Versetul zilei

28 noiembrie 2015

Hrana ta zilnica!

28 NOIEMBRIE
1 Corinteni 7.32-40; 8.1-13

A fi fără griji cu privire la lucrurile pământeşti, a avea inima ocupată exclusiv de interesele Domnului, căutând cum să placă Lui, a fi preocupat cu lucrarea pentru El fără distragere — iată avantajul slujitorului lui Dumnezeu care este necăsătorit, în raport cu cel căsătorit!
 Trebuie însă, ca şi Pavel, să fi primit aceasta ca un har.
În capitolul 8, Pavel se ocupă de cărnurile de la măcelărie, adesea oferite pe altarele păgâne înainte de a fi vândute pe piaţă. Pentru mulţi, acestea ridicau probleme de conştiinţa (comp. cu Romani 14). La noi în ţară, această problemă nu mai este de actualitate, însă îndemnurile de aici se aplică în toate cazurile în care riscăm să contrariem (să impresionăm în sens negativ) pe un alt credincios: un frate pentru care a murit Hristos.
Câte lucruri cunoşteau corintenii! „Nu ştiţi că...?” le repetă necontenit apostolul (vezi cap. 6.2,3,9,15,19...). La cîte folosea însă această cunoştinţă? Numai la a se îngâmfa! Şi noi suntem pândiţi de acelaşi pericol, noi, care cunoaştem adesea atâtea adevăruri cu mintea, mai degrabă decît cu inima. Pentru ca cineva să cunoască „cum trebuie să cunoască" este nevoie să-L iubească pe Dumnezeu (v. 3). iubindu-L, să pună în practică ceea ce are privilegiul să ştie (loan 14.21,23).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu