Versetul zilei

24 noiembrie 2015

Oferta lui Hristos este valabila si pentru tine!

Cand eram adolescenta si inca nu ma indepartasem de Domnul...imi amintesc de una din poeziile pe care le spuneam la biserica, ”O om, ce mari raspunderi ai....!!!”.
Versurile contin un adevar de necontestat, avem o mare raspundere pe acest pamant, in tot ceea ce facem, tot ceea ce spunem, tot ce gandim si insasi viata noastra, modul cum o traim este o mare raspundere.
De facem bine...binele ne va insoti, de facem rau...raul ne va urmari!
A face rau si a incalca cu buna stiinta poruncile lasate de Dumnezeu in Scriptura inseamna a pacatui.
Pacatul este o incalcare a poruncilor lui Dumnezeu si Scriptura ne avertizeaza sa fim treji si vegheatori ca nu cumva sa cadem in ispita.
Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită.(1 Petru 5:8)
Am vazut diverse anunturi de angajare, ”angajam vanzatoare pana in 35 de ani”, angajez secretara pana in 30 de ani” sau ”angajez sofer pana in 45 de ani” multe anunturi de acest gen, ba chiar si alte cerinte,” angajez tanar sau tanar de nationalitate maghiara sau alta nationalitate nu neaparat maghiara”. 
Ideea este ca oamenii au cerinte si pun conditii spre deosebire de diavol care nici nu are pretentii si nici nu pune conditii pentru a-i deveni rob.
Nu are preferinte si n-are nici limita de varsta pentru ca pacatul nu alege, el este universal. Este universal pentru ca a infectat batrani si tineri, femei si barbati, copii si adulti. A infectat si a imbolnavit societatea umana, a patruns  in lumea de afara dar a patruns si in biserica. A patruns de la nord la sud si de la est la vest si niciun popor nu a scapat neatins de pacat.
Dar la fel cum prezenta pacatului este in viata tuturor, tot asa si pedeapsa se aplica la fel. Se aplica tuturor oamenilor, indiferent de varsta, de rasa, de religie, de etnie sau orice alt criteriu impus de noi oamenii, fie ca este  rob sau  rege, fie ca este pastor sau un simplu membru intr-o biserica, pedeapsa este egala pentru cel care pacatuieste.
Exista insa o singura diferenta in ceea ce priveste pacatul: 
unii lupta impotriva lui, altii nu.
Pacatul inrobeste, chiar daca noi ne credem stapani pe noi si ceea ce este
 bine sa luam aminte, pacatul  ne tine legati mai mult poate decat ne-am propus noi. 
Poate ai cochetat cu unele pacate crezand ca poti merge pana la o anumita limita...doar atat cat ai crezut ca-ti este permis sau poate ai crezut ca nu este pacat, insa te-ai trezit legat si tarat in mizerie...mai mult decat ai fi crezut vreodata. Deasemeni pacatul te duce mai mai jos decat ti-ai fi putut imagina si pretul pe care-l vei plati este mult mai mare decat ai socotit tu pentru ca pacatul atrage o sentinta data de Dumnezeu.
Dar astazi am o veste buna pentru tine dragul meu cititor:
”la fel cum pacatul este universal si solutia de iesire de sub robia pacatului este tot universala”
POCAINTA este valabila pentru toti oameni, ea este remediul si solutia data de Hristos, pentru ca oricine va crede....va fi mantuit” 

Nu vrei sa beneficiezi si tu de oferta lui Hristos?
”Cine va crede si se va boteza va fi mantuit!”



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu