Versetul zilei

4 decembrie 2015

Alege haina potrivită!

  În fiecare zi îmbrăcăm o haina pe noi potrivită cu timpul și locul în care ne aflăm. Uneori haina pe care o alegem nu este cea mai potrivită și nu este pe placul nostru, fie că e mai uzată, fie că e demodată sau pur si simplu ne-am plictisit de ea,  și-atunci începem să tânjim după " altceva". Dorim să avem ceva mai bun, poate mai frumoasă, intr-un cuvânt... mai potrivită.
   Ofertele din vitrină sunt bogate, ba chiar priveliștea din jur, hainele altor oameni deschid în noi această poftă, această dorință de-a avea și noi ca ei de-a fi în trendul lumii, numai ca uităm ca nu ni se potrivește orice haină. Trebuie să ținem cont de vârstă, de culoare, de croi și multe alte...detalii. Asta se întâmplă nu doar în domeniul modei, ca să zic așa ci in mai toate domeniile. Vecinul nostru si-a luat masina...vrem si noi, si-a facut casa cu piscina...si noi vrem, a plecat in concediu in Grecia....pai noi vrem in Hawaii, si uite asa se naste invidia si lacomia.
Asta este în viață de zi cu zi, dar mă gândeam la viața noastră spirituală, oare nu este la fel?
   Oferta lumii este foarte multă, foarte bogată și tentațiile lumii deschid în noi pofte dorințe, lăcomii pentru lucruri care nu sunt pentru noi sau poate sunt în conflict cu principiile biblice, principiile lui Dumnezeu. De-aceea este bine să fim cumpătați și să fim disciplinați cu firea noastră și-asa păcătoasă din fire. Îmi amintesc  o vorba care spune așa: "nu cumpara o pălărie care nu-i pe măsură ta".
    De-aceea:  "nu-ţi dori haina sclipitoare-a lumii ci pe cea albă, a neprihănirii, pe care-o poate broda doar Isus, Mântuitorul"
 
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu