Versetul zilei

14 februarie 2015

Un mare adevar....!

Merita ascultat!

Hrana ta zilnica!

14 FEBRUARIE
Psalmul 78.17-39

Cum a răspuns poporul în faţa lucrărilor minunate ale lui Dumnezeu (v. 11)? Prin „faptele cărnii", a căror tristă enumerare ne-o face Galateni 5.19... Acest capitol 5 din Galateni ne reaminteşte că cei credincioşi au fost scăpaţi de robie, după cum israeliţii au fost eliberaţi din sclavia Egiptului. Insă libertatea în care suntem puşi noi acum nu trebuie să-i dea ocazie cărnii (firii noastre pământeşti) să acţioneze după placul ei. Şi apostolul adaugă: „Umblaţi în Duh şi nicidecum nu veţi împlini poftele cărnii" (Galateni 5.1,13,16,25).
Versetul 17 şi următoarele ale acestui psalm ne arată cum s-au aprins poftele în inima poporului. Mana - imagine a lui Hristos şi a Cuvântului Său - a încetat să le mai fie plăcută (v. 23,24; vezi Numeri 11.4...) şi, în acelaşi timp, în inima lor s-a cuibărit necredinţa (v. 22).
 Deşi fusese martor al puterii lui Dumnezeu, Israel nu s-a temut să-L ispitească, spunând:, Ar putea Dumnezeu să întindă o masă în pustiu?" (v. 19; comp. cu 2 împăraţi 7.2). Şi nouă, dragi prieteni, Domnul ne-a „deschis" larg „porţile cerurilor" (v. 23) pentru a ne binecuvânta. Să-I răspundem la aceasta întotdeauna prin încrederea noastră şi prin recunoştinţă.

13 februarie 2015

Vieti schimbate !

Cel mai minunat lucru este sa vezi cum oamenii sunt transformati. Dar cine poate face acest lucru?
Doar  DUMNEZEU!
Iulian Siminiuc, petrece 11 ani in inchisoare din cauza unei crime. Acolo, privat de libertate, Il cunoaste pe Dumnezeu si viata lui se schimba radical. Cu toate ca a mai ramas cativa ani inchis, sufletul lui era liber!

Hrana ta zilnica!

13 FEBRUARIE
Psalmul 78.1-16

Acest psalm lung rememorează minunile (v. 4,12) împlinite în favoarea alor Săi de către, Dumnezeul care face minuni" (Psalmul 77.14). Încă de la început înţelegem că poporul este invitat să-şi deschidă urechile la această istorisire, care îi este dată pentru instruire (vezi titlul psalmului: „Un maschil al lui Asaf - o învăţătură"). În ce ne priveşte pe noi, creştinii, ştim că această istorie a lui Israel a fost deopotrivă scrisă şi „pentru avertizarea noastră" (1 Corinteni 10.11); potrivit versetului 2 (pe care Matei 13.35 îl pune în gura Domnului Isus), ea este ca o parabolă foarte mare (însă care redă fapte ce au avut loc în realitate). De asemenea, versetele 4 şi 6 ne mai arată că această istorisire a minunilor din trecut, enumerate în versetele 12-16, a fost făcută vizând în special noua generaţie, şi aceasta cu un triplu scop, definit de versetul 7: de a-i determina pe aceşti „fii" să-şi pună încrederea în Dumnezeu, să nu dea uitării lucrările Lui şi să păzească poruncile Lui. Oare nu aceasta este deopotrivă ceea ce aşteaptă El şi de la noi? 
Să-I cerem Domnului să ne păzească pentru a nu ajunge, precum Israel în pustiu, „o generaţie încăpăţânată şi răzvrătită,... al cărei duh nu a fost credincios faţă de Dumnezeu" (v. 8; Ezechiel 20.18). Şi să ştim să luăm învăţătură din experienţele deja înfăptuite ale acestor lucruri „pe care le-am auzit şi le-am cunoscut şi pe care ni le-au istorisit părinţii noştri" (v. 3).

12 februarie 2015

Un an...pentru o zi!

Nu am probleme cu odihna pe timpul noptii, nici nu sufar de  insomnie, din contra dau slava Domnului ca-mi daruieste noapte de noapte un somn linistit si odihnitor, pentru ca degeaba dorm daca nu ma trezesc si odihnita, de-aceea e nevoie ca somnul sa nu fie doar un timp petrecut in "pozitie orizontala", ci sa fie si odihnitor. Insa cu toate acestea m-am trezit cu vreo doua ore inainte de ora obisnuita si daca am vazut ca nu dau semne de a atipi din nou, m-am trezit si am citit in Biblie.
Citisem despre poporul Israel si ma tot minunam de ei, nu ca noi am fi  mai altfel decat ei. 
Oh...nu, nicidecum!
Insa atat de tari de cerbice au fost acesti oameni, incat pana si Dumnezeu era mirat de atitudinea lor. Sa vada Mana lui Dumnezeu de atatea ori si cu toate acestea sa carteasca intr-una si sa fie nemultumiti mai mereu....!?
Şi Domnul a zis lui Moise: „Până când Mă va nesocoti poporul acesta? Până când nu va crede el în Mine, cu toate minunile pe care le fac în mijlocul lui? (Numeri 14:11)
Ma intreb daca nu era Moise sa mijloceasca pentru popor, oare cum ar fi decurs lucrurile?
 De cate ori oare, nu S-a lasat induplecat de Moise?
Iartă, dar, fărădelegea poporului acestuia, după mărimea îndurării Tale, cum ai iertat poporului acestuia din Egipt până aici”
Şi Domnul a zis: „Iert cum ai cerut. (v.19-20)
 Dar  m-am gandit si "ce bine este ca l-au avut pe Moise mijlocitor...!" 
Israel a cunoscut puterea lui Dumnezeu si Dumnezeu le-a aratat lucruri minunate, au simtit  MANA PROTECTOARE intinsa asupra lor, insa tot acest popor a simtit si ce inseamna sa fie luata de peste ei aceasta Mana protectoare. In cap.14 am vazut cat de mult S-a intristat Dumnezeu ca poporul nu a avut incredere in El, iar acest lucru i-a costat scump. Pentru fiecare zi  pe care au petrecut-o iscoadele in tara Canaan cu scopul de a o cerceta, Dumnezeu i-a pedepsit.
 Un an pentru o zi !
 După cum în patruzeci de zile aţi iscodit ţara, tot aşa, patruzeci de ani veţi purta pedeapsa fărădelegilor voastre; adică un an de fiecare zi (v.34/a)
Poate am spune, ce aspra pedeapsa...!
Insa abia acum au simtit ce inseamna sa-Si traga Dumnezeu Mana de peste ei.
40 de ani pentru patruzeci de zile!!!
 "....şi veţi şti atunci ce înseamnă să-Mi trag Eu mâna de la voi. (v.34/b)
Cand am citit aceste cuvinte m-am cutremurat.
Ani de zile am simtit aceasta Mana Protectoare  peste mine, si in zile de bucurie, si in zile de necaz. Am simtit protectie si sprijin, Mi-a fost Adapost si Scut atunci cand poate nu mai credeam ca am scapare.
 Mi-a fost Prieten atunci cand poate toti mi-au intors spatele, am primit credit din partea Lui atunci cand nimeni nu mai credea in mine. Mi-a oferit protectie atunci cand poate altii m-au pus la zid.
 Mi-a intins o Mana calda si iubitoare, atunci cand altii....s-au dus!
Ce Mana !!!
Dar m-am cutremurat la gandul ca, aceeasi Mana, dintr-o Mana Protectoare poate deveni  o Mana Apasatoare, daca nu ramanem in ascultare de El.
Doresc ca nici eu si nici voi, dragii mei cititori, sa nu simtim niciodata Mana apasatoare a lui Dumnezeu asupra noastra sau a familiei noastre. 
Fie ca Mana lui Protectoare sa fie cu noi, si peste noi.
 


Hrana ta zilnica!

12 FEBRUARIE
Psalmul 77

Asemeni Psalmului 73, şi acesta se poate structura în două părţi: prima, din care înţelegem câtă amărăciune inunda sufletul psalmistului, şi a doua, care ni-1 arată pe psalmist pătruns de adevărul despre „calea lui Dumnezeu", că se află „în sfântul locaş" (v. 13; Psalmul 73.17).
De astă dată, ceea ce îl tulbură pe psalmist este nu prosperitatea celor răi, ci regretul după binecuvântările din trecut: „Mă gândesc la zilele de altădată ... A încetat bunătatea Lui?" (v. 5,8). Ce trist este când o încercare devine prilej de a stârni murmure şi zadarnice întoarceri spre trecut! Şi ajungem astfel să cântărim dragostea Domnului după împrejurările pe care El le îngăduie în viaţa noastră sau chiar ajungem să ne îndoim de El dacă, pentru moment, nu ni Se mai arată binevoitor (v. 7). Un astfel de gând nu schimbă cu nimic credincioşia dragostei Sale, dar ne împiedică pe noi să gustăm mângâierea pe care El ne-a pregătit-o: „Sufletul meu refuza să fie mângâiat" (v. 2).
Aceasta este slăbiciunea mea" (v. 10), adaugă Asaf în timp ce priveşte la el însuşi şi la alţii din jurul său, pentru a se compara cu ei. Insă, atunci când înţelege din partea lui Dumnezeu cât de inutile îi sunt lamentările, gândurile lui iau un alt curs - nu în sensul că va înceta să-şi mai întoarcă privirile spre calea deja străbătută până atunci, ci, meditând la minunile lui Dumnezeu din trecut, el le ține minte şi găseşte în prezent un prilej să-L laude pe Domnul pentru acestea.

11 februarie 2015

Suntem pregatiti?

Nu stiu care dintre toate aceste cuvinte ar trebui sa ne sperie pe noi, crestinii?
Razboi, terorism, cutremure, ecumenism, apocalipsa, prostitutie, homosexuali, microcipuri, noua ordine mondiala, foamete, persecutie, etc.

Rusia suparata pe noi, face avertismente dure la adresa Romaniei si ne declara  razboi, daca....
Dar mai multe puteti citi accesand link-ul urmator:
iar Europa, al carui membru este si tara noastra din 2007, se aliniaza cerintelor.
O companie din Suedia incepe implantarea angajatilor cu microcipuri sub piele.
Bineinteles ca intotdeauna cand este vorba de asa ceva sunt prezentate doar avantajele.
**************************
Se fac mari demersuri pentru legalizarea prostitutie, iar prostitutia nu mai este o infractiune demult timp.
Despre acest subiect, aici:
http://www.opiniatimisoarei.ro/in-noul-cod-penal-prostitutia-nu-mai-este-infractiune/04/01/2014/
****************************
Mii de crestini persecutati si omorati pentru credinta lor. Copii evacuati, macelariti si maltratati.
**************************
De unde poate izbucni un conflict sau o noua criza?
Cititi mai multe aici: 
****************************
Acceptare homosexualilor accepta chiar de cei care sunt cu Biblia in mana.
Citi articolul de mai jos:
****************************
Lideri spirituali evanghelici militeaza pentru  unificarea religiilor.
Aici gasiti mai multe detalii:
*****************************
Se vorbeste tot mai mult despre o noua ordine mondiala.
 Aici poti citi mai multe:
iar o prespectiva a anului 2015, am publicat-o in urma cu cateva zile.
*****************************
Oare aceste evenimente ne inspaimanta pe noi?
Nicidecum!
Singura lucru care intr-adevar ar trebui sa ne ingrijoreze:
SUNTEM PREGATITI SA NE INTALNIM CU DOMNUL?


Hrana ta zilnica!

11 FEBRUARIE
Psalmul 76

Deşi momentul când Dumnezeu îşi va face locuinţa în mijlocul poporului Său Israel, pentru a Se face cunoscut de el şi prin el (v. 1,2), este unul viitor, timpul prezent nu este nicidecum lăsat fără mărturie. Prin Adunare, „locuinţa lui Dumnezeu în Duh", El îşi descoperă acum înţelepciunea Sa „atât de felurită" (Efeseni 2.22 şi 3.10). Şi ce altceva aşteaptă El din partea noastră, decât ca Domnul Isus să poată fi văzut cu adevărat în jurul nostru, prin intermediul nostru?
Rămăşiţa contemplă şi preamăreşte puterea care a eliberat-o. Dumnezeu este strălucitor şi măreţ, ... „de temut" şi prin judecăţile pe care le va înfăptui pentru a-i salva pe toţi „cei blânzi de pe pământ?' (v. 9). Este vorba de aceia care vor fi manifestat trăsăturile de caracter ale marelui Model, Cel „blând şi smerit cu inima''' (Matei 11.29; 5.5,8), spre deosebire de aceia „cu inima tare" (v. 5), adică mândri. Din pricina credinţei lor, cei blânzi vor avea de suferit din partea celor orgolioşi. Într-adevăr, în această lume egoistă şi dură, credinciosul care dă mărturie de credinţă este adesea nedreptăţit, respins, persecutat. Dar nu va fi aşa pentru totdeauna! Versetul 10 ne ajută să înţelegem în ce fel va interveni Dumnezeu în favoarea poporului Său: El Se va folosi de mânia oamenilor care se vor distruge reciproc.

10 februarie 2015

E un mare har sa stiu ca sunt urmarita!

De ce oare, uneori suntem deranjati de faptul ca cineva rascoleste si patrunde in viata noastra privata privata?
"E viata mea si nimeni n-are dreptul sa intre in ea"
sau
"e viata mea si fac ce vreau cu ea".
Nu va sunt cunoscute aceste doua expresii?
Ieri citeam  o stire  despre  Smart Tv Samsung, noua tehnologie aparuta, care inregistreaza toate convorbirile avute in preajma tv-lui.Am vazut multe comentarii bineinteles si multa revolta ca "cineva "si-a permis sa spioneze viata privata noastra, a oamenilor de rand.Bineinteles ca aceasta compania nu a negat si a confirmat ca acest tip de tv are capacitatea de a recunoaste amprenta vocala si a inregistra discutiile din preajma lui. In fine, articolele sunt mai ample, ele pot fi citite AICI  si  AICI, insa acest lucru nu ar trebui sa ne sperie.
Astazi citind Psalmul 14, mi-am dat seama ca oricat am incerca noi sa avem viata noastra privata, nu este chiar asa. Cineva intra in ea, oricand si oriunde. Atunci cand credem ca sunt doar noi si ne  permitem sa facem tot ceea ce vrem si ce ne trece prin cap, trebuie sa stim ca lucrul acesta nu este adevarat.
Domnul Se uită de la înălţimea cerurilor peste fiii oamenilor
să vadă de este vreunul care să aibă pricepere şi care să caute pe Dumnezeu. Ps.14:2

Ia aminte dragul meu, Scriptura spune ca Dumnezeu se uita  peste  fiii oamenilor si in aceasta categorie intru si eu, si tu.
Daca ne inchipuim ca avem viata privata, ne inselam. NU EXISTA SECRET, indiferent de locatie, indiferent de ora, indiferent de orice am vrea noi, DOMNUL se uita la noi, fie ca vrem sau ca nu vrem.
Daca traim dupa voia Lui, este un mare har si o mare binecuvantare sa stim ca suntem sub ochii Domnului  necontenit, insa daca facem ceea ce nu este pe placul Lui, atunci intr-adevar, trebui sa fim ingrijorati.

Intrebarea este, cum ne consideram,
 "BINECUVANTATI sau INGRIJORATI?"

Hrana ta zilnica!

10 FEBRUARIE
Psalmul 75

Această cântare se naşte în inima lui Asaf ca urmare a trecerii prin experienţele redate în Psalmul 73. El nu numai că a încetat să-i mai invidieze pe cei mândri şi răi, ci, cunoscând ce sfârşit îngrozitor îi aşteaptă (Psalmul 73.17), le şi transmite avertizări din partea lui Dumnezeu (v. 4...). Această slujbă este şi partea noastră, iubiţi copii ai lui Dumnezeu! Avem răspunderea să le aducem aminte celor păcătoşi de suveranitatea şi de dreptatea lui Dumnezeu, fără însă a uita să le vorbim de dragostea Lui.
Din punct de vedere profetic, în versetul 2 ÎI auzim pe Hristos vorbind despre momentul când va primi adunarea lui Israel (Psalmul 73.24). Atunci fiecare va ocupa locul atribuit lui de Domnul şi astfel „mulţi din cei dintâi vor fi cei din urmă şi cei din urmă vor fi cei dintâi" (Marcu 10.31; 1 Samuel 2.7). In această lume, într-un mod general, fiecare caută să se înalţe pe sine, depreciindu-i sau coborându-i pe alţii. 
In ce ne priveşte pe noi, creştinii, să nu uităm că Domnul însuşi ne-a fixat pe pământ locul mărturiei noastre,... după cum tot El a pregătit şi locul pe care-1 vom ocupa în casa Tatălui.
„Numele Tău este aproape", afirmă cel credincios în versetul 1. Cu siguranţă, acest Nume al Tatălui este şi pentru noi acela care ne garantează acum accesul liber şi neîntrerupt la El (Efeseni 2.18).
Să mai notăm despre „Cornul" amintit în versetele 4,5 şi 10, cu privire la care se face adesea referire în Psalmi şi în profeţi, că este simbolul puterii şi al demnităţii.

9 februarie 2015

Perspectiva, si nu profetie!

Iata ca Dumnezeu a ingaduit ca si anul acesta sa avem o perspectiva.
Pentru cei care se grabesc sa-si spuna parerea, trebuie sa precizez inca o data ca fratele Lazar Gog a prezentat o perspectiva, si nu o profetie.
Dumnezeu sa-i aduca insanatorire grabnica, si desavarsita!

Nu voi uita nicicând de tine!

Fiindca am ramas singura in birou, m-am pus sa ascult o cantare. Nici ca se putea una mai potrivita, mai ales pentru un inceput de saptamana. Cuvintele ei atat de minunate m-au incurajat atat de mult.
Oricate probleme avem, prin orice fel de incercari am trece, oricat ar fi pamantul plin de durere, avem promisiunea Unui Dumnezeu care a fagaduit ca nu ne va lasa.
El însuşi a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.” Evrei 13:5
Cum ar putea sa-si uite fiii, pentru ca noi suntem copiii mostenitori ai lui Dumnezeu.
Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Şi suntem. Lumea nu ne cunoaşte, pentru că nu L-a cunoscut nici pe El.   Preaiubiţilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi nu s-a arătat încă. Dar ştim că, atunci când Se va arăta El, vom fi ca El; pentru că Îl vom vedea aşa cum este.
 1 Ioan :1-2
Fagaduinta aceasta minunata este pentru toti acei care raman in El.
Vrei ca sa ai parte si tu de acesta fagaduinta?
Ramai langa Domnul si nu te va lasa!!!
O saptamana binecuvantata!


Te-am scos cu mâna tare din Egipt
Căci eu sunt Domnul Cel din veşnicie
Sunt Domnul Cel care te-a-ntocmit
Acel ce te-a scos din robie

Refren:
 Nu voi uita nicicând de tine, Fiul meu
Rosteşte astăzi Sfântul lui Israel
Întâiul meu născut, n-am să te uit
Te port mereu în Braţul Meu Cel Sfânt

Dau neamuri şi popoare pentru tine
Căci te iubesc cum nu am mai iubit
De veacuri te-am păstrat pentru Mine
Din mâna celor răi te-am izbăvit

Acel ce se atinge azi de tine
Atinge lumina ochilor Mei
Israel , rămăşiţa mea de pe pământ
Israele , poporul meu cel sfânt

Hrana ta zilnica!

9 FEBRUARIE
Psalmul 74
„Pentru ce"-ul cu care începe acest psalm se aseamănă cu marea întrebare cu care se deschidea şi Psalmul 22. Respingerea - pentru un timp - a lui Israel are însă un motiv pe care acest popor, la sfârşit, îl va înţelege: este vorba de propriile păcate (Zaharia 12.10), atunci când Domnul Hristos a fost părăsit din cauza fărădelegilor noastre. 
In această a treia Carte a Psalmilor nu va mai fi vorba numai de rămăşiţa din Iuda, ci şi de credincioşii din cele douăsprezece seminţii. Împotriva acestora de asemenea va fumega mânia, care însă nu va fi „pentru totdeauna" (v. 1; Psalmul 30.5). Aceşti sărmani credincioşi se gândesc la templul căzut în ruină, la încetarea cultului public ... şi măsoară puterea vrăjmaşului. Nu au din partea lui Dumnezeu niciun semn de încurajare; dimpotrivă, înţeleg că El este Cel care a permis o asemenea pustiire. Totuşi, ei se încred în „Dumnezeul din vechime" şi îşi aduc aminte de tot ce a făcut El odinioară pentru a-Şi elibera poporul. „Aminteşte-ţi", repetă ei (v. 2,18,22). Ei ştiu că sunt răscumpăraţii Lui şi, prin urmare, vrăjmaşii care-1 atacă pe Israel şi cultul lui II dispreţuiesc şi-L batjocoresc de fapt pe Dumnezeu însuşi (v. 10,18). 
Această problemă îl priveşte pe El şi El nu Se va lipsi de a pleda pentru propria Sa cauză (v.22).

8 februarie 2015

Impreuna in partasie!

Petreceti o seara in prezenta Domnului, impreuna cu musafirii care ne vor aduce un mesaj din partea Domnului si impreuna cu noi, in Biserica Penticostala Elim.

Puteti urmari live incepand cu ora 18 pe http://www.elim.ro/

Are si pentru tine un mesaj?



Orice intalnire  cu Dumnezeu, transforma!
Daca ne uitam pe paginile Sfintei Scripturi, gasim oameni care au fost transformati atunci cand s-au intalnit cu Isus Hristos. La fiecare intalnire, pentru fiecare persoana in parte, Isus a avut un mesaj si are si astazi.
Il vedem pe Nicodim, femeia Samariteanca, tanarul bogat, sutasul si multi altii, pentru fiecare Dumnezeu a avut un mesaj.
 Cand a venit  Nicodim noaptea pe ascuns la Domnul Isus, mesajul lui Isus a fost despre nasterea din nou, "„Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu.”(Ioan 3:3)
Cand s-a intalnit cu femeia Samariteanca, i-a vorbit despre apa care da viata, "Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete; ba încă, apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă care va ţâşni în viaţa veşnică.”(Ioan 4:14)
Atunci cand s-a intalnit cu un ucenic "nehotarat" i-a zis ...„Lasă morţii să-şi îngroape morţii, şi tu du-te de vesteşte Împărăţia lui Dumnezeu.”(Matei 8:22)
 Ma uit la intalnirea dintre Isus si tanarul bogat, si pentru acesta a avut un mesaj ..."Îţi mai lipseşte un lucru: vinde tot ce ai, împarte la săraci, şi vei avea o comoară în ceruri. Apoi, vino şi urmează-Mă.”(Luca 18:22),
A venit un sutas sa-l caute pe Isus, si Domnul Isus are un mesaj si pentru acesta..."Du-te, şi facă-ţi-se după credinţa ta.”( Matei8:13)
Isus n-a cautat niciodata la fata oamenilor si oricine IL cauta cu credinta, Isus rasplatea.
 Ma uit la bietul slabanog, chiar daca era slabanog la trup, credinta insa nu ii era slaba si  Isus are un cuvant si pentru el, "Îndrăzneşte, fiule! Păcatele îţi sunt iertate!”(Matei 9:2)
Pentru multi oameni Isus a avut un mesaj, femeia cu scurgere de sange, "Îndrăzneşte, fiică! Credinţa ta te-a tămăduit”, si exemplele pot continua.
Care a fost mesajul lui Isus atunci cand ne-am intalnit cu El?
Sunt convinsa ca in  dreptul fiecaruia a avut un mesaj si inca are, iar acesta este conform Planului  Sau pe care il are pentru fiecare dintre noi, iar planul Sau nu Il va schimba.
Toate rugaciunile noastre nu pot schimba planul  Lui, insa El vrea ca noi sa avem atitudinea corespunzatoare si sa acceptam planul facut de El, sa acceptam ca TOTUL este orchestrat de EL.Totusi EL ne spune: "Ma voi lasa induplecat"(Ezechiel 36:37) CAND...? Atunci cand vom fi schimbati...cand vom avea o inima noua....cand vom fi curatiti.
Cateva versete mai sus in acelasi capitol, vers. 25-27  descrie  cum trebuie sa fim.
Vă voi stropi cu apă curată, şi veţi fi curăţaţi; vă voi curăţa de toate spurcăciunile voastre şi de toţi idolii voştri. Vă voi da o inimă nouă şi voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră şi vă voi da o inimă de carne.  Practic teoria o stim cu totii si cred ca cunoastem multi aceste cuvinte, insa  APLICATIA ......se lasa asteptata.....
Spun ca se lasa asteptata pentru ca  oridecate ori nu acceptam ce a randuit Domnul pentru noi, mediul, circumstantele, chiar persoanele de langa noi, uneori nu acceptam timpul hotarat de el....inseamna ca ceea ce stim, nu punem in aplicare.
Nici o situatie nu poate depasi competenta Lui...insa sunt anumite conditii ...ale schimbarii noastre  si desigur mijloacele  Lui de a le implini, nu sunt negociabile (dragostea, bunatatea, adevarul, iertarea, etc).
Daca am cauta lumina mai mult, daca ne-am preda pe deplin si total in mana Lui, am avea un singur rezultat, binecuvantarile pe care le asteptam cu totii.....
Noi trebuie sa stim ca nu mai putem fi cum am fost...odata ce cunoastem mesajul Lui, dorintele Lui si planul Lui!!!
Suntem dispusi sa acceptam planul LUI?

Hrana ta zilnica!

8 FEBRUARIE
Psalmul 73.3-28

Psalmistul îşi continuă jenanta sa meditaţie (v. 16), până când, deodată, i se face lumină. Conducându-1 la altarul comuniunii cu El, Dumnezeu îi arată locul unde sfârşeşte calea celor răi (conf. Psalmul 37.38). Panta pe care ei o urmează este alunecoasă şi îi duce la ruină sigură; trecerea lor pe pământ nu va fi decât un vis amăgitor (v. 18,20). Proverbe 23.17,18, care de asemenea ne îndeamnă să nu-i invidiem pe cei răi, ne mai învaţă că, pentru cel care se teme de Domnul, „sigur este un sfârşit",... şi cât de diferit! (Romani 6.22).
Într-adevăr, cum a reuşit creştinul să-1 uite? El se acuză de a fi fost făra cunoştinţă şi prost. Câtă deosebire între soarta celor răi şi ceea ce îi este rezervat lui, chiar dacă trece prin încercări!
 Nu se va bucura el de onoarea de a fi în compania Domnului? „Eu sunt totdeauna cu Tine" (v. 23). El II cunoaşte pe Domnul potrivit preţioaselor expresii din versetul 26 şi ştie că în ceruri este partea sa 
(Hristos însuşi — v. 25).
Oamenii din lume le citează deseori creştinilor care se ocupă de politică această cugetare: „Aveţi cerul; lăsaţi-ne nouă pământul!". Este o ironică chemare la ordine, dar totodată vrednică de luat în seamă.
Fie ca viaţa noastră să se rezume la acest cuvânt care doar în Domnul Isus şi-a probat întreaga sa valoare: „N-am avut plăcere pe pământ decât în Tine" (v. 25).