84. Din plinătatea inimii, ea vorbeşte despre El şi, în această privinţă, rămâne pentru noi un prea frumos exemplu!

28 aprilie 2015

Hrana ta zilnica!

28 APRILIE
Luca 2.1-20
La rândul său, împăratul August este unul dintre instrumentele de care Se foloseşte Dumnezeu pentru a-Şi înfăptui planurile minunate. Necunoscuţi de nimeni, Iosif şi Maria merg la Betleem şi acolo este locul naşterii Domnului Isus. Dar ce primire I s-a făcut aici, pe pământ, Fiului lui Dumnezeu! 
Priviţi-L culcat într-o iesle, pentru că la han nu era loc pentru El!
 Venirea Lui deranjează lumea. Câte inimi nu seamănă ca acest han: nu se găseşte aici loc pentru Domnul Isus!
Nu unora mari, ci câtorva umili păstori le este transmisă vestea bună: „Vi s-a născut un Mântuitor". S-a născut pentru ei şi pentru noi. In timp ce lumea este indiferentă faţă de naşterea Mântuitorului, cerul întreg celebrează această taină fără seamăn: „Dumnezeu S-a arătat în came, ... a fost văzut de îngeri" (1 Timotei 3.16). Intr-un cor minunat, ei L-au slăvit pe
Dumnezeu, anunţând pacea pe pământ şi buna plăcere a lui Dumnezeu în oameni (comp. cu Proverbe 8.31). Graţie semnelor care le-au fost date, păstorii găsesc Copilaşul. Ei comunică ceea ce au venit să vadă şi să audă şi, la rândul lor, îi dau glorie lui Dumnezeu (v. 20). Să ne alăturăm şi noi lor în recunoştinţă şi laudă.

27 aprilie 2015

Hrana ta zilnica!

27 APRILIE
Luca 1.57-80
Elisabeta îl aduce pe lume pe acela care avea să fie profetul Celui Preaînalt (v. 76). Vecinii şi rudele s-au bucurat împreună cu ea. Observaţi câtă bucurie umple aceste capitole (1.14,44,47,58; 2.10)! 
Este acum ocazia pentru Zaharia să-şi arate credinţa, confirmând frumosul nume al copilului (loan înseamnă favoare de la Domnul). 
Imediat i-a revenit graiul şi, cu primele lui cuvinte, L-a lăudat şi L-a binecuvântat pe Dumnezeu. Plin de Duhul Sfânt, el II preamăreşte pe Domnul pentru marea eliberare pe care o va împlini în favoarea poporului. Culmi cu mult mai înalte pot atinge însă cântările noastre creştine, de vreme ce, prin venirea lui Hristos şi prin lucrarea Lui de la cruce, Dumnezeu ne-a eliberat nu de vrăjmaşi pământeşti, ci de însăşi puterea lui Satan. Fiind astfel eliberaţi, nu avem noi un măreţ privilegiu, de a-I sluji Domnului „fără frică, în sfinţenie şi dreptate înaintea Lui, în toate zilele noastre" (v. 74,75)?
„Ne-a cercetat Răsăritul din înălţime" (v. 78), adaugă Zaharia. în vremea lui Ezechiel, gloria se depărtase în direcţia Răsăritului. Ce taină minunată: această glorie divină revine pentru a cerceta poporul neputincios şi nenorocit (v. 79). De data aceasta, ea nu mai revine sub forma unui nor strălucitor, ci sub înfăţişarea umilă a unui Copilaş.

26 aprilie 2015

De ce trebuie sa vina sfarsitul lumii?

Tot ceea ce se intampla confirma ca Domnul vine. Stiinta spune: "Vine sfarsitul".
Nu cu mult timp in urma, intr-una din discutii cu mezinul meu, imi spunea la un moment dat, asa mai cu parere de rau..."de ce trebuie sa vina sfarsitul lumi?"
Buna intrebare....?
De ce trebuie sa vina sfarsitul lumii?
Citind Psalmul 50 am inteles ca unul din motivele pentru care trebuie sa vina sfarsitul lumii, indiferent ca vrem noi sau nu vrem, il gasim in primele versete:
"Dumnezeu, da, Dumnezeu Domnul vorbeşte şi cheamă pământul, de la răsăritul soarelui până la asfinţitul lui. Din Sion, care este întruparea frumuseţii desăvârşite, de acolo străluceşte Dumnezeu. Dumnezeul nostru vine şi nu tace. Înaintea Lui merge un foc mistuitor, şi împrejurul Lui o furtună puternică. El strigă spre ceruri sus şi spre pământ, ca să judece pe poporul Său: „Strângeţi-Mi pe credincioşii Mei, care au făcut legământ cu Mine prin jertfă!” Atunci cerurile vor vesti dreptatea Lui, căci Dumnezeu este Cel ce judecă.  (Psalmi 50:1-6)
Iata de ce trebuie sa vina: ca sa se arate DREPTATEA LUI!
Pe pamant exista un loc, un tribunal care pronunta un vedict in dreptul celui vinovat sau nevinovat. Oare cum putem noi crede ca nu exista si o justitie divina?
Căci Fiul omului are să vină în slava Tatălui Său cu îngerii Săi; şi atunci va răsplăti fiecăruia după faptele lui.  
(Matei 16:27)
Domnul va rasplati faptele mele bune sau faptele mele rele.
Iata un alt motiv pentru care va veni sfarsitul. Fiecare fapta va primi rasplata.
Din pacate mai aud inca incredibila declaratie; "nu exista iad".
Drept este ca asta doreste omul, insa nu inseamna ca nu exista.
A nu exista iad, inseamna ca Dumnezeu nu este drept. Nu poti trai cum voiesti pe pamant, nu poti face rau voit celor din jurul tau, nu poti ucide, nu poti minti, nu poti trai in adulter, nu poti face doar rau, nu poti nesocoti Cuvantul lui Dumnezeu si sa ai rasplata ca si cel care s-a straduit o viata sa faca doar binele, sa ajute pe cei din jur, sa simta alturi de cel in suferinta, sa pazeasca poruncile Lui...
Dreptatea lui Dumnezeu se va arata, iar fiecare va primi rasplata dupa cum si-a ales inca de pe pamant.  
Doamne ajuta-ne sa constientizam ca Tu ai sa revii curand, poate mai curand decat credem noi. Ajuta-ne sa fim gata asteptandu-Te in prag!

Hrana ta zilnica!

26 APRILIE
Luca 1.39-56
Grabnică să împărtăşească mesajul îmbucurător cu cea despre care îngerul tocmai îi vorbise, Maria s-a dus la ruda ei, Elisabeta. Ce dialog a avut loc atunci între aceste două femei! - ilustrat de Maleahi 3.16: „Atunci cei care se temeau de Domnul vorbeau ... unul cu altul". Ceea ce le preocupa pe ele era gloria lui Dumnezeu, împlinirea promisiunilor Sale, binecuvântările acordate prin credinţă. Avem noi astfel de subiecte de conversaţie atunci când ne întâlnim cu alţi copii ai lui Dumnezeu? „Ferice de aceea care a crezut..." (v. 45) strigă Elisabeta, iar Maria îi răspunde:„Duhul mi s-a bucurat în Dumnezeu, Mântuitorul meu ..." (v. 47). Iată o dovadă suficientă că Maria fusese mântuită numai prin credinţă, nu în alt fel. Păcătoasă ca toţi oamenii, ea avea nevoie de Mântuitorul care urma să Se nască din ea. Şi adaugă:, A privit spre starea smerită a roabei Sale" (v. 48). Deşi a fost beneficiara unei fa-vori de excepţie, Maria a rămas la locul ei înaintea Lui. 
Ce-ar gândi ea despre închinarea care i se aduce în creştinătate?
„Pe cei bogaţi i-a scos afară fără nimic". Dumnezeu nu-i dă afară cu mâinile goale decât pe cei plini de ei înşişi. Să remarcăm cât de mult se aseamănă această frumoasă cântare a Mariei cu cea a Anei
 (1 Samuel 2).