Versetul zilei

18 septembrie 2015

Traiesti in lumina?

Privind in jur si uitandu-ma la tot ceea ce se intampla incepand cu starea de decadere a omului, apoi continuand cu colapsul financiar spre care se indreapta economia lumii si nu in ultimul rand migratia in masa pe care o vedem si haosul general care ameninta intreaga planeta, schimbarile climatice si fenomenele extreme care  au cuprins intreg pamantul, ne indeamna sa fim vegheatori asa cum spune Cuvantul.
Tot mai des intalnim oameni folosind cuvantul "pace " dar in acelasi timp si cuvantul  "razboi".
Tensiunile accentuate dintre RUSIA si SUA pe tema Statului Islamic par a conduce spre un iminent conflict. Toata lumea striga pace... dar pacea devine din ce in ce tot mai intangibila, cu toate ca UNESCO a declarat pe 21 septembrie 2015, "Ziua Pacii ",  (mai multe pe site-ul UNESCO)
Nu pot sa nu imi amintesc de ceea ce spunea Pavel in epistola sa scrisa Tesalonicenilor:  
 "Când vor zice: „Pace şi linişte!”, atunci o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată, şi nu va fi chip de scăpare" 
Pe de alta parte el spune ca ziua Domnului ca veni ca un hot noaptea. 
Stim fiecare ca noaptea este momentul in care suntem relaxati, fara griji, lasam problemele la o parte si ne lasam cuprinsi de mreaja somnului. Si ce bine e.....
Numai ca venirea Domnului pare ca ne va gasi exact in aceste momente de relaxare si adormire, spiritual vorbind (asta daca nu luam in seama ce ne avertizeaza Cuvantul)
Noaptea este intuneric. Orice eveniment venit pe neasteptate, cutremur, apa, foc sau orice altceva ne surprinde, dar daca ne ia in timpul noptii cu atat mai mult suntem total nepregatiti, iar intunericul este inca un motiv in plus de fi intr-un haos total. Cine doarme langa pat cu sacosa pregatita? Acte, hrana, bani sau...cele necesare? Nimeni!
Numai ca,  cei care traiesc in lumina, fie ca acest eveniment va fi noaptea sau ziua...pe acestia nu ii va surprinde. 
Dar voi, fraţilor, nu sunteţi în întuneric, pentru ca ziua aceea să vă prindă ca un hoţ.
  Voi toţi sunteţi fii ai luminii şi fii ai zilei. Noi nu suntem ai nopţii, nici ai întunericului.
De aceea să nu dormim ca ceilalţi, ci să veghem şi să fim treji.
 (1 Tesaloniceni 5: 4-6)
 
Se naste insa o intrebare:
"TRAIM NOI IN LUMINA?" 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu