Versetul zilei

13 noiembrie 2015

Hrana ta zilnica!

13 NOIEMBRIE
Romani 13.1-14

A fi supus autorităţilor înseamnă a fi supus lui Dumnezeu care le-a rânduit — cu excepţia cazurilor când ceea ce cer acestea este în mod evident în contradicţie cu voia Domnului (comp. cu Fapte 4.19; 5.29). Creştinul care profită de securitatea şi de serviciile publice asigurate de Stat trebuie să se comporte ca un bun cetăţean, să-şi plătească cu scrupulozitate impozitele (v. 7), să respecte legile şi regulamentele: poliţia, vama etc...
„Să nu datoraţi nimănui nimic" (v. 8) este un îndemn pe care nu trebuie să-1 uităm, mai ales în această epocă în care se poartă creditele (când ele au devenit un obicei)! Datoriile pot fi o capcană din mai multe puncte de vedere:
1. Angajează un viitor care nu ne aparţine.
2. Ne leagă mai mult de oameni decât de Dumnezeu (Ieremia 17.7).
3. Sunt expresia unui spirit nerăbdător şi a voinţei proprii. Trebuie oare să achiziţionez ceva pentru care Domnul încă nu mi-a dat banii necesari? O singură datorie trebuie să ne lege: dragostea, care rezumă toate instrucţiunile acestui capitol: dragostea pentru Domnul (1 Petru 2.13), pentru fraţii noştri şi pentru toţi oamenii.
Ce motivaţie puternică pentru a trăi în credincioşie şi care ne înviorează inimile găsim în expresia: „vine dimineaţa" (Isaia 21.12)! Cât timp durează noaptea morală a acestei lumi, credinciosul este invitat să îmbrace „armele luminii” (v. 12; Efeseni 6.13...). Domnul vine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu